ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιάννης Αβραμίδης

Rotation που θυμίζει… Ευρωπαϊκά

Ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε στην Εφές να ελπίζει ποτέ ότι θα κάνει το διπλό και πρωταγωνιστής δεν ήταν μόνο ο Διαμαντίδης. Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης.

Rotation που θυμίζει… Ευρωπαϊκά

Όπως είχε πει και ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο Παναθηναϊκός στο ματς με την Εφές, έπρεπε να εξαργυρώσει το μεγάλο διπλό στην Βιτόρια. Και το έκανε με πολύ πειστικό και εμφατικό τρόπο.

Ειλικρινά ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν φαινόταν ικανή η Εφές να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Όχι γιατί δεν μπορούσε… Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν της το επέτρεψε. Η άμυνα του στο δεύτερο ημίχρονο, δείχνει παίκτες που βγήκαν από τα αποδυτήρια με μόνο ένα στόχο και σκοπό… Να κάνουν το 3-0.

Ο Διαμαντίδης ήταν ο κορυφαίος, αλλά για ένα ακόμα παιχνίδι, οι βοήθειες που έδωσαν Κάρι και Μπράμος (ναι ο απόντος Μπράμος) ήταν το κλειδί του αγώνα. Μαζί με τον Λάσμε, αλλά και τον Μπατίστ που όσο έπαιξε ήταν καθοριστικός. Ο Παναθηναϊκός θυμίζει στο rotation του, τον Παναθηναϊκό που έπαιρνε Ευρωπαϊκά. Με οκτώ παίκτες ουσιαστικά να έχουν συμμετοχή, αλλά όλους σαν μία γροθιά, να παίζουν με πάθος και να διεκδικούν μέχρι τέλος κάθε φάση.

Το μόνο για το οποίο φοβάμαι, είναι μήπως αυτό έγινε αρκετά νωρίς. Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα για το πρωτάθλημα οι παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής στο προηγούμενο ματς στην Βιτόρια, δεν μπόρεσαν και να βοηθήσουν, με αποτέλεσμα, οι οκτώ που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος-χρονικά στην Ευρωλίγκα- να επιβαρυνθούν με ένα ακόμα ματς. Και τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα…

Ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί λύσεις, αρχής γενομένης από το ματς της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό. Ο ταλαιπωρημένος από το πρόβλημα στο χέρι του Παππάς, ο Μαυροκεφαλίδης, οι Μπατίστ και Γιάνκοβιτς θα πρέπει να παίξουν και να βοηθήσουν περισσότερο.

Και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του Παναθηναϊκού από εδώ και στο εξής. Αν οι πράσινοι και ο Αργύρης Πεδουλάκης καταφέρει και κρατήσει φρέσκους και με αντοχές τους οκτώ που βασίζεται ως το τέλος, ο Παναθηναϊκός θα φτάσει πολύ ψηλά. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να βοηθήσουν και οι 12…

Οι πράσινοι κοιτάνε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και για αυτό, σημασία τώρα έχει το επόμενο της Δευτέρας, που ίσως τελειώσει μία και έξω το θέμα του πλεονεκτήματος έδρας. Ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι παίκτες του, υποδέχονται ένα «πληγωμένο θηρίο» που έχει 4 ήττες το τελευταίο 20ήμερο και δεν πρέπει να το αφήσει να… σηκώσει κεφάλι, γιατί οι δυο τους δεν έχουν λογαριασμούς μόνο για το πρωτάθλημα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ