ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Τρίτο φετινό ντέρμπι με φόντο την πρωτιά στην Α1

Το μπασκετικό ντέρμπι «αιωνίων» μονοπωλεί και το στοιχηματικό ενδιαφέρον της ημέρας. Πρόκειται για την 3η αναμέτρηση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με το αποτέλεσμα να βρίσκεται μέχρι στιγμής στην ισοπαλία, τον Παναθηναϊκό όμως να έχει κερδίσει το πιο σημαντικό αγώνα, αυτό της πρόκρισης στον τελικό κυπέλλου.

Τρίτο φετινό ντέρμπι με φόντο την πρωτιά στην Α1

Το «τριφύλλι» περνάει τις καλύτερές του μέρες της σεζόν τον τελευταίο μήνα. Την αρχή των καλών αποτελεσμάτων για τον Παναθηναϊκό σηματοδότησε η νίκη του επί του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του κυπέλλου που έγινε στις 23 Δεκέμβρη. Τότε ο Πεδουλάκης έστησε την ομάδα απόλυτα αμυντικά και πήρε το ντέρμπι 67-59 και την πρόκριση για τον τελικό που θα γίνει στο Ηράκλειο και θα αντιμετωπίσει τον Άρη. Ωστόσο ξεκίνησε και το TOP-16 της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει τέλεια αρχή και είναι αήττητος μετά από τρεις αγώνες. Στη σειρά νίκησε Αρμάνι 73-57 στο ΟΑΚΑ, της Λαμποράλ Κούτσα 72-64 στην Βιτόρια και πριν τέσσερις μέρες επικράτησε και της Εφές 78-64. Έτσι βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου μαζί με την Μπαρτσελόνα με ρεκόρ 3-0. Στο παιχνίδι με την Εφές, δυσκολεύθηκε για ένα ημίχρονο όπου και προηγήθηκε 37-36. Στη συνέχεια επέβαλλε το ρυθμό του και έσφιξε την άμυνά του παίρνοντας και μεγάλη διαφορά. Κορυφαίος του ΠΑΟ ήταν ο Διαμαντίδης με 17 πόντους και 9 ασσίστ. Την προηγούμενη Δευτέρα είχε τον τελευταίο του αγώνα για την Α1 και υποδέχθηκε τον Απόλλων Πάτρας. Το παιχνίδι ήταν χαλάρωμα για τον Παναθηναϊκό και νίκησε 81-73.

Αντίθετα με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός περνάει ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και η γκρίνια του κόσμου, που τόσο καιρό αποθέωνε, είναι προ των πυλών. Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του κυπέλλου (59-67 στο ΟΑΚΑ) και την γκρίνια για την διαιτησία, ήρθε και η ήττα στην Δράμα από τον ΚΑΟΔ για την Α1 και απομάκρυνε τους ερυθρόλευκους από την πρωτιά. Σε συνδυασμό με την τιμωρία των δύο βαθμών που ξεκίνησε το πρωτάθλημα το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ έχει σχεδόν χαθεί. Όταν ξεκίνησε το TOP-16 της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει το σερί του στο 11-0 με τη νίκη επί της Ούλκερ του Ομπράντοβιτς. Όμως η συνέχεια ήταν εφιαλτική. Συντριβή στο Μιλάνο 51-81 από την Αρμάνι και ήττα την προηγούμενη Πέμπτη στο ΣΕΦ από την Μπαρτσελόνα με 72-81. Στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού από την δεύτερη περίοδο και έδειχνε ανίκανος να ξεπεράσει τους Καταλανούς που είχαν σε καταπληκτική μέρα το Ναβάρο με 21 πόντους. Από τον Ολυμπιακός ξεχώρισαν οι Σπανούλης και Πρίντεζης με 17 πόντους έκαστος. Το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού για την Α1 ήταν πριν οκτώ μέρες στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Νίκησε 77-66 και δυσκολεύθηκε σε ελάχιστα σημεία του αγώνα. Από το στρατόπεδο των τραυματιών έρχονται καλά νέα όσον αφορά τον Πέτγουεϊ. Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν θα χρειαστεί τελικά εγχείριση και αναμένεται να επιστρέψει σε περίπου δύο εβδομάδες. Ο Λο είναι γνωστό ότι θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Απόψε αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού ο Τζαμάριο Μουν. Ο Κόλινς έχει ήδη πατήσει παρκέ αλλά φαίνεται ότι ο Μπαρτζώκας δεν τον εμπιστεύεται ακόμα.

Εκτίμηση: Ντέρμπι αιωνίων Νο3 για την φετινή αγωνιστική περίοδο με τους δύο αντιπάλους να έχουν ήδη από μία νίκη. Ο αποψινός αγώνας θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τι θα γίνει με την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας της Α1 και το απόλυτο πλεονέκτημα στα πλέι-οφ. Αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει τότε θα είναι αυτός οριστικά πρώτος. Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει τότε θα εύχεται σε μία ήττα έκπληξη του Παναθηναϊκού, παρόμοια με την δικιά του στην Δράμα. Η εικόνα των δύο ομάδων τον τελευταίο μήνα δείχνει ξεκάθαρο φαβορί τον Παναθηναϊκό και οι στοιχηματικές εταιρίες ακολούθησαν και δίνουν φαβορί τον γηπεδούχο σε αποδόσεις 1.40-1.45. Δεν υπάρχει καμία αξία σε αυτές τις τιμές όταν πριν από ένα μήνα σχεδόν είχαμε επιλέξει τον Παναθηναϊκό νικητή σε απόδοση 2.12. Επιλογή προκύπτει από τα ειδικά Head-to-Head που προσφέρει ο Stoiximan. Ο Ραμέλ Κάρι δίνεται με πλεονέκτημα μισού πόντου έναντι του Ματ Λοτζέσκι. Στα τελευταία παιχνίδια ο Ραμέλ Κάρι έχει ανεβάσει την απόδοσή του κατακόρυφα και βοηθάει σημαντικά την ομάδα του. Στο TOP-16 της Ευρωλίγκας έχει ήδη σκοράρει 10, 10 και 12 πόντους ενώ στην Α1 στα τρία τελευταία σκόραρε 9, 13 και 9. Ο Λοτζέσκι σκόραρε 15 πόντους με την Ούλκερ αλλά μετά στα επόμενα δύο ματς σκόραρε από 5 πόντους. Στην Α1 σκόραρε 13 με τον Πανιώνιο και 2 με την Κηφισιά. Με οδηγό και τον ημιτελικό κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων που ο Κάρι σκόραρε 9 πόντους και ο Λοτζέσκι έμεινε άποντος, η επιλογή μας είναι το +0.5 του Ραμέλ Κάρι σε απόδοση 1.87.

«Άσσο» Draw No Bet η Νασιονάλ

Στο ποδόσφαιρο τώρα που το μικρό κουπόνι περιορίζει της εξαγωγή προβλέψεων. Παρ’ όλα αυτά με τη φόρα που μας έδωσε το Σαββατοκύριακο κρατάμε δύο σημεία. Αρχίζουμε με την Πορτογαλία και τον «Άσσο» Draw No Bet της Νάσιοναλ Μαδέιρα κόντρα στην Εστορίλ σε απόδοση 2.10. Την περσινή σεζόν η Νασιονάλ Μαδέιρα πέτυχε 2 εντός έδρας νίκες επί της Εστορίλ (1 για πρωτάθλημα, 1 για Λιγκ Καπ), αμφότερες με σκορ 1-0. Η αναμέτρηση της Μαδέιρα ρίχνει σήμερα την αυλαία της 16ης αγωνιστικής για τη φετινή Liga Sagres. Μάλιστα, το παιχνίδι παρουσιάζει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς αμφότερες οι ομάδες επιδιώκουν την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ της ερχόμενης σεζόν. Η γηπεδούχος Νασιονάλ βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αγνοώντας τη νίκη στις τελευταίες 7 αγωνιστικές (2-5-0).

Μάλιστα, με ενδεχόμενο σημερινό τρίποντο ξεπερνά τόσο τη σημερινή της αντίπαλο, όσο και την Γκιμαράες και ανεβαίνει στην 4η θέση. Η ομάδα του Μανουέλ Ματσάδο είναι αυτή τη στιγμή 6η με 24 βαθμούς, στο -1 από την Εστορίλ και στο -2 από την Γκιμαράες. Σε επίπεδο πρωταθλήματος, η Νασιονάλ προέρχεται από το νικηφόρο 2-0 επί της Ζιλ Βιθέντε της περασμένης Κυριακής (12/01), ενώ ταυτόχρονα μετρά μόλις 1 εντός έδρας ήττα στη φετινή λίγκα (4-3-1 το σχετικό σερί). Ντεμπούτο στην αποστολή για τον νεοφερμένο Αιγύπτιο μέσο Γκομάα.

Άσσος με κάλυψη και η Αϊντχόφεν Β’

Από τη Β’ Ολλανδίας επιλέγουμε τον «Άσσο» Draw No Bet της Αϊντχόφεν Β’ με αντίπαλο την Ντε Γκράαφτσαπ σε απόδοση 2.05. Η γηπεδούχος πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν σε σχέση με τα προγνωστικά που γίνονταν το περασμένο καλοκαίρι. Βρίσκεται στην έκτη θέση κι αν σήμερα νικήσει, μπορεί να «σκαρφαλώσει» στην έκτη. Έκλεισε το 2013 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς πήρε δύο νίκες με τα… άκρα της βαθμολογίας. Αρχικά με το επιβλητικό 3-0 επί της πρωτοπόρου Ντόρντρεχτ και στη συνέχεια στην έδρα της ουραγού, Ος. Κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος, έδωσε δύο φιλικά που δεν φόρτσαρε και πήρε μια νίκη, ενώ γνώρισε και μια ήττα.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματοςδείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis καιFormula 1 και ενημερωθείτε για όλες τις Μεταγραφές Ιανουαρίου γρήγορα και έγκυρα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.