ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάνος Φραγκουλάκης

Ο Παναθηναϊκός του Μπεργκ

Δεν ξέρω αν είναι καλύτερος του Σισέ, ούτε αν μπορεί σε βάθος πολλών ετών να προσφέρει όσα ο Βαζέχα. Ξέρω με βεβαιότητα όμως ότι αν σκύψει το κεφάλι, συνεχίσει να δουλεύει και κλείσει τα αυτιά στους διθυράμβους του Τύπου, σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για τον Παναθηναϊκό του Μάρκους Μπεργκ. Γράφει ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Ο Παναθηναϊκός του Μπεργκ

Ο Μάρκους Μπεργκ δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος καλός ποδοσφαιριστής που φορά το «τριφύλλι» στο στήθος. Ευτυχώς  για μας τους Παναθηναϊκούς, έχουμε την τύχη να υποστηρίζουμε μια ομάδα που τη φανέλα της την έχουν φορέσει θρύλοι, όχι μόνο του ελληνικού αλλά του παγκόσμιου αθλητισμού.

Χθες βράδυ, στην Ημαθία, ο Σουηδός απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι ξέρει ποδόσφαιρο. Σκοράρει, μοιράζει, κινείται σωστά στο χώρο, κρατάει την μπάλα και όταν χρειαστεί αμύνεται και μαρκάρει σαν «μπακ». Το χθεσινό νικηφόρο  3-1, φέρει κυριολεκτικά την υπογραφή του.

Οι καλές εμφανίσεις του, που προσωπικά πιστεύω είναι ο λόγος που η ομάδα διατηρείται σχετικά εύκολα εντός των στόχων της –φανταστείτε απλά στη θέση του Μάρκους φέτος να έπαιζε ο Τοτσέ- είναι πολλές και συχνές. Αυτές οι εμφανίσεις και το ταλέντο του προκαλούν αναπόφευκτες συγκρίσεις με μεγάλους φορ που αγωνίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα. Χθες διάβασα τον Διονύση Δεσύλλα να τον συγκρίνει με τον Σισέ ενώ άλλοι φίλοι το «χόντρυναν» περισσότερο συγκρίνοντας τον με τον Βαζέχα.

Προσωπικά, αποφεύγω τέτοιου είδους συγκρίσεις, αναγνωρίζοντας την μοναδικότητα κάθε ποδοσφαιριστή.  Αυτό που προσυπογράφω όμως, είναι ότι ο Μπεργκ όχι μόνο μπορεί αλλά έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Όντας μέλος μιας ομάδας που τώρα χτίζεται από την αρχή και αναγεννιέται από τις στάχτες της, του παρουσιάζεται η σπουδαία ευκαιρία να γίνει σημαία αυτού του εγχειρήματος. Παράλληλα, με τις κατάλληλες προσθήκες, και με τη δουλειά του Γιάννη Αναστασίου που εξάρω για ακόμα μία φορά, ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρει στο πρόσωπο του Σουηδού τον φύσει και θέσει ηγέτη του.

Υγ. Την 14η Ιανουαρίου 2014, δημοσιεύθηκε σε αυτή την ιστοσελίδα άρθρο μου με τίτλο ¨«Αντί-Ολυμπιακός» (Μέρος 1ο)¨ . Κάποιοι, προφανέστατα φίλοι του Ολυμπιακού, έσπευσαν να με λοιδορήσουν και να βωμολοχήσουν εναντίον μου ασκώντας μια πρωτοφανή επίθεση για τις απόψεις μου. Επειδή δεν ήξερα ότι μας διαβάζουν και φίλοι του Ολυμπιακού οφείλω να δώσω τις εξής διευκρινήσεις:

Πρώτον, οι απόψεις μου δεν αφορούν υγιείς φιλάθλους του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και σέβομαι τους υγιείς φιλάθλους του.

Δεύτερον, έγραφα και εξακολουθώ να γράφω σε αυτήν την ιστοσελίδα με τη βεβαίωση ότι μπορώ να καταθέτω ελεύθερα την άποψη μου αρκεί να το κάνω κόσμια, κάτι που τηρώ ευλαβικά.

Τρίτον: Τα επόμενα δύο μέρη του θέματος, θα είναι το ίδιο καυστικά και παρακαλώ όσοι δεν αντέχουν την αντίθετη άποψη, ακόμα κι αν εκφράζεται κόσμια, να μην τα διαβάσουν. Θα συγχυστούν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE