ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Διπλό με κάλυψη η Μίλαν στο ντέρμπι

Η τελευταία αγωνιστική πριν τις γιορτές διεξάγεται σήμερα στα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και φυσικά όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή το ενδιαφέρον πέφτει στην ανακήρυξη του «Πρωταθλητή Χειμώνα». Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτός θα είναι ο Ολυμπιακός, που χθες συνέτριψε και τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη με 5-0. Σήμερα οι προβολείς είναι στραμμένοι στην Ιταλία, όπου Ίντερ και Μίλαν είναι έτοιμες να μας χαρίσουν ένα εκπληκτικό ματς στο κλασικό ντέρμπι του Μιλάνου.

Διπλό με κάλυψη η Μίλαν στο ντέρμπι

Η Μίλαν παίρνει το ντέρμπι

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το σούπερ ντέρμπι του Μιλάνου μεταξύ Ίντερ και Μίλαν και κρατάμε το «Διπλό» Draw No Bet σε απόδοση 1.82 στην Betsonic. Το πέταλο των φανατικό οπαδών της Ίντερ θα μείνει κλειστό λόγω τιμωρίας για ρατσιστικά συνθήματα στον αγώνα με την Πάρμα. Μια ομάδα με την ιστορία και τη φανέλα της Μίλαν, δεν μπορεί να νιώθει ικανοποιημένη από μια ισοπαλία που πήρε απέναντι στη Ρόμα, ακόμα και αν η αντίπαλος της είναι στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Το μόνο που μπορεί να κρατήσει από το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι η αντίδραση που έβγαλε στο τέλος, όπου μπορούσε να κάνει την ανατροπή, παρότι δεν είχε πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Σήμερα θέλει να φύγει με ένα σπουδαίο «διπλό» και να αρχίσει την αντεπίθεσή της, ώστε να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

«Διπλό» με κάλυψη η Αλκορκόν

Περνάμε στην Ισπανία, όπου από τη Β’ κατηγορία επιλέγουμε το «Διπλό» Draw No Bet της Αλκορκόν με αντίπαλο την Μιράντες σε απόδοση 1.93. Δεύτερο ντεμπούτο σήμερα σε πάγκο ομάδας της Σεγούντα Ντιβιζιόν, με τον Κάρλος Τεράθας να αντικαθιστά μεσοβδόμαδα τον Γκονθάλο Αρκονάδα, αναλαμβάνοντας να οδηγήσει τη Μιραντές σε πιο… ασφαλή μονοπάτια. Οι γηπεδούχοι μετρούν 2 ήττες και 1 ισοπαλία στις τελευταίες 3 αγωνιστικές, ενώ έχουν πανηγυρίσει μόλις 2 τρίποντα στα 11 τελευταία ματς πρωταθλήματος (2-3-6). Αυτή τη στιγμή βρίσκονται εντός της ζώνης του υποβιβασμού με 22 βαθμούς. Τελικά ναι… η Αλκορκόν είναι ομάδα Κυπέλλου. Και φροντίζει να το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Τι κι αν στη Σεγούντα Ντιβιζιόν παλεύει για την παραμονή της… Την Τρίτη επισκέφθηκε το «Κάρμενες», στη ρεβάνς του εις βάρος της 0-2 του πρώτου αγώνα για τους «32» του Κόπα ντελ Ρέι. Κέρδισε με 0-2 στην κανονική διάρκεια, έστειλε το ματς στην παράταση και πήρε τελικά την πρόκριση επί της Γρανάδας στα πέναλτι, αποτελώντας το μοναδικό σύλλογο της δεύτερης κατηγορίας που δίνει το «παρών» στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Στο «στρατόπεδο» των Μαδριλένων ευελπιστούν ότι αυτή η πρόκριση θα έχει ευεργετικές συνέπειες και στο πρωτάθλημα, όπου η εντός έδρας ήττα του περασμένου Σαββάτου από τη Χέρκουλες (0-2) έβαλε τέλος σε ένα αήττητο σερί 5 αγωνιστικών (0-3-2). Η Αλκορκόν έχει «πληγεί» κυρίως από την επιθετική ανομβρία μέσα στην έδρα της (χωρίς γκολ στα 5 τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος), την ίδια στιγμή που είναι αήττητη στις 3 τελευταίες εξόδους της από το «Σάντο Ντομίνγκο», με 2 διπλά και 1 ισοπαλία. Μάλιστα, στα 3 αυτά ματς οι Μαδριλένοι έχουν πετύχει από 2 γκολ (1-2 τη Σαμπαντέλ, 2-2 με Χιχόν, 1-2 τη Λούγκο). Σε περίπτωση σημερινού διπλού η Αλκορκόν απομακρύνεται από την «επικίνδυνη ζώνη» και ταυτόχρονα βάζει… θεμέλια για αλλαγή των στόχων της στη νέα χρονιά.

Over 2.5 στη Λεωφόρο

Από τη Σούπερλιγκ επιλέγουμε το Over 2.5 στον αγώνα Παναθηναϊκός – Ξάνθη σε απόδοση 1.95. Από 4/5 μεταξύ τους Over 2,5 προέρχονται οι δύο ομάδες, ενώ τα περισσότερα εκτός έδρας Over 2,5 μετράει η Ξάνθη, συνολικά 6 σε 8 ματς. Να κλείσει με θετικό τρόπο το 2013 θέλει ο Παναθηναϊκός και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να επικρατήσει σήμερα της Ξάνθης. Οι πράσινοι βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 27 πόντους και θα μπορούσαν να έχουν πολύ μεγαλύτερη συγκομιδή αν εκμεταλλεύονταν σε μεγαλύτερο βαθμό την έδρα τους, εκεί όπου ηττήθηκαν στα τρία απ’ τα τέσσερα τελευταία ματς. Μέχρι και σε απόσταση «αναπνοής» απ’ τον ΠΑΟΚ θα μπορούσε να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, που πάντως είναι μια σχετικά αλλοπρόσαλλη ομάδα, κάτι που επιβεβαίωσε ξανά την Τετάρτη κόντρα στον Λεβαδειακό. Ένας ικανοποιητικός πρώτος γύρος φτάνει στο τέλος της για την Ξάνθη, που σήμερα αναμένεται να παίξει χωρίς άγχος και πίεση για το αποτέλεσμα. Οι 24 πόντοι εξασφαλίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ακριτική ομάδα και τη φέρνουν κοντά στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, έστω και αν η συμμετοχή στα πλέι οφ φαντάζει πάρα πολύ δύσκολη να επιτευχθεί. Αυτό διότι αφ’ ενός δεν αποτελεί σαφή στόχο της και αφ’ ετέρου διότι υπάρχουν καλύτερες ομάδες.

«Τρίποντο» για Εστορίλ

Από την Πορτογαλία κρατάμε το «Διπλό» της Εστορίλ με αντίπαλο την Μπελενένσες σε απόδοση 2.38. Χωρίς νίκη η Μπελενένσες στις τελευταίες 6 αγωνιστικές. Η Εστορίλ έχει σήμερα τη δυνατότητα να ισχυροποιήσει τη θέση της εντός της ευρωπαϊκής ζώνης, καθώς η πρώτη τριάδα των Σπόρτινγκ, Πόρτο και Μπενφίκα (33 β., έχουν αγωνιστεί ήδη) βρίσκεται στο μακρινό +10, στοιχείο που δυσκολεύει πολύ τις… σκέψεις για Τσάμπιονς Λιγκ. Οι φιλοξενούμενοι, που συμμετείχαν φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» είναι αυτή τη στιγμή 4οι με 23 βαθμούς, ισόβαθμοι με πλεονέκτημα με την 5η Γκιμαράες (που έχει αγωνιστεί ήδη). Την περασμένη Δευτέρα κατέβαλαν μέσα στην έδρα τους την αντίσταση της Ζιλ Βιθέντε, ενώ ταυτόχρονα μετρούν 3 νίκες στις τελευταίες 4 αγωνιστικές. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι οι 15 από τους 23 βαθμούς της Εστορίλ έχουν συλλεχθεί μακριά από το «σπίτι» της, καθώς μετρά 5 νίκες (και μόλις 1 ήττα) στις 6 φετινές εξόδους της για το πρωτάθλημα (προέρχεται από 4 συνεχόμενα διπλά). Εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει στην αποστολή για το σημερινό ματς ο επιθετικός Καρλίτος.

Ευκαιρία της Σάσσαρι για νίκη, φουλ επίθεση στο Μπάμπεργκ

Περνάμε στο Μπάσκετ όπου θα πάμε με 4 προτάσεις από Ιταλία και Γερμανία. Αρχίζουμε με τις δυνατές προτάσεις που είναι το Under 146.5 στον αγώνα Ρόμα – Ρέτζιο Εμίλια, το Over 161.5 στον αγώνα Πρίντεζι – Μοντεγκρανάρο και το -4 της Σάσσαρι κόντρα στη Σιένα όλα σε απόδοση 1.90. Απόψε στη Ρώμη αναμετρώνται η δεύτερη και η τέταρτη καλύτερη άμυνα της ιταλικής λίγκας. Η Ρόμα δέχεται 73.4 πόντους ανά παιχνίδι ενώ η Ρέτσιο Εμίλια δέχεται 72.4 πόντους ανά παιχνίδι. Η Ρόμα στην έδρα της ρίχνει πολύ το ρυθμό και στα τρία από τα τέσσερα εντός που έχει δώσει το σκορ έχει πάει κάτω από το σημερινό όριο των 146.5 πόντων. Στα περσινά πλέι-οφ οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στην πρώτη φάση και η Ρόμα επικράτησε με 4-3. Τα τέσσερα παιχνίδια που έγιναν στη Ρώμη είχαν σκορ 72-59, 74-69, 82-58 και 58-70. Παρόμοιες ομάδες και φέτος οπότε το ζευγάρι είναι για Under 146.5 και αυτό θα είναι η επιλογή μας. Τις τελευταίες εβδομάδες η Σιένα ταλαιπωρείται από τεράστια οικονομικά προβλήματα και το μέλλον γενικά του συλλόγου είναι αβέβαιο. Μέσα σε όλα αυτά η ομάδα συμφώνησε με την Αρμάνι Μιλάνο για τη μεταγραφή του αρχηγού και ηγέτη Ντάνιελ Χάκετ τις επόμενες εβδομάδες. Απόψε ο Χάκετ δεν θα αγωνιστεί αφού οι άνθρωποι της ομάδας δήλωσαν ότι έμεινε στη Σιένα για να ξεκουράσει τον τραυματισμό του. Οι συνθήκες είναι ιδανικές για τη Σάσσαρι να επαναλάβει τον θρίαμβο της περσινής σεζόν που είχε διαλύσει τη Σιένα 96-66. Ξεκούραστα πέρασε η εβδομάδα για τους γηπεδούχους που γενικά είναι πιο φρέσκια και δεμένη ομάδα. Πάμε με την έδρα και το χάντικαπ -4 που προσφέρεται για τη Σάσσαρι. Σάσσαρι -4. Κλείνουμε με τον αγώνα Πρίντεζι – Μοντεγκρανάρο. Ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων κανονικά θα ήταν αγώνας επιβίωσης. Όμως η Πρίντεζι τα πάει εξαιρετικά και βρίσκεται στην κορυφή. Σύμφωνα με την εικόνα των δύο ομάδων οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να χάσουν το αποψινό παιχνίδι αλλά το χάντικαπ των 10.5 πόντων είναι πονηρό. Η Μοντεγκρανάρο έχει την δεύτερη χειρότερη άμυνα στη λίγκα με 88 πόντους παθητικό και απόψε είναι ικανή να δεχθεί πάλι πάνω από 90 πόντους. Καλή η επιλογή του Over 161.5 αφού αναμένεται run’n’gun παιχνίδι, Το Over θα ισυχροποιηθεί αν η Μοντεγκρανάρο μείνει κοντά στο παιχνίδι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Over 161.5. Τελευταία πρόταση για σήμερα είναι το Over 172.5 στον αγώνα Μπάμπεργκ – Φοίνιξ Χάγκεν σε απόδοση 1.90. Αυτό που έπαθε η Μπάμπεργ στην Ευρωλίγκα δεν χωνεύεται εύκολα. Απόψε θα θελήσει να ξεσπάσει απέναντι στην ανύπαρκτη άμυνα της Φοίνιξ Χάγκεν. Μεγάλο το χάντικαπ των 16.5 που πρέπει να καλύψει η Μπάμπεργκ για τον άσσο και θα το αποφύγουμε γιατί τρομάζουν τα κενά διαστήματα που είχε στα δύο τελευταία παιχνίδια. Οι δυο ομάδες είναι η χαρά του επιθετικού παιχνιδιού αν βρεθούν σε καλή μέρα και τα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια είχαν πάει σε πολύ υψηλά σκορ (92-75, 104-94, 89-95, 99-74, 97-104, 107-80). Αν και μεγάλο το όριο των 172.5 θα επιλέξουμε το Over αφού μπορούν εύκολα να το ξεπεράσουν. Over 172.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος και δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE