ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιάννης Αβραμίδης

Επαγγελματικό ράψιμο

O Παναθηναϊκός έκανε σεφτέ στο 2014 με μία επαγγελματική νίκη, μένοντας πιστός στο πλάνο νίκης που είχε από το τζάμπολ. Aναλύει ο Γιάννης Αβραμίδης.

Επαγγελματικό ράψιμο

Σπάνια θυμάμαι τον Παναθηναϊκό να χάνει το πρώτο παιχνίδι του έτους. Βέβαια ποτέ ένα παιχνίδι στην αρχή του Γενάρη δεν έκρινε τίτλο, αλλά οι πράσινοι για ένα ακόμα ματς δείχνουν πως όταν είναι συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι σε αυτά που έχουν συμφωνήσει να κάνουν, δεν χάνουν.

Ο Παναθηναϊκός είχε πλάνο από το πρώτο λεπτό, ως το τελευταίο. Συνεχείς επιθέσεις μέσα από pick n’ roll, ποστάρισμα για να βγει η μπάλα έξω όταν δεν είχε ξεκάθαρη φάση και γρήγορο transition για να εκμεταλλευτεί τις περισσότερες λύσεις που είχε. Αυτά για την επίθεση. Στην άμυνα, ρίσκαρε τα σουτ του Λάνγκφορντ παίζοντας τον με απόσταση, έχοντας διαβάσει πως στα τελευταία παιχνίδι ο Αμερικανός είναι άστοχος (όπως και σήμερα με 4/12 σουτ), έπαιξε αλλαγές στους υπόλοιπους ή δυναμικό τσεκάρισμα για να τους απομακρύνει από την ρακέτα και ανάγκασε την Μιλάνο σε πολλά μακρινά και δύσκολα σουτ. Κάποια μπήκαν και για αυτό η διαφορά ήταν μικρή μέχρι την αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά δεν θα έμενε έτσι και αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα με τα φάουλ στον Παναθηναϊκό, ίσως το σκορ να ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε πολύ καλά και στο τι του έδινε η Αρμάνι. Γιατί το μπάσκετ έτσι είναι… Κάτι δίνεις για να επιδιώξεις να πάρεις κάτι άλλο. Έτσι όσο έπαιζαν κλειστά και με βάθος τον Διαμαντίδη, άφησαν τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να πασάρει στην περιφέρεια ή σε ποστάρισμα να εκμεταλλεύεται το ότι δεν ερχόταν βοήθεια πάνω του. Όταν άλλαξαν την άμυνα τους, ο Διαμαντίδης πήρε προσπάθειες και τους χάλασε τα σχέδια.

Πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό ήταν τα τρίποντα του Μπράμος, που τελείωσαν το ματς, αλλά και η απόλυτη κυριαρχία του Λάσμε στον αέρα. Μπορεί ο Διαμαντίδης να είχε 11 ασίστ, αλλά ο Λάσμε των 13 ριμπάουντ και των τριών κοψιμάτων σε 24’ ήταν κατ’ εμέ ο κορυφαίος.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μία επαγγελματική νίκη απέναντι σε μία ομάδα που δύσκολα θα κάνει ζημιές, αν και το ότι ο Χάκετ είναι αρκετά νέος στο ρόστερ, ίσως να την κάνει καλύτερη στο μέλλον. Συνεχίζει και κρατάει μόνο το ότι για έναν ακόμα αγώνα το δόγμα «Η μπάλα πρώτα μέσα για να βγει έξω», του δίνει νίκες και μάλιστα καθαρές…

ΥΓ. Καλή χρονιά, με υγεία και κυρίως περισσότερη αισιοδοξία και χαμόγελα! Και φυσικά όλα πράσινα έτσι;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ