ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Ταγίπ Ερντογάν: Νέο παραλήρημα κατά των Ελλήνων – «Κατέστρεψαν κι έκαψαν τη Σμύρνη»

Σε ένα ακόμη αδιανόητο παραλήρημα, με ανιστόρητες προκλητικές δηλώσεις, προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι «οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη».

Ταγίπ Ερντογάν: Νέο παραλήρημα κατά των Ελλήνων – «Κατέστρεψαν κι έκαψαν τη Σμύρνη»

Σε ένα ακόμη αδιανόητο παραλήρημα, με ανιστόρητες προκλητικές δηλώσεις, προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι «οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη».

«Στις 30 Αυγούστου νικήσαμε τον εχθρό που λέρωσε την Ανατολή με τις λερωμένες μπότες του. Νικήσαμε τον στρατό εισβολής των Ελλήνων», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν και συνέχισε: «Ο Αύγουστος είναι ιδιαίτερος μήνας, νικήσαμε σε Κύπρο, Σμύρνη και Ματζικέρτ».

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «O Aύγουστος για εμάς είναι ένας τόσο ιδιαίτερος μήνας, καθώς έχουμε γράψει ιστορία με τις νίκες μας. Φτάσαμε στο τέλος αυτού του μήνα, που με χρυσά γράμματα γράψαμε ιστορία όπως στο Ματζικέρτ, στο Βελιγράδι και στην Κύπρο.

Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία!
Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία! 2.433 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Tον Αύγουστο τον κλείνουμε με μια μεγάλη νίκη που οδήγησε στην ίδρυση της ιστορίας μας. Στις 26 Αυγούστου του 1922, ο στρατός μας ξεκίνησε την μεγάλη επίθεση με την εντολή από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο ηρωικὀς στρατός μας διέλυσε τα εχθρικά μέτωπα, και στις 30 Αυγούστου διέλυσε ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών δυνάμεων εισβολής και άνοιξε το δρόμο προς τη Σμύρνη.

Δεκαπέντε ημέρες μετά την έναρξη της ‘μεγάλης επίθεσης’ κυμάτιζαν οι τουρκικές σημαίες στη Σμύρνη την οποία είχε καταστρέψει και κάψει ο εχθρός που διέφυγε. Κι έτσι κερδίσαμε τον πόλεμο με μάχες που δώσαμε επι 3,5 χρόνια εναντίον του εχθρού, ο οποίος με τις προδοτικές φιλοδοξίες του αλλά και τις βρώμικες μπότες του λέρωσε την μόνιμη πατρίδα μας. την Ανατολία».

Τα… «συγχαρητήρια» του ΝΑΤΟ και η αντίδραση της Αθήνας Υπενθυμίζεται πως χθες το ΝΑΤΟ έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία για τη μικρασιατική καταστροφή, το οποίο προκάλεσε μεγάλο σάλο, με την Αθήνα να εκφράσει την έντονη αντίδρασή της.

Συγκεκριμένα, σε γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ προχώρησε, κατόπιν σχετικών οδηγιών και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, αναφορικά με την ευχές του νατοϊκού στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων στην Τουρκία.

Στο διάβημα χαρακτηρίζεται «απαράδεκτο» να συνδέεται η εθνική ημέρα ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας με ημέρα νίκης κατά μίας συμμάχου χώρας.

H ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, ανήρτησε στο λογαριασμό της στην πλατφόρμα “Χ” (πρώην Twitter), συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή τον εορτασμό της λεγόμενης «Ημέρας της Νίκης», της επετείου δηλαδή που συμπίπτει με την ήττα των ελληνικών δυνάμεων στη Μικρά Ασία το 1922.

«Η LANDCOM εύχεται ευτυχισμένη Ημέρα Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί. Σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία τους», αναφέρει σε ανάρτησή της η LANDCOM.

«Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει συμμετάσχει σε πολλαπλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και πάντα επιδεικνύει τον μεγάλο επαγγελματισμό και την επιμονή των στρατιωτών της. Η Τουρκία και το NATO είναι πιο δυνατά και ασφαλέστερα μαζί», συνεχίζει η ανάρτηση.

Από ό,τι φαίνεται, δεν «έμαθε» από την περσινή χρονιά η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων της Συμμαχίας, όταν έκανε παρόμοια ανάρτηση, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ελληνικής πλευράς, για τα συγχαρητήρια στους Τούρκους για τη νίκη τους επί των Ελλήνων στην Μικρασιατική Εκστρατεία.

Στο ίδιο περιστατικό το 2022, το Υπουργείο Εξωτερικών και ειδικότερα ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο NATO προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη».

Η LANDCOM στη συνέχεια «κατέβασε» την ανάρτηση και την αντικατέστησε με μια νέα, στην οποία χρησιμοποιεί πιο ουδέτερο λόγο, αναφέροντας πως ευχαριστεί «και τα 30 μέλη της Συμμαχίας για την προσφορά τους».

Πηγή: newsit.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.