ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Γιορτινές προβλέψεις, με ελληνικό στοιχείο

Σε εορταστικούς ρυθμούς μπαίνουν όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ωστόσο το κουπόνι της Δευτέρας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Γιορτινές προβλέψεις, με ελληνικό στοιχείο

Στο ποδόσφαιρο ξεχωρίζει το ντέρμπι του Λονδίνου ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Τσέλσι, ενώ μία πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση διεξάγεται και στην ελληνική Σούπερλιγκ, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να υποδέχεται τον Άρη, στην επιστροφή του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο των «κιτρίνων». Σούπερ ματς έχουμε και στο μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με έπαθλο μία θέση στον τελικό του Κυπέλλου, στον οποίο έχει προκριθεί ήδη ο Άρης.

Ανοιχτό ματς στα Γιάννενα

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά από τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης στον οποίο θα πάμε με το Over 2,5 γκολ σε απόδοση 2,30 στην Betsonic. Οι Ηπειρώτες θα ψάξουν μία ακόμη εντός έδρας νίκη προκειμένου να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις τους στον πρώτο γύρο. Στο γήπεδό τους είναι πολύ δυνατοί, έχοντας συγκεντρώσει εκεί τους 18/20 φετινούς τους πόντους, ενώ στα 5 από τα 8 ματς που έδωσαν στους Ζωσιμάδες το σύνολο τερμάτων ήταν «2-3 γκολ». Βρίσκουν απέναντί τους τον Άρη, τον οποίο έχει αναλάβει εδώ και μερικές ημέρες ο Σούλης Παπαδόπουλος, στην επιστροφή του στον πάγκο των «κιτρίνων». Ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να παρατάξει σχήμα με τρεις αμυντικούς χαφ, δίνοντας την ελευθερία στον Τάτο να κινείται πίσω απ’ τον Αγκάνθο, έχοντας και τον Μανιά στα αριστερά. Σημαντικό ματς το σημερινό και για τις δύο ομάδες, ο Άρης θα ψάξει το γκολ προκειμένου να φύγει με κάτι καλό από τα Γιάννενα, ενώ ο ΠΑΣ «έχει» το γκολ στην έδρα του, γεγονός που μας οδηγεί να ρισκάρουμε επιλέγοντας το καλοπληρωμένο Over.

«Διπλό» με κάλυψη στο ντέρμπι του Λονδίνου

Συνέχεια με το μεγάλο ντέρμπι στην Πρέμιερ Λιγκ ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Τσέλσι. Οι γηπεδούχοι προέρχονται στο πρωτάθλημα από δύο συνεχόμενες «γκέλες», καθώς η εντός έδρας ισοπαλία με την Έβερτον έδωσε τη σκυτάλη στην ταπεινωτική εκτός έδρας ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι του προπερασμένου Σαββάτου (14/12). Τα δυο αυτά αποτελέσματα «εξαΰλωσαν» τη διαφορά που είχε χτίσει η Άρσεναλ από τους διώκτες της, ενώ αυτή τη στιγμή η ομάδα του Βενγκέρ έχει υποχωρήσει στην 3η θέση του πίνακα με 35 βαθμούς. Η Τσέλσι, από την πλευρά της, θα προσπαθήσει σήμερα να δώσει συνέχεια στην καλή παράδοση που έχει «χτίσει» την τελευταία διετία κόντρα στην Άρσεναλ, καθώς οι «μπλε» είναι αήττητοι στα 4 τελευταία ματς με τους «κανονιέρηδες» και στις 2 έδρες, προερχόμενοι μάλιστα από 3 σερί νίκες (2 για την περσινή Πρέμιερ Λιγκ συν τη φετινή μέσα στο «Έμιρεϊτς» για το Λιγκ Καπ). Παράλληλα, έχουν ηττηθεί μόλις στα 2/11 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις, ανεξαρτήτως έδρας (8-1-2). Ένα ντέρμπι κρύβει πάντα παγίδες, θεωρούμε, όμως, ότι η Τσέλσι έχει σήμερα τον πρώτο λόγο και επιλογή μας είναι το 2 DNB (το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας) σε απόδοση 2.25.

Δυάδα επιλογών από την Τουρκία

Δράση υπάρχει σήμερα και στη Super Lig της Τουρκίας, από όπου έχουμε ξεχωρίσει το Χ2 στον αγώνα Μπούρσασπορ – Ερσίγεσπορ και το 2 DNB στο ματς Ακισασπόρ – Σίβασπορ. Η Ερσίγεσπορ προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες, αλλά μπορεί να κάνει την έκπληξη, αγωνιζόμενη κόντρα στην Μπούρσασπορ που έχει πανηγυρίσει μία μόλις νίκη φέτος στην έδρα της για το πρωτάθλημα (1-4-2). Η Σίβασπορ, από την άλλη, προέρχεται από τη νίκη με 3-1 επί της Ρίζεσπορ, επέστρεψε στις επιτυχίες έπειτα από τρεις αγωνιστικές που είχε μαζέψει μόλις ένα βαθμό και σήμερα μπορεί να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, αντιμετωπίζοντας μία ομάδα η οποία παραμένει με μόλις μία νίκη στα οχτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια και μάλιστα στα έξι από αυτά δε βρήκε καν δίχτυα!

Προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό ο ΠΑΟ

Απόψε στο ΟΑΚΑ αναμετρώνται οι δυο μεγάλοι του ελληνικού μπάσκετ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με το νικητή να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου που θα γίνει στο Ηράκλειο. Εκεί ήδη βρίσκεται ο Άρης που επικράτησε χθες βράδυ του Πανιωνίου 88-79. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση όμως ο αποψινός αγώνας είναι διαφορετικός από όλα τα υπόλοιπα ματς που δίνουν οι δυο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός θέλει να βρει ηρεμία και με νίκη στο μεγάλο αγώνα θα ηρεμήσουν πολύ τα πράγματα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο μονάχα από φίλους του ΠΑΟ. Ο Ολυμπιακός δεν έχει να αλλάξει τίποτα στο πλάνο του παιχνιδιού. Στρωμένη ομάδα που κερδίζει παντού έστω και με ανατροπές. Όμως το σημερινό είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι της μέχρι τώρα πορείας του.

Η απόδοση 2.12 που βρίσκουμε τον ΠΑΟ είναι η μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό τα τελευταία 15 χρόνια και η αξία είναι εκεί. Επιλογή λοιπόν η νίκη του Παναθηναϊκού στο 2.12 που προσφέρεται στον Stoiximan. Μια επιλογή ακόμα που προκύπτει είναι η Head to Head που προσφέρει ο Stoiximan για τον Γκιστ και τον Πρίντεζη. Ο Γκιστ είναι σε πολύ καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό και αναδείχθηκε ο ήρωας του ΠΑΟ στα κρίσιμα παιχνίδια. Ο Πρίντεζης είναι λίγο εκτός ρυθμού λόγω των τριών αγώνων που έχασε λόγω της τιμωρίας από την Ευρωλίγκα. Οι μέσοι όροι των δύο παιχτών είναι παρόμοιοι (10 πόντους ανά παιχνίδι ο καθένας). Οδηγός σε αυτή την επιλογή είναι επίσης η παρουσία του Πρίντεζη στους περσινούς τελικούς της Α1 με τον Παναθηναϊκό που είχε αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα με την άμυνα των αντιπάλων. Οπότε επιλογή μας είναι να σκοράρει περισσότερους πόντους ο Γκιστ.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων και δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.