ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Πρόκριση Ρόμα στο ντέρμπι με Γιουβέντους

Το σούπερ ντέρμπι για το Κόπα Ιτάλια ανάμεσα στη Ρόμα και τη Γιουβέντους «κλέβει» σήμερα την παράσταση. Ο αγώνας είναι για την προημιτελική φάση του θεσμού και είναι νοκ άουτ.

Πρόκριση Ρόμα στο ντέρμπι με Γιουβέντους

Κατά τα άλλα στο κουπόνι μεγάλη «μερίδα του λέοντος» έχει το «Νησί» με αγώνες για την Α και Β’ Αγγλίας, την Κόνφερενς, αλλά και αναμετρήσεις για το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ. Στην Ισπανία η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενείται στη Βαρκελώνη από την Εσπανιόλ, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης του Copa Del Rey.Έντονη δράση έχουμε και στο κύπελλο Γαλλιας, με 9 αναμετρήσεις να φιλοξενούνται στο σημερινό πρόγραμμα.

Παίρνει την πρόκριση η Ρόμα

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το σούπερ ντέρμπι για το Κύπελλο Ιταλίας, όπου θα πάμε με την πρόκριση της Ρόμα κόντρα στη Γιουβέντους σε απόδοση 2.00. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί έξι φορές στη Ρώμη για αγώνα Κυπέλλου και υπάρχει απόλυτη ισορροπία στα αποτελέσματα. Η τελευταία τους συνάντηση ήταν το 2006, με τη Ρόμα να έχει κερδίσει με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι στο Τορίνο και να παίρνει την πρόκριση, παρά την ήττα της με 0-1 στην έδρα της. Στο Κύπελλο πάντως, έχουν συναντηθεί τα τελευταία χρόνια σε νοκ άουτ αγώνες, αλλά με γηπεδούχο τη Γιουβέντους. Κατά σύμπτωση και οι δύο αγώνες ήταν στα τέλη Γενάρη, τόσο το 2012, όταν η Γιουβέντους προκρίθηκε εύκολα με 3-0, όσο και το 2011, όταν και η Ρόμα κέρδισε με 2-0 μέσα στο Τορίνο και προχώρησε σαφώς στην επόμενη φάση. Για τη Ρόμα το αποψινό μοιάζει να είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι στη σαιζόν. Μια νοκ άουτ αναμέτρηση με τη Γιουβέντους έχει πάντα ιδιαίτερο χαρακτήρα, ενώ ιδιαίτερα για απόψε έχει και το πλεονέκτημα του να αγωνίζεται στην καυτή της έδρα. Μετά τον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος με τη Γιούβε ακούστηκαν πολλά, κυρίως για το ότι δεν είναι σε θέση να κοιτάξει στα μάτια την αντίπαλο της. Μη ξεχνάμε όμως ότι τις αυξημένες προσδοκίες τις δημιούργησε η ίδια η Ρόμα με το άκρως εντυπωσιακό ξεκίνημα που είχε στο πρωτάθλημα. Ο Γκαρσιά προσπαθεί τον τελευταίο καιρό να αποβάλει το άγχος από τους παίκτες του και τονίζει –ρεαλιστικά- ότι στόχος της Ρόμα πρέπει να είναι η έξοδος στην Ευρώπη, ενώ ιδανικό θα ήταν να έρθει το Champions League. Μεγάλο της όπλο για το αποψινό παιχνίδι, όπως προείπαμε, είναι η έδρα της, στην οποία παραμένει αήττητη με το εντυπωσιακό ρεκόρ 9-2-0, με το συντελεστή τερμάτων να φτάνει στο 27-2 μετά και την άνετη νίκη το Σάββατο επί της Λιβόρνο. «Στόχος μας είναι φτάσουμε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Δεν σκεφτόμαστε το πρωτάθλημα και είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο να κερδίσουμε στο αυριανό παιχνίδι. Αν θέλουμε να τα καταφέρουμε, θα πρέπει να κάνουμε σπουδαία εμφάνιση. Θα είμαστε μπροστά σε ένα γεμάτο ‘’Ολίμπικο’’ και σίγουρα η ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί θα είναι δυσάρεστη για την αντίπαλο, όπως έγινε και με εμάς στο παιχνίδι πριν λίγο καιρό. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και πιστεύω ότι οι παίκτες μου δίνουν τα πάντα», δήλωσε ο Ρούντι Γκαρσιά.

Over 2.5 στο Μαρσέιγ – Νις

Για το Κύπελλο Γαλλίας επιλέγουμε το over 2.5 στον αγώνα Μαρσέιγ – Νις σε απόδοση 2.05 και τον «Άσσο» Draw No Bet της Σετ 34 κόντρα στην Γιούρα Σουντ Λάβα σε απόδοση 1.85. Πρόκειται για νοκ άουτ παιχνίδια για τους “32” του Κυπέλλου Γαλλίας. Αν δεν υπάρξει νικητής στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ακολουθεί παράταση κι εφόσον χρειαστεί πέναλτι. Δεν αγωνίστηκε το Σαββατοκύριακο η Μαρσέιγ, καθώς το παιχνίδι της στο «Velodrome» με τη Βαλενσιέν αναβλήθηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή. Το τελευταίο της παιχνίδι, ως αποτέλεσμα, το έδωσε την προηγούμενη Τετάρτη για το Λιγκ Καπ απέναντι στη Λυών από την οποία ηττήθηκε με 2-1 εκτός έδρας και έμεινε εκτός προημιτελικής φάσης. Αυτή, μάλιστα, είναι η μοναδική ήττα που έχει υποστεί στα έξι τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας στα υπόλοιπα τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου απέκλεισε στο γήπεδό της τη Ρεμς με 2-0 στην παράταση και μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης θα επιδιώξει φέτος να σώσει τη χρονιά, καθώς στη Ligue 1 έχει μείνει αρκετά πίσω.  G/G και Over 2,5 τα 6/7 τελευταία παιχνίδια των γηπεδούχων σε όλες τις διοργανώσεις και θεωρούμε ότι σήμερα θα επιβεβαιωθεί το Over.

Διπλό η Νιόρ κόντρα στη Σερκλ Μπαστιά

Μένουμε στο Κύπελλο Γαλλίας όπου έχουμε ξεχωρίσει ακόμα ένα σημείο. Πρόκειται για το «Διπλό» της Νιόρ κόντρα στη Σερκλ Μπαστιά σε απόδοση 2.25. Στο πρωτάθλημα σε αγώνα που έγινε στις 10 Ιανουαρίου η Νιόρ έφυγε με «διπλό» από την έδρα της Σερκλ νικώντας με 3-0. Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Νιορ, η οποία εντός τους 2014 έχει δώσει τρία ματς και έχει πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες. Την τελευταία από αυτές την πήρε την Παρασκευή, στην εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο την Τουρ της οποίας επικράτησε με 3-2 στο πλαίσιο της Ligue 2. Μάλιστα, στα τρία τελευταία παιχνίδια της βρίσκει πολύ εύκολα δίχτυα και έχει πετύχει δέκα γκολ συνολικά, ενώ πέτυχε τρία. Τη Σερκλ Μπαστιά την κέρδισε και δέκα μέρες πριν στο ίδιο γήπεδο για το Πρωτάθλημα και αυτό θέλει να κάνει και σήμερα προκειμένου να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση έχει δώσει τρία ματς έως τώρα και απέκλεισε κατά σειρά τις Νιβολέ (2-1), Λουσόν (στα πέναλτι) και Επινάλ (4-1), δίνοντας όλα τα παιχνίδια μακριά από το γήπεδό της.

Παίρνει το τρίποντο η Γουόκινγκ

Από την Κόνφερενς τέλος κρατάμε τον «Άσσο» της Γουόκινγκ κόντρα στην Τσέστερ σε απόδοση 2.15. Προέρχεται από ήττα στην Κόνφερανς, παραμένει χαμηλά στην 18η θέση, ωστόσο ακόμα κι έτσι η Γουόκινγκ για την ώρα μπορεί να αισθάνεται μία μίνι «ασφάλεια», αφού απέχει επτά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και τη σημερινή της αντίπαλο. Στην έδρα της πάντως είναι ιδιαίτερα δυνατή, όπου μετράει τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Και με αυτό τον υπέρ της παράγοντα, ελπίζει να πάρει ακόμα μια νίκη που θα της δώσει σαφές αβαντάζ για παραμονή. Αποκτήθηκε για ένα μήνα απ’ την Έβερτον ο γκολκίπερ, Μέισον Σπρίνγκθορπ.

Κρατάει την έδρα η Ναντέρ, που αφοσιώνεται στο Eurocup

Στο Μπάσκετ και συγκεκριμένα στο Eurocup επιλέγουμε το -3.5 της Ναντέρ κόντρα στην Ουλμ σε απόδοση 1.87. Η Ναντέρ τον τελευταίο καιρό έχει μια συμπεριφορά που τη συναντάμε πολλές φορές σε ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ενώ τα πάει εξαιρετικά εκτός των συνόρων, εντός έχει πέσει πάρα πολύ στην βαθμολογία και το μπάσκετ που αποδίδει είναι το χειρότερο της σεζόν. Δείχνει λοιπόν ότι για τις έξι εβδομάδες που διαρκεί το TOP-32 του Eurocup, η αφοσίωσή της θα είναι εκεί. Η Ουλμ θέλει επίσης την ευρωπαϊκή διάκριση και ίσως κάτι παραπάνω από την περσινή της θέση στην οκτάδα της διοργάνωσης και αποκλεισμό από τη μετέπειτα φιναλίστ Μπιλμπάο. Με 2-0 ξεκίνησαν και οι δύο τον όμιλο και θα προκριθούν μαζί αν καταφέρουν να πάρουν θετικά αποτελέσματα στις έδρες τους. Οι Γάλλοι θα δουν τον αγώνα σαν αγώνα Ευρωλίγκας και είναι φυσιολογικά το φαβορί. Οπότε η επιλογή μας είναι Ναντέρ -3.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματοςδείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis καιFormula 1 και ενημερωθείτε για όλες τις Μεταγραφές Ιανουαρίου γρήγορα και έγκυρα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.