ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Να αφεθούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες»

Θέση για τις συλλήψεις των οπαδών του Παναθηναϊκού που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου (5/1) πήρε το ΠΑΝ.ΚΙ…

«Να αφεθούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες»

Στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού Κινήματος γίνεται λόγος για τη διαφορετική αντιμετώπιση της αστυνομίας προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού αλλά και του Ολυμπιακού…

Παράλληλα γίνεται λόγος για απρόκλητη επίθεση στον κεντρικό σύνδεσμο της Θύρας 13…

Αναλυτικά:

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.145 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Είναι γνωστό ότι η αντιμετώπιση των οπαδών του Παναθηναϊκού αλλά και του ίδιου του Συλλόγου από την Ελληνική Αστυνομία επανειλημμένα αποσκοπεί όχι στην αποτροπή επεισοδίων αλλά στην πρόκλησή τους! Έτσι είχε γίνει με τις εντελώς αναίτιες, διαδοχικές επιδρομές της ΕΛ.ΑΣ. στον Κεντρικό Σύνδεσμο της Θύρας 13 και τις άλλες προκλήσεις της κατά των οπαδών του Παναθηναϊκού στη χρονική περίοδο πριν από τον προπέρσινο αγώνα πρωταθλήματος Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, με σκοπό να υποδαυλιστεί η ατμόσφαιρα, να προκληθούν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός. Το ίδιο έγινε και κατά τον αγώνα του φετινού πρωταθλήματος μεταξύ των δυο ομάδων στο γήπεδο της Λεωφόρου, όπου τα δήθεν «μέτρα ασφαλείας», με αποκλεισμό ολόκληρης της περιοχής και απίστευτη ταλαιπωρία όσων ήθελαν να πάνε στο γήπεδο αλλά και των άσχετων κατοίκων των Αμπελοκήπων θύμιζαν κατάσταση πολιορκίας που έχει επιβληθεί από στρατοκρατικό καθεστώς. Γενικά, αν θέλουμε να περιγράψουμε ανάλογες καταστάσεις, δε θα μας φτάσει μια βδομάδα για να τα γράφουμε. 

Η ίδια κατάσταση με ακόμα χειρότερο τρόπο, συνεχίστηκε και χθες, όπου ύστερα από τη ρίψη μιας φωτοβολίδας από αγνώστους στο προαύλιο της Γ.Α.Δ.Α., σε λίγα λεπτά οργανώθηκε «εντυπωσιακή» επιδρομή της ΕΛ.ΑΣ. κατά του Κεντρικού Συνδέσμου της Θύρας 13, η οποία είχε όλα τα στοιχεία εφόδου κατά…τρομοκρατικής οργάνωσης! Η παραδειγματική ψυχραιμία όσων παρευρίσκονταν στον Κεντρικό απέτρεψε τα χειρότερα, δεν απέτρεψε όμως την προσαγωγή 21 ατόμων και την παραπομπή τους στον Εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες, όπως…απόπειρα εμπρησμού (!!!) της Γ.Α.Δ.Α. και άλλες κατηγορίες τέτοιου είδους, οι οποίες συνάδουν μόνο σε τρομοκράτες. Ενώ βέβαια, η εκδικητική μανία της ΕΛ.ΑΣ. εξαντλήθηκε και στα…παρκαρισμένα σε όλα τα γύρω πεζοδρόμια μηχανάκια (τα οποία φυσικά δεν ανήκουν όλα σε μέλη του Κεντρικού Συνδέσμου της Θύρας 13 αλλά και σε άσχετους ανθρώπους) με στόχο την ταλαιπωρία τους και την οικονομική τους αφαίμαξη…

Θεωρούμε βέβαιο ότι οι κατηγορίες που εξυφάνθηκαν κατά των αθώων οπαδών του Παναθηναϊκού που ταλαιπωρούνται αυτή τη στιγμή στα δικαστήρια, θα καταπέσουν σαν χάρτινος πύργος εκθέτοντας τους…κατασκευαστές τους. Θέλουμε επίσης να τονίσουμε ότι το Παναθηναϊκό Κίνημα επανειλημμένα έχει καταδικάσει απερίφραστα όλα τα φαινόμενα αθλητικής και γενικότερης βίας. Το ίδιο, όμως, απερίφραστα καταδικάζουμε και κάθε πρόκληση η οποία παράγει βία – και οδηγεί στο γεγονός να είναι ηθικοί αυτουργοί της βίας εκείνοι οι οποίοι, δήθεν, την αντιμάχονται, ενώ στην πραγματικότητα την προκαλούν όποτε θεωρούν ότι τους συμφέρει, δηλαδή το κράτος και η Ελληνική Αστυνομία… Και όλα αυτά σε μια περίοδο όπου γίνονται τεράστιες προσπάθειες από τη Θύρα 13, προσπάθειες οι οποίες έχουν και συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα, για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων και για την απομόνωση των λίγων ανεγκέφαλων που παρασύρονται σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Η κατάσταση αυτή γίνεται ακόμα πιο αφόρητη, αν αναλογιστεί κανείς τα δυο μέτρα και δυο σταθμά που επικρατούν, καθώς έχουν περάσει ελάχιστες μέρες από τα εκτεταμένα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, χωρίς να ενοχληθεί από την Ελληνική Αστυνομία κανένας τους. Αυτό βέβαια δεν είναι το μοναδικό περιστατικό ασυλίας που παρέχεται στους συγκεκριμένους οπαδούς, η ιστορία αυτή κρατάει πολλά χρόνια, όπως π.χ. στα γνωστά γεγονότα της Ριζούπολης το 2003, όπου για τα αίσχη που έγιναν σε βάρος των παικτών του Παναθηναϊκού και αλλοίωσαν και το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε κανείς αλλά τα συντόνιζε ο…πρώην αττικάρχης της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια έμμισθος υπάλληλος του Ολυμπιακού, Τσιρώνης. Είναι άλλωστε γνωστή η…αγαθή σχέση μεταξύ του Ολυμπιακού και της Αστυνομίας και ότι αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., όταν συνταξιοδοτούνται, μπορούν να υπολογίζουν σε συνέχιση της καριέρας τους ως «υπεύθυνοι ασφαλείας» της συγκεκριμένης ομάδας…

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα αυτή η κατάσταση και όλοι οι «υπεύθυνοι» (αν μπορούν να θεωρηθούν ως τέτοιοι…) να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, πριν συμβούν τα χειρότερα. Επίσης απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι άμεσα όλοι οι συλληφθέντες και δηλώνουμε ότι θα τους συμπαρασταθούμε από την πλευρά μας με όσες δυνάμεις έχουμε και με κάθε νόμιμο τρόπο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.