ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Boxing Day στο Νησί, δυνατά με το Χ2 της Χάρτπουλ

Η περίφημη «Boxing Day» είναι σήμερα στο Νησί (επίσημη αργία), με το ποδόσφαιρο να προσφέρεται ως απόλαυση στους φιλάθλους των ομάδων.

Boxing Day στο Νησί, δυνατά με το Χ2 της Χάρτπουλ

Στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ η σημερινή ημέρα συμπίπτει με τη διεξαγωγή της 18ης αγωνιστικής. Τα «φώτα» είναι στραμμένα στο μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ στο «Ετιχάντ». Η 3η Σίτι υποδέχεται τους πρωτοπόρους «κόκκινους», με τις δύο αντιπάλους να χωρίζει μόλις ένας βαθμός (36-35). Εκτός όμως από τη δράση στο «Νησί» αγώνες σήμερα διεξάγονται τόσο για το πρωτάθλημα του Βελγίου, όσο και για την Β’ Ιταλίας.

Σημεία της ημέρας από τη Β’ Αγγλίας

Αρχίζουμε τις σημερινές μας προτάσεις με την Αγγλία και συγκεκριμένα με τη Β’ Κατηγορία από όπου προέρχονται τα δύο δυνατά σημεία. Συγκεκριμένα επιλέγουμε το Χ2 της Χάρτπουλ με αντίπαλο την Τσέσρερφιλντ σε απόδοση 2.02 και το «Διπλό» Draw No Bet της Γιόρκ κόντρα στην Άκρινγκτον που «πληρώνει» 1.93. Προσπαθεί να βρει τα πατήματα της το τελευταίο χρονικό διάστημα η Χάρτλπουλ, που ψάχνει μια νίκη που θα της αναπτερώσει την ψυχολογία. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από έξι σερί παιχνίδια χωρίς νίκη για όλες τις διοργανώσεις, εντούτοις η τελευταία τους ήττα για το πρωτάθλημα ήταν στις 26 Νοεμβρίου απ’ την Μπέρι, δηλαδή ένα μήνα πριν. Έκτοτε, πήραν τέσσερις ισοπαλίες στα πέντε ματς που ακολούθησαν, χάνοντας μόνο απ’ την Κόβεντρι για το Κύπελλο. Πιστεύουμε πως είναι ικανή να κάνει τη ζημιά, επιλέγοντάς την σε μία ικανοποιητική απόδοση για διπλή ευκαιρία.

Σύμμαχος και η παράδοση για την Άρσεναλ

Συνεχίζουμε με Premier League και το «Διπλό» της Άρσεναλ κόντρα στη Γουέστ Χαμ σε απόδοση 1.67. Μίνι λονδρέζικο ντέρμπι στο «Μπόλεϊν Γκράουντ», με τον χαρακτηρισμό να δικαιολογείται καθαρά και μόνο εξαιτίας της παρουσίας αμφότερων των ομάδων στην αγγλική πρωτεύουσα. Με αγωνιστικούς όρους, η Γουέστ Χαμ προέρχεται από μία κάκιστη παράδοση, που τη θέλει να μετρά μόνο ήττες στα τελευταία 6 παιχνίδια της κόντρα στην Άρσεναλ και να αγνοεί τη νίκη στα τελευταία 11 (9 ήττες, 2 ισοπαλίες). Η Άρσεναλ προέρχεται από 6 συνεχόμενες νίκες επί της Γουέστ Χαμ (και στις 2 έδρες), ενώ είναι αήττητη στις τελευταίες 11 αναμετρήσεις της με τα «σφυριά» (και στις 2 έδρες), με 9 νίκες και 2 ισοπαλίες. Μάλιστα ο Θίο Γουόλκοτ έχει χριστεί σκόρερ και στα 3 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος της Άρσεναλ κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Στο περσινό πρωτάθλημα η Άρσεναλ πέτυχε δύο ευρείες νίκες επί της Γουέστ Χαμ (5-1 εντός και 1-3 εκτός). Μία τριάδα αγώνων πρωταθλήματος χωρίς νίκη συμπλήρωσε η Άρσεναλ, στοιχείο που «εξαΰλωσε» τη διαφορά που είχε χτίσει από τους διώκτες της. Οι εντός έδρας ισοπαλίες με Έβερτον (1-1) και Τσέλσι (0-0) και η εκτός έδρας ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι (6-3) έχουν φέρει τους «κανονιέρηδες» ισόβαθμους στην κορυφή με τη Λίβερπουλ (36 β.), μόλις στο +1 από τους «πολίτες» και στο +2 από τις Τσέλσι και Έβερτον. Με αυτά τα δεδομένα, η ομάδα του Βενγκέρ θα μπει στο σημερινό ματς με σαφή διάθεση να «κυνηγήσει» από την αρχή το διπλό. Πέντε νίκες, μία ισοπαλία και 2 ήττες μετρά η Άρσεναλ στα 8 φετινά εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος, όμως ταυτόχρονα τα 2/3 τελευταία «εκτός» έχουν συνδυαστεί με ήττες. Πιθανότατη η επιστροφή του κεντρικού αμυντικού Κοσιελνί, που απουσίασε από το ντέρμπι με την Τσέλσι λόγω τραύματος στο γόνατο. Επιστροφή στο αρχικό σχήμα για τον μεσοεπιθετικό Καθόρλα, ενώ ο –πρόσφατα αποθεραπευθείς- Ποντόλσκι αναμένεται να ξεκινήσει για μία ακόμα φορά από τον πάγκο.

«Διπλό» Draw No Bet η Γουόλσολ

Συνεχίζουμε τα προγνωστικά μας με την Α’ Αγγλίας και το «Διπλό» Draw No Bet της Γουόλσολ κόντρα στην Μπρίστολ Σίτι σε απόδοση 1.95. Χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα στροφές πήρε τους τρεις βαθμούς υποδεχόμενη την Καρλάιλ και συνεχίσει στο κυνήγι των θέσεων που οδηγούν στα πλέι οφ. Η ισοπαλία της Ρόδεραμ μάλιστα μείωσε την απόστασή της από την 6η θέση μόλις στους δύο βαθμούς, αλλά θα πρέπει σίγουρα να βρει μεγαλύτερη σταθερότητα για να παραμείνει στο “κόλπο” μέχρι το τέλος της σεζόν. Από τις ελάχιστες ομάδες του πρωταθλήματος πάντως που έχουν καλύτερα αποτελέσματα μακριά από το γήπεδό τους, έχοντας μόνο μία ήττα στις εννιά τελευταίες της εξόδους, ενώ σε καμία από τις έντεκα φετινές δεν δέχτηκε περισσότερα του ενός γκολ (5-4-2)! Για αυτό θα την προτιμήσουμε με κάλυψη φυσικά στο Draw No Bet, πράγμα που σημαίνει πως αν ο αγώνας έρθει ισόπαλος τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας.

Άσσος με κάλυψη η Ρος Κάουντι

Περνάμε στη Σκωτία εκεί όπου έχουμε επιλέξει τον «Άσσο» Draw No Bet της Ρος Κάουντι με αντ΄παλο τη Χιμπέρνιαν σε απόδοση 1.95. Υπήρχε …φόβος για την επίσκεψη στην έδρα της Νταντί Γιουνάιτεντ, με την αντίπαλο της να έχει μοιράσει τέσσερις συνεχόμενες ‘’4άρες’’ στις αντιπάλους της. Σε παθητικό ρόλο από την αρχή η Ρος, δεν επέτρεψε όμως πολλές ευκαιρίες στην εστία της, ενώ η αλήθεια είχε και σημαντική ευκαιρία να προηγηθεί στις αρχές της επανάληψης. «Πολλές ομάδες είχαν γνωρίσει βαριές ήττες από τη Νταντί Γιουνάιτεντ τελευταία. Το ότι χάσαμε μόνο με 1-0 φυσικά δεν με χαροποιεί, αλλά τουλάχιστον με ικανοποιεί η εμφάνιση που κάναμε», σχολίασε ο Άνταμς. Αυτό που μένει όμως είναι η ουσία, με τη Ρος Κάουντι να βρίσκεται στη θέση του μπαράζ παραμονής. Όταν ο ανθρώπινος παράγοντας μπαίνει μπροστά, όλα τα άλλα περνούν σε δεύτερη μοίρα και έτσι έγινε και με την ισοπαλία με τη Σεντ Τζόνστον, που ούτως ή άλλως δεν είχε και πολλά να μας προσφέρει. Θρήνος λοιπόν στη Χιμπέρνιαν, με τον 18χρονο χαφ της ομάδας νέων Ντέιβιντ Πολ να πεθαίνει στον ύπνο του. Σαφώς και το συγκεκριμένο γεγονός επισκίασε τα πάντα και τα ρεπορτάζ από τη Σκωτία δίνουν και παίρνουν, με τα περισσότερα να αφήνουν υπόνοιες για τη ‘’μάστιγα’’ του αθλητισμού. Στα καθαρά αγωνιστικά, η Χιμπέρνιαν έχει συμπληρώσει επτά αγωνιστικές μακριά από τη νίκη, χωρίς μάλιστα να έχει καν σκοράρει στα έξι από αυτά! Μέσα σε όλα τα στραβά υπήρχε και ένα θετικό, που ήταν η επιστροφή σε αγωνιστική δράση για τον μπακ Κλάνσι μετά από σχεδόν οκτώ μήνες.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος και δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.