ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Περνάει από το Μονπελιέ η Μονακό

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς επανέρχονται σιγά – σιγά όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με το ποδοσφαιρικό κουπόνι της Παρασκευής να αποτελεί το πρώτο «πιάτο» πριν από ένα Σαββατοκύριακο με έντονη δράση. Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η αγωνιστική δραστηριότητα στην Euroleague, με τον Παναθηναϊκό να δοκιμάζεται απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα.

Περνάει από το Μονπελιέ η Μονακό

Δεν «γκελάρει» ξανά η Μονακό

Ξεκινάμε τα σημερινά προγνωστικά από την Α’ κατηγορία της Γαλλίας. Έχουμε ξεχωρίσει το «Διπλό» της Μονακό επί της Μονπελιέ σε απόδοση 1.85. Απογοήτευσε στο πρώτο μισό του Σαμπιονά η Μονπελιέ, καθώς δεν παρουσίασε καθόλου καλό πρόσωπο με αποτέλεσμα να φιγουράρει τρεις μόλις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το 2014 μπορεί να ξεκίνησε με νίκη, με 2-0 απέναντι στην ερασιτεχνική Ροντέζ για το Κύπελλο, στη Ligue 1, όμως, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον πρώτο γύρο με τη «λευκή» ισοπαλία στην έδρα της Μπαστιά και στα δέκα τελευταία παιχνίδια της στο Πρωτάθλημα δεν έχει πανηγυρίσει «τρίποντο», μετρώντας πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Η Μονακό από την πλευρά της, τα χρειάστηκε απέναντι στη Βαν την προηγούμενη εβδομάδα για το Κύπελλο, αλλά τελικά κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Βέβαια, η εμφάνισή της δεν άφησε κανέναν ικανοποιημένο. Το ίδιο ισχύει και για το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε για το Σαμπιονά, καθώς στο φινάλε του πρώτου γύρου υπέστη ήττα – σοκ στο Πριγκιπάτο από τη Βαλενσιέν με 1-2. Παραμένει, βέβαια, σε απόσταση βολής από την κορυφή και την Παρί Σεν Ζερμέν από την οποία έχει τρεις μόλις βαθμούς λιγότερους και δεν έχει περιθώρια για άλλη… γκέλα, ενώ έχει υπέρ της και την παράδοση όντας αήττητη στα 23 τελευταία μεταξύ παιχνίδια με τη Μονπελιέ για τη Ligue 1 ανεξαρτήτως έδρας (16-7-0).

Στη Β’ Γαλλίας, δυνατό σημείο είναι ο «Άσσος» σε απόδοση 1.93 στην αναμέτρηση Οσέρ – Αρλ. Πολύ αποτελεσματική στο γήπεδό της η Οσέρ, όπου μετράει πέντε νίκες στα έξι τελευταία, αλλά και παραμένει αήττητη φέτος (6-3-0), με μηδέν παθητικό στα έξι από τα οχτώ πιο πρόσφατα! Στον αντίποδα, τα εκτός έδρας παιχνίδια δεν «πηγαίνουν» στην Αρλ, έχοντας μία μόνο νίκη (1-3-5) έως τώρα, αλλά σε καμία από τις εννιά φετινές της εξόδους δεν δέχτηκε περισσότερα του ενός γκολ.

Τέλος, στη Football League θα πάμε με τον «Άσσο» στο ματς Αχαρναϊκός – Φωστήρας σε απόδοση 1.80. Να εκμεταλλευτεί την έδρα του για τρίτο σερί παιχνίδι και συνολικά τέταρτο στα τελευταία πέντε παιχνίδια θέλει σήμερα ο Αχαρναϊκός, που δείχνει να βρίσκεται σε καλό μομέντουμ. Η έλευση του Γιώργου Βαζάκα στην ομάδα του Μενιδίου έχει διαφοροποιήσει προς το καλύτερο την ψυχολογία στα αποδυτήρια και αν εξαιρεθεί η λογική εκτός έδρας ήττα απ’ τον Ολυμπιακό Βόλου, οι τέσσερις πόντοι κόντρα σε Πανηλειακό και Παναιγιάλειο μπορούν να χαρακτηριστούν θετική συγκομιδή. Σήμερα, θεωρούμε ότι απέναντι στο Φωστήρα μπορεί να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτέλεσμα.

Δύο επιλογές από Euroleague

Στην Euroleague, τώρα, ξεκινάμε τα προγνωστικά μας από την αναμέτρηση της Λαμποράλ Κούτσα με τον Παναθηναϊκό. Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν και στην πρώτη φάση με τις νίκες να μοιράζονται. Αρχικά ο ΠΑΟ νίκησε πολύ εύκολα στην Κύπρο 95-74 και η Λαμποράλ στην Βιτόρια 79-77 σε ένα παιχνίδι που βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 21 πόντους αλλά έφτασε στο σημείο να καθαρίζει τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα. Τα δεδομένα των ομάδων είναι τα ίδια. Και οι δυο δείχνουν βελτιωμένες και έχουν πετύχει σπουδαίες νίκες. Είναι πιθανό να πάρει σήμερα ο ΠΑΟ τη νίκη αφού δεν τα κατάφερε στην πρώτη φάση των ομίλων αλλά είναι επιλογή με πολύ ρίσκο. Αν συμβεί κάτι παρόμοιο με το προηγούμενο ματς στην Ισπανία τότε παίρνουμε ανατροπή Παναθηναϊκού αφού γενικά η ομάδα του Σκαριόλο δεν μπορεί να κρατήσει διαφορές.

Επιλογή που προκύπτει είναι για τους πόντους του Γερμανού σέντερ της Λαμποράλ Τίμπορ Πλάις. Ο Πλάις έχει μέσο όρο πόντων στην διοργάνωση 9.5 πόντους και το όριο για σήμερα προσφέρεται στους 9.5 πόντους. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια δεν έχει περάσει τους 9 πόντους. Στην πρεμιέρα του TOP-16 σκόραρε 6 μέσα στη Μάλαγα. Ο βασικός λόγος είναι ότι δεν τροφοδοτείται όπως πριν αφού η Λαμποράλ έχει βρει ρυθμό με τα μακρινά σουτ και η γραμμή των κοντών είναι πια πλήρης χωρίς τραυματισμούς. Σήμερα αναμένεται να έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στους Λάσμε και Γκιστ οι οποίοι από το ματς με τον Ολυμπιακό και μετά θυμίζουν το δίδυμο που έκρυβε τα καλάθια στο τέλος της περσινής περιόδου. Οπότε Τίμπορ Πλάις Under 9.5 πόντοι.

Η δεύτερη επιλογή προκύπτει από το παιχνίδι Ρεάλ Μαδρίτης – Γαλατασαράι. Ούτε σήμερα θα γίνει η πρώτη ήττα της Ρεάλ. Η Γαλατασαράι δεν μπορεί να απειλήσει τους ανίκητους Μαδριλένους, ένα παραπάνω με τις απουσίες που έχουν. Τεράστιο το χάντικαπ των 18.5 πόντων που πρέπει να καλύψει η Ρεάλ αλλά και απόλυτα εφικτό. Εξαρτάται όμως από τις διαθέσεις των παιχτών της οπότε ας το κοιτάξουμε στο live. Επιλογή προκύπτει από το όριο των 154.5 πόντων που προσφέρεται. Η Ρεάλ πάντα είναι η πιο επιθετική ομάδα της Ευρώπης. Με 89 πόντους ανά παιχνίδι είναι η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης και εντός έδρας ο μέσος όρος της γίνεται 93. Από την άλλη η Γαλατά έχει δείξει μια απόλυτα επιθετική φιλοσοφία τις τελευταίες εβδομάδες και τα έξι τελευταία το αποδεικνύουν (68-88, 87-81, 94-79, 85-73, 84-90, 98-77). Οι απουσίες των Μενσά Μπονσού και Αλντεμίρ αποδυναμώνει πολύ την γραμμή ψηλών της Γαλατασαράι και θα αναγκαστεί να παίξει με τους κοντύτερους παίχτες και να τρέξει. Αν τρέξει τότε θα δεχθεί διψήφιο αριθμό αιφνιδιασμών από τη Ρεάλ και θα έχουμε ένα ωραιότατο Over 154.5. Οπότε η επιλογή μας είναι Over 154.5 πόντοι.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων και δείτε όλους τους αγώνες που περιλαμβάνονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, αλλά και τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.