ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

«Χρωστάω στον Παναθηναϊκό»

Ο Ρούλης Αγραπιδάκης, σε συνέντευξή του, αναφέρεται στην αποχώρησή του από το τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού, τονίζοντας ότι αυτός είναι που χρωστάει στο «τριφύλλι».

«Χρωστάω στον Παναθηναϊκό»

Αποσπάσματα από τη συνέντευξή του στην εκπομπή «Στο φιλέ»:

Για την αποχώρηση του: «Δεν πρέπει να μιλάω εγώ. Μιλάνε οι πρωταγωνιστές όπως είπες. Είναι άλλοι αυτοί που πρέπει να μιλάνε. Εγώ το κράτησα αυτό τόσα χρόνια γιατί έτσι έπρεπε. Σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός πρέπει να υπάρχει ταυτότητα.

Η πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια στον Παναθηναϊκό είχε και χαρές, αλλά και λύπες. Θα μπορούσα να πω ως λύπες την πορεία των τελευταίων δύο ετών. Όταν μια ομάδα είναι ψηλά ανεξάρτητα εάν κερδίζεις ή χάνεις σημαίνει ότι συντηρείται μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Όταν όμως παίζεις στις τελευταίες θέσεις νομίζω ότι εκεί δεν έχουμε άλλοθι. Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια οι δυσκολίες που αντιμετώπισε το τμήμα και ο Παναθηναϊκός ήταν μεγάλες. Από που να αρχίσω και από που να τελειώσω».

Γιατί επέλεξε να φύγει τώρα: «Όταν ξεκίνησε η σεζόν υπήρχε μία πολύ καλή διάθεση από όλους και υπήρχαν πολύ καλές προϋποθέσεις. Είχα πει ότι δεν ήθελα να ακολουθήσω. Με είχαν πειράξει τα προηγούμενα δύο χρόνια. Έφερα βαρέως το γεγονός ότι η ομάδα έπεσε. Ο Ηρακλής διαλύθηκε και μείναμε στην κατηγορία. Εγώ είχα πει ότι δεν θα συνεχίσω την επόμενη χρονιά γιατί δεν μπορώ να υπάρχουν τα ίδια πράγματα.Οι προσπάθειες ήταν πολύ καλές όταν ξεκίνησε αυτή η ομάδα. Μία από τις προϋποθέσεις ήταν ένα γήπεδο μέσα στην Αθήνα, με κόσμο. Η Κυψέλη για εμάς ήταν μεγάλη υπόθεση».

Oριστικό: Με τον Ολυμπιακό στους τελικούς της Volley League ο Παναθηναϊκός!
Oριστικό: Με τον Ολυμπιακό στους τελικούς της Volley League ο Παναθηναϊκός! 2.433 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το εάν μπούχτισε ή «τρελάθηκε» από την εικόνα της ομάδας: «Δεν μπουχτίζω και ενδεχόμενος τρελαίνομαι. Υπήρχαν ψίθυροι προς το πρόσωπο μου. Οι ανοησίες και οι κακοήθειες είναι παντοτινές. Σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός αυτά τα θέματα υπάρχουν. Ο κόσμος ξέρει τι μπορώ να έχω κάνει και τι έχω κάνει για αυτή την ομάδα και εάν είμαι Παναθηναϊκός και αν το κάνω για την προβολή μου. Μερικοί ίσως από συμφέρον είχαν κάποιες κουβέντες να πουν όταν η ομάδα ήταν εκεί που ήταν».

Για το εάν αυτοί οι ψίθυροι ήταν μέσα από τον Παναθηναϊκό: «Ναι, ήταν μέσα από τον Παναθηναϊκό. Δεν θέλω να μπω σε απολογία. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο σωματείο. Κάπου φεύγω με μεγαλύτερη διάθεση, γιατί όταν αυτά τα παιδιά ανέλαβαν τον Παναθηναϊκό έκαναν καλή δουλειά. Ξέρω ότι υπάρχουν από πίσω μου άτομα που μπορούν να βοηθήσουν».

Για το εάν υπάρχει κάποιος σαν τον ίδιο: «Δεν ξέρω αν θα υπάρξει Ρούλης. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα όχι πρόσωπα. Εγώ έχω κουνήσει μαντήλι. Εύχομαι αυτή που θα μείνουν να μην πετάξουν λευκή πετσέτα. Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα με τη βοήθεια του Ερασιτέχνη».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Είδα λίγα πράγματα, τα ξαναείδα. Έμεινα λίγο στο τελευταίο σετ. Μπορούσε να το χτυπήσει αυτό το σετ ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις κάποια πράγματα. Τα λάθη έγιναν στο ξεκίνημα της περιόδου».

Για τα λάθη που έγιναν: «Τα λάθη έγιναν στο χτίσιμο της ομάδας. Ήταν πολυτέλεια να κάνει ομάδα ο Παναθηναϊκός φέτος. Προς τιμήν τους ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια με μεγάλη διάθεση και όρεξη για δουλειά. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Έχει πολύ καλούς παίκτες και ομάδες από την πρώτη μέχρι την τελευταία».

Για το εάν συμμετείχε και εκείνος στο στήσιμο της ομάδας: «Συμμετείχα, αλλά οι παίκτες δεν είναι δικές μου εισηγήσεις. Ο κόσμος ο πολύς δεν ξέρει ότι η ομάδα ξεκίνησε πολύ νωρίς, κάτι που δεν είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Φάγαμε πόρτα από πολλούς παίκτες και κυρίως Έλληνες. Από εκεί και πέρα μπήκαμε σε λιγότερο καλές επιλογές. Πηγαίναμε για κάποιες άλλες θέσεις, αλλά δεν μας βγήκανε. Ο Καρυπίδης και ο Μπέλλος έκλεισαν από την αρχή, αλλά δεν μας βγήκαν. Και ο τρόπος που έγινε η ομάδα. Στόχος ήταν να σωθεί. Από την πρώτη στιγμή. Από το Λιγκ Καπ είπα ότι θα παίξουμε πλέι άουτ. Το είπα και στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη».

Για τους ξένους: «Μα και σε Έλληνες παίκτες πήγαμε και φάγαμε πόρτα. Κάποιοι μπορεί να ζητούσαν περισσότερο».

Για το εάν σκέφτηκε να μην κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα: «Επειδή μετείχα σε αυτό το ξεκίνημα της ομάδας σκέφτηκα και το είπα ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να γίνει ομάδα. Τρώγαμε σφαλιάρες τη μία πίσω από την άλλη. Καλύτερα να διαλυόταν. Για αυτό και σταμάτησα. Ήταν μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».

Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν: «Αυτός ο πρόεδρος έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να μείνει το βόλεϊ στην κατηγορία. Τα προηγούμενα δύο χρόνια δεν υπήρχε αυτό. Ο Παναθηναϊκός έχει μια ιστορία. Δεν μπορώ να βλέπω αυτόν τον κόσμο με μια τέτοια ομάδα. Με 2-3 κινήσεις η ομάδα θα έχει πολύ καλύτερη εικόνα στα παιχνίδια και μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο. Αρχής γενομένης με τον Άρη».

Για το αν θα πάει στο γήπεδο: «Θέλω να αποφύγω να πάω στο γήπεδο τον πρώτο καιρό. Μπορεί να πάω σε δύο αγωνιστικές».

Για τους προπονητές που έχει συνεργαστεί: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν. Από τη στιγμή που φορούσανε τη φόρμα με το τριφύλλι για μένα ήταν ξεχωριστοί. Ο καθένας με τις ιδιαιτερότητές του, με τον τρόπο του. Προπονητής αγωνιστικά ο καθένας πέρασε τη φιλοσοφία του. Μου ταίριαζε περισσότερο με τη συμπεριφορά του ο Λεώνης».

Για τους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκε: «Από τους Έλληνες σίγουρα ο Πανταλέων».

Για το τι κρατάει από αυτά τα χρόνια: «Έχω κάνει φιλίες. Δεν έχει κανένας να πει κανένας τίποτα για μένα. Δεν έφερα κανέναν σε αμηχανία και δεν έφερα σε δύσκολη θέση κανέναν. Δεν μου άρεσαν οι αδικίες και για αυτό ήμουν ειλικρινής».

Για το γεγονός ότι δούλευε αμισθί: «Εγώ χρωστάω στον Παναθηναϊκό δεν μου χρωστάει. Αλλά είναι και για χρόνια τα παιδικά τα δύσκολα που χάρη στον Παναθηναϊκό πήγα πιο ψηλά».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...