ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Ο ΠΑΟ προχωρά, οι διαιτητές όχι

Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν πειστική κόντρα στη Βέροια. Ακόμα μία μέσα στη σεζόν που σου αφήνει περιθώρια να αισιοδοξείς πως ό,τι χτίζει ο Αναστασίου φέτος, θα είναι πιο αποτελεσματικό την επόμενη χρονιά. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ο ΠΑΟ προχωρά, οι διαιτητές όχι

Δεν είναι κάτι που δεν ξέρουμε. Ο φετινός Παναθηναϊκός είχε, έχει και θα έχει αυτού του είδους τα σκαμπανεβάσματα. Παιχνίδια που δεν θα… υπάρχει στο γήπεδο, όπως με τον Παναιτωλικό, παιχνίδια που θα έχει άλλο πρόσωπο σε α’ και β’ μέρος, όπως με τον Πανιώνιο και παιχνίδια σαν αυτό στη Βέροια, που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, θα σκοράρει και θα παίρνει εύκολες νίκες. Ακόμα κι αν προσπαθούν να του χαλάσουν την ψυχολογία, με πέναλτι σαν αυτό που έδωσε ο Λιαχούδης εναντίον του, οχτώ λεπτά μετά το 1-0 του Κλωναρίδη.

Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν πειστική κόντρα στη Βέροια. Ακόμα μία μέσα στη σεζόν που σου αφήνει περιθώρια να αισιοδοξείς πως ό,τι χτίζει ο Αναστασίου φέτος, θα είναι πιο αποτελεσματικό την επόμενη χρονιά. Αρκεί να σκεφτούμε πως ο Ελληνας προπονητής δουλεύει μόλις εφτά μήνες στον σύλλογο, έχοντας παίκτες που ούτε καν γνωρίζονταν μεταξύ τους και πολλά νέα παιδιά που θέλουν χρόνο στα… θρανία. Τον ερχόμενο Αύγουστο, οι εφτά μήνες θα έχουν γίνει 13. Θα τους ξέρει και θα τον ξέρουν καλύτερα.

Για τον Μπεργκ δεν υπάρχουν πολλά λόγια να πεις. Αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος σέντερ φορ του πρωταθλήματος, αν υπολογίσουμε γκολ / ασίστ / συμμετοχή στο παιχνίδι / οξυδέρκεια / βοήθεια σε όλους τους τομείς. Είναι στιγμές που αρκεί απλά να φτάσει η μπάλα στα πόδια του για να καταλήξει σε γκολ ή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Δύο ασίστ «πάρε – βάλε» και ένα γκολ. Πέντε ασίστ στο πρωτάθλημα και οχτώ γκολ. Απλά καταπληκτικός και υπόδειγμα επαγγελματία.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.387 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δυο κουβέντες για τους διαιτητές: είναι πραγματικό αστείο να βλέπεις στην «σφυρίχτρα» τους τον φόβο. Μοιάζουν σχεδόν… ανυπόμονοι να τρέξουν για να σφυρίξουν εναντίον του Παναθηναϊκού, όταν υπάρχει αμφισβητούμενη φάση. Ο Λιαχούδης δεν σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο στο πέσιμο του Βέρτζου μέσα στην περιοχή. Ετρεξε να υποδείξει το πέναλτι, δίχως να σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Αλήθεια, τι ακριβώς φοβάται ο Λιαχούδης και ο κάθε Λιαχούδης; Μήπως ο Παναθηναϊκός πάρει το πρωτάθλημα; Μήπως μειωθεί η διαφορά του από την κορυφή στους 17 βαθμούς, από τους 20 που βρίσκεται τώρα; Μήπως τον κατηγορήσουν ότι δεν σφυρίζει 50-50 αλλά προσπαθεί να βοηθήσει την μεγάλη ομάδα; Πολύ θα ήθελα να έμπαινα, έστω και για ένα δευτερόλεπτο, στο μυαλό του κάθε Λιαχούδη. Σίγουρα θα γινόμουν… σοφότερος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.