ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Θα τα βάλει όταν πρέπει…

Σε ένα πολύ κακό βράδυ επιθετικά, όπου έσπασε τα καλάθια, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 68-55 από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ και περιμένει το αποτέλεσμα του Λαμποράλ Κούτσα-Λοκομοτίβ Κουμπάν για να δει σε τι όμιλο θα είναι στο Top-16.

Θα τα βάλει όταν πρέπει...

Με το μυαλό του να είναι στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (Δευτέρα), ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα και φυσιολογικά ηττήθηκε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 68-55, στο ΟΑΚΑ, στο φινάλε της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» ηταν εντελώς άστοχοι στην επίθεση, κάτι που τους εκνεύριζε στην άμυνα και έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την δεύτερη θέση. Πλέον, ο Εξάστερος μπορεί να βγει τρίτος αν η Λοκομοτίβ Κουμπάν κερδίσει την Λαμποράλ Κούτσα, ενώ σε αντίθετο σενάριο, θα είναι τέταρτος.

Σα να μην έφτανε η ήττα, ήρθε και ο τραυματισμός του Ρόκο Λένι Ούκιτς, που τον καθιστά αμφίβολο για το παιχνίδι με τους Πειραιώτες! Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Λάσμε με 16 πόντους κι 8 ριμπάουντ, 9 ασίστ είχε ο Διαμαντίδης.

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING 5.584 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για τον Παναθηναϊκό και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τη συνέχεια. Κι αυτό διότι οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 8-5 και φάνηκε να είναι σε καλό βράδυ. Ωστόσο, στη συνέχεια ήρθε το… black out. Στην επίθεση τίποτα δεν πήγαινε καλά, με μεγάλη αστοχία, λάθη και την άμυνα παράλληλα  να μην μπορεί να σταματήσει την Μπατίστ, παρά το rotation του Πεδουλάκη. Έτσι, οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν με 23-14 στο 10’.

Το τριφύλλι προσπαθούσε να μειώσει την διαφορά, αλλά μάταια,  διότι το κακό βράδυ επιθετικά παρέμεινε, τα σουτ τριών πόντων (κι όχι μόνο) δεν έμπεναν κι έτσι η ομάδα του Μπλατ διατηρούσε σχετικά εύκολα το προβάδισμα με 27-18. Το πείραμα του Πεδουλάκη με Φώτση, Γκιστ και Λάσμε στην ίδια πεντάδα δεν έφερε αποτέλεσμα, ενώ παρότι η άμυνα είχε βελτιωμένη εικόνα, η αστοχία στα τρίποντα (0/10) δεν επέτρεπε στους νταμπλούχους Ελλάδας να πλησιάσουν. Έτσι η Μακάμπι έκλεισε το ημίχρονο στο +9 (27-36), με τον Παναθηναϊκό να χάνει στην τελευταία φάση με μυϊκό τραυματισμό (τράβηγμα στο δικέφαλο) τον Ούκιτς.

Το πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού μετά από έντεκα άστοχες προσπάθειες ήρθε δια χειρός Διαμαντίδη (32-39), ο Σχορτσανίτης φορτώθηκε νωρίς με τέταρτο φάουλ, αλλά αυτά δεν αρκούσαν για να σημάνει… αντεπίθεση. Οι «πράσινοι» ήταν βραχυκυκλωμένοι στην επίθεση κι ευάλωτοι στην άμυνα, ενώ έβγαζαν εκνευρισμό, που εκδηλώθηκε στη γκρίνια του Διαμαντίδη στους διαιτητές και το επεισόδιο του Λάσμε με τον Ίνγκλις, που χρεώθηκαν από μία τεχνική ποινή. Άλλο που δεν ήθελε η Μακάμπι, η οποία με διαδοχικά τρίποντα έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με επί μέρους σκορ 19-3 και στο +23 (35-58).

Ο Παναθηναϊκός αφυπνίστηκε, αλλά καθυστερημένα. Ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο με 12-0 πλησιάζοντας στους έντεκα (47-58), την ώρα που οι πρώτοι πόντοι της Μακάμπι ήρθαν μετά από 5:13 με μακρινό σουτ του Μπλου. Ο Αμερικανός «σκότωσε» τα όνειρα για τη μεγάλη ανατροπή με συνεχή καλάθια, την ώρα που οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να δοκιμάζουν τις αντοχές της στεφάνης στα άστοχα μακρινά σουτ.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 27-36, 35-58, 55-68.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης):  Μπράμος 2 (8 ριμπ.), Κάρι 7, Μπατίστ, Φώτσης 3, Ούκιτς 4, Λάσμε 16 (8 ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 5 (9 ασίστ), Γκιστ 6, Γιάνκοβιτς 7, Αποστολίδης.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Ράις 7, Σμιθ 7, Χίκμαν 10, Ίνγκλις 10, Τάιους 6, Πνίνι 9, Κοέν 2, Οχαγιόν 2, Μπλου 13, Λάντεσμπεργκ, Σχορτσανίτης 2.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.