ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Μάρκο Βίλα: Ανθρακας ο θησαυρός…

Η στήλη του panathinaikos24.gr «Μηχανή του χρόνου» θυμάται τον Μάρκο Βίλα! Τον Γερμανό φορ που αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό σαν ένα πολύ μεγάλο ταλέντο και αποδείχθηκε ως ένα από τα πιο… ζεστά παλτά που ήρθαν στη χώρα μας!

Μάρκο Βίλα: Ανθρακας ο θησαυρός…

«Είναι κίνδυνος-θάνατος όταν μπαίνει στη μεγάλη περιοχή», δήλωνε τον Ιανουάριο του 2000 στον ελληνικό Τύπο ο Οτο Ρεχάγκελ. . «Μοιάζει με το μεγάλο γκολτζή της Ντόρτμουντ, Χέρλιχ, αλλά σε πιο τεχνική έκδοση», τόνιζε ο Κριστόφ Ντάουμ. Οι «πράσνοι» έφερναν στην Ελλάδα τον 21χρονο Γερμανό (από την αυστριακή Ριντ), σαν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα και άπαντες περίμεναν σπουδαία πράγματα από τον «φορ φαρμάκι», όπως έγραφε τότε πρωτοσέλιδο της εποχής. Κι όμως… Ανθρακας ο θησαυρός!

Ο Μάρκο Βίλα φόρεσε για ενάμιση χρόνο την πράσινη φανέλα, με το νο32 στην πλάτη. Επαιξε σε μόλις τρία ματς πρωταθλήματος, μπαίνοντας σε όλα ως αλλαγή. Το μόνο παιχνίδι στο οποίο ξεκίνησε βασικός με το «τριφύλλι» στο στήθος ήταν αυτό γα το Κύπελλο με τη Λάρισα, κατά τη διάρκεια του οποίου μάλιστα αντίκρισε την… απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα, για αγκωνιά στον Αβραμούλη! Οσο για επίτευξη γκολ; Ούτε λόγος. Μόνο στην Παιανία…

Μετά τη φυγή του από το «τριφύλλι» ο Γερμανός πήγε στη Νυρεμβέργη (11 συμμ./0 γκολ), κι από την επόμενη χρονιά άρχισε να περιπλανιέται στις χαμηλότερες κατηγορίες του ιταλικού ποδοσφαίρου. Τελευταία του «στάση» η Σαν Νικολό, ομάδα 6ης κατηγορίας της Ιταλίας…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE