ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Λαγός: «Ακόμη πιο ψηλά»

Πολύ καλύτερο Παναθηναϊκό περιμένει να δει το 2014 ο Τάσος Λαγός. «Μας αδικεί η θέση μας, αδικήσαμε κι εμείς τους εαυτούς μας», δηλώνει ο νεαρός μέσος.

Λαγός: «Ακόμη πιο ψηλά»

Αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός θα αφήσει πίσω του τα σκαμπανεβάσματα του 2013 και θα εμφανίζεται όλο και καλύτερος παρουσιάστηκε ο Τάσος Λαγός μιλώντας στη Nova. Ο νεαρός μέσος του «τριφυλλιού» θεωρεί πως η βαθμολογική θέση της ομάδας του δεν της αξίζει, αλλά σε αυτό έχει ευθύνη κι αυτή, ενώ δεν κρύβει το όνειρό του να κληθεί στην Εθνική, αν γίνεται και εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Φεύγει μια χρονιά ιδιαίτερα σημαντική σε προσωπικό επίπεδο, καθώς διανύεις την καλύτερη επαγγελματική σεζόν σου. Τι κρατάς από το 2013; «Όντως είναι η καλύτερη χρονιά για μένα. Από την χρονιά που φεύγει, κρατάω ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα γίναμε ομάδα και την στήριξη των οπαδών μας. Νομίζω ότι ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο μας στηρίζει και εμείς του το ανταποδίδουμε στα περισσότερα παιχνίδια, αν όχι σε όλα. Αυτά κρατάω από τη χρονιά που φεύγει και νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά».

-Βρίσκεστε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, με καλό ποδόσφαιρο μετά τις τρεις- τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, σκαμπανεβάσματα στην απόδοση σας, αλλά και θετική πορεία. Τι εικόνα έχεις διαμορφώσει για την παρουσία της ομάδας σου στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος; Είναι θετικό το πρόσημο; «Σίγουρο το πρόσημο είναι θετικό. Ίσως μας αδικεί λίγο η θέση μας στην βαθμολογία, καθώς μπορούσαμε να πάρουμε και άλλους βαθμούς. Χάσαμε κάποιους βαθμούς στην έδρα μας, τους οποίους δεν έπρεπε να τους χάσουμε. Απλά ήταν ίσως η αρχή του πρωταθλήματος και δεν ήμασταν ακόμα αυτοί που έπρεπε να είμαστε. Από εκεί και πέρα κύλησαν όλα καλά, η ομάδα βρήκε το ρυθμό της, ανεβήκαμε και είμαστε μέσα στους στόχους μας».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.591 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

-Θεωρείς ότι σε κάποιες στιγμές αδικήσατε τους εαυτούς σας; «Ναι σίγουρα, το έχουμε νιώσει όλοι αυτό, ότι κάποιες στιγμές αδικήσαμε τον εαυτό μας. Νομίζω ότι βάλαμε κάτω τα πράγματα, μιλήσαμε πολύ και πιστεύω ότι αυτό δεν θα ξαναγίνει. Δηλαδή να χάνουμε βαθμούς τζάμπα, από χαζά λάθη και σε κάποιες στιγμές που δεν είμαστε συγκεντρωμένοι».

-Περιμένεις καλύτερο Παναθηναϊκό στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος; «Περιμένω να είμαστε όπως στο τέλος του πρώτου γύρου και ακόμα καλύτεροι. Σε κάθε παιχνίδι να πηγαίνουμε για τους τρεις βαθμούς και να παίζουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε να παίζουμε για να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο».

-Ποιο είναι το μυστικό αυτής της νεανικής ομάδας; «Τα νιάτα, η χημεία που έχουμε ως ομάδα και ότι είμαστε ενωμένοι. Παίζουμε ομαδικά και αν κάνει κάποιος ένα λάθος, θα προσπαθήσει ο συμπαίκτης του να το διορθώσει κατευθείαν και δεν θα του φωνάξει».

-Πολλοί υποστήριζαν στην αρχή της σεζόν, ότι επειδή είστε μια νεανική ομάδα, ενδεχομένως να επηρεαστείτε από την απειρία. Αυτό δεν έχει φανεί τόσο πολύ μέχρι στιγμής. Παίζει ρόλο και η δουλειά που έχει κάνει ο Γιάννης Αναστασίου; «Νομίζω ότι αυτό είναι το πρώτο και κυριότερο. Ο προπονητής σε μια ομάδα είναι εξαιρετικά σημαντικός. Και ανάλογα με την συμπεριφορά που έχει, θα περάσει στην ομάδα τη φιλοσοφία που θέλει και θα διαμορφώσει τις σχέσεις του με τους παίκτες. Νομίζω ότι ο κόουτς είναι πολύ καλός με όλους τους παίκτες, δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και το έχει δείξει και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η αξιοκρατία που υπάρχει στην ομάδα».

-Έχεις γεμάτη σεζόν, ενώ είσαι ένας από τους αρχηγούς στην Εθνική Ελπίδων και στον Παναθηναϊκό. Υπάρχει το …τρελό όνειρο του Μουντιάλ για τον Τάσο Λαγό; «Σίγουρα είναι ένα όνειρο και ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορούν να έρθουν τα πράγματα στην καριέρα σου. Αυτό που θέλω είναι να παίζω στην ομάδα μου, να είμαι όσο καλύτερος γίνεται, η ομάδα να είναι μέσα στους στόχους της και να παίρνει νίκες. Από εκεί και πέρα, αν είμαι αυτός που πρέπει και ο προπονητής της Εθνικής νομίζει ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, τότε θα είμαι πολύ χαρούμενος να πάω και να βοηθήσω την Εθνική».

-Τι θα ήθελες να σου φέρει ο Άγιος Βασίλης; «Δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί καθόλου. Δεν θέλω κάτι συγκεκριμένο για μένα. Υγεία σε όλο τον κόσμο».

-Τι εύχεσαι στους φίλους του Παναθηναϊκού για τη νέα χρονιά; «Εύχομαι να παραμείνουν κοντά μας, όπως και κάνουν. Υγεία, ευτυχία και χαρές με την ομάδα μας».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.