ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μπροστά καλά, πίσω… δουλειά!

Mε το πέρας των πρώτων 15 αγωνιστικών της Σούπερ Λίγκας κάναμε μία πρώτη σύγκριση της πορείας και των στατιστικών τoυ φετινού ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού με τον περσινό!

Μπροστά καλά, πίσω... δουλειά!

Αρχικά οι επιδόσεις του «τριφυλλιού» φέτος στην επίθεση είναι σαφώς βελτιωμένες σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Ο Παναθηναϊκός σε 15 αγώνες μέχρι σήμερα έχει πετύχει 22 γκολ σε αντίθεση με τα 16 περσινά, στην ίδια περίοδο. Ο λόγος αυτής της βελτίωσης έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται «Μάρκους Μπέργκ» ,ο οποίος έχει πετύχει ήδη 8 τέρματα και είναι ο πρώτος σκόρερ -μακράν του δεύτερου- του τριφυλλιού φέτος.

Σε αντίθεση με την άμυνα όπου ουδεμία διαφορά υπάρχει καθώς η ομάδα του Αναστασίου έχει δεχτεί 15 γκολ όσα δηλαδή και πέρυσι, δηλαδή δέχεται ένα γκολ ανά παιχνίδι μέσο όρο.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.515 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σ’ αυτό φυσικά σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το γεγονός ότι η αμυντική γραμμή αποτελείται από νέους παίκτες χωρίς μεγάλη εμπειρία που σιγά-σιγά μπαίνουν στο κλίμα (Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Μαρινάκης). Συν τοις άλλοις δεν έχουν βοηθήσει στο συγκεκριμένο τομέα κι άλλοι πιο έμπειροι, όπως ο Σίλντενφελντ ο οποίος μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα ασταθής.

Ταυτόχρονα οι πράσινοι έχουν πάρει 24 βαθμούς φέτος σε σχέση με τους 20 που είχαν πέρσι (22 αγωνιστικούς αλλά λόγο του -2 είχαν 20). Επιπρόσθετα αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκος φέτος έχει 7 νίκες σε σχέση με τις 5 που είχε πέρυσι, 3 ισοπαλίες έναντι 7 πέρσι, ενώ το μόνο αρνητικό είναι ήττες που έχει φτάσει ήδη τις 5 την φετινή σεζόν, σε αντίθεση με τις 3 περσινές, πάντα στις πρώτες 15 αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι πράσινοι έχουν ήδη 3 ήττες στην έδρα τους στις πρώτες 15 αγωνιστικές όσες δηλαδή είχαν πέρυσι (στο σπίτι τους) σε όλο το πρωταθλήματος!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.