ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Φώτσης: «Πρώτα η Εφές, μετά ο Ολυμπιακός…»

«Πρώτα η Αναντολού Εφές και μετά ο Ολυμπιακός» δηλώνει ο Αντώνης Φώτσης στην ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για τις προσεχείς αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα.

Φώτσης: «Πρώτα η Εφές, μετά ο Ολυμπιακός…»

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τα δύο παιχνίδια με Αναντολού Εφές (Παρασκευή 17/01) και Ολυμπιακό (Δευτέρα 20/01) και όπως τονίζει ο Αντώνης Φώτσης συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, ο ίδιος και οι συμπαίκτες του τα… βλέπουν με χρονική σειρά.

Ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ αναφέρθηκε και στους λόγους της αλλαγής της αγωνιστικής εικόνας του «τριφυλλιού» στα τελευταία παιχνίδια. Κατά την άποψή του, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιστροφή των τραυματιών και το γεγονός ότι με το πέρασμα του χρόνου και τις προπονήσεις, η ομάδα «δένει», κάτι που φαίνεται στο παρκέ.

Αναλυτικά:

Αντώνη οι φίλοι της ομάδας, περίμεναν μία εύκολη νίκη σε βάρος του Απόλλωνα. Αυτή τελικά ήρθε, πιο δύσκολα από ότι ίσως να περιμένατε κι εσείς. Θεωρείς ότι σας βγήκε η κούραση; «Η κούραση είναι δεδομένο ότι υπάρχει και ιδιαίτερα μετά από ένα τόσο δύσκολο ταξίδι όπως είναι αυτό στη Βιτόρια. Από εκεί και πέρα όμως, αν σταθούμε στην κούραση θα είναι λάθος. Έπρεπε εμείς να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και να μπούμε πιο αποφασισμένοι στο παρκέ, απέναντι σε μια ομάδα που έκανε ένα καλό παιχνίδι και παρέμεινε μαχητική ως το τέλος της αναμέτρησης». 

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 49.402 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με την Αναντολού Έφες. Σε ποιους τομείς, θεωρείς ότι υπερτερεί ο Παναθηναϊκός; Που θα χτυπήσει την τουρκική ομάδα; «Η ουσιαστική προετοιμασία για εμάς για τον αγώνα με την Αναντολού Έφες ξεκίνησε σήμερα. Θα δούμε την αντίπαλό μας, θα ακούσουμε τους προπονητές και θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο που αυτοί θα μας δώσουν. Θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο ότι θα πρέπει να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα και έτοιμοι από το πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα. Από κάθε παιχνίδι διδάσκεσαι κάτι κι εμείς μάθαμε κάτι πιστεύω από αυτό με τον Απόλλωνα». 

Σίγουρα τώρα, έχετε στο μυαλό σας το παιχνίδι με την Αναντολού Έφες. Όμως μετά, υπάρχει το ντέρμπι «αιωνίων» για το πρωτάθλημα. Κακά τα ψέματα, η νίκη, θα σας δώσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Με ήττα όμως, θεωρείς ότι μπορεί να κινδυνεύσετε; «Σωστή η αρχική τοποθέτηση: Το μυαλό μας είναι στον αγώνα με την Αναντολού Έφες και σε κανέναν άλλον. Θα σκεφτούμε τον Ολυμπιακό όταν πρέπει. Από εκεί και πέρα, ναι μια νίκη θα είναι κάτι θετικό, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο σε ότι αφορά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία στο τέλος του πρώτου γύρου, αλλά έχουμε την εμπειρία να γνωρίζουμε πως στην πραγματικότητα αυτό δεν σημαίνει κάτι. Έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο γύρο και η φιλοσοφία μας δεν πρόκειται να αλλάξει: Το κάθε παιχνίδι, ο κάθε αντίπαλος στην ώρα του». 

Το τελευταίο δίμηνο, έχετε ανεβάσει την απόδοσή σας κατακόρυφα. Που οφείλεται αυτή η εντυπωσιακή αλλαγή; «Έχουν παίξει ρόλο διάφορα στοιχεία. Το πρώτο και πολύ βασικό είναι ότι έχουν επιστρέψει οι τραυματίες. Επίσης, εκτίοντας την ποινή της Ευρωλίγκας μειώθηκε η κούραση των έξτρα ταξιδιών. Μπορέσαμε να μείνουμε στην Αθήνα, στο ΟΑΚΑ, να προπονηθούμε. Κι επίσης, με το χρόνο, με τις προπονήσεις, με τη δουλειά, “βρισκόμαστε” πλέον όλοι οι παίκτες καλύτερα, “δένουμε” ως ομάδα και αυτό αρχίζει να φαίνεται στο παρκέ».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.