ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Ευλογία ο Διαμαντίδης»!

Αποθέωση του Ραμέλ Κάρι στον μεγάλο Διαμαντίδη, που μίλησε για το προσεχές παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και την πίστη –αφιέρωσή του στο Θεό.

«Ευλογία ο Διαμαντίδης»!

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο «GOAL»:

“Δεν νομίζω πως έκανα τη διαφορά. Μπήκα απλά στο παιχνίδι και έκανα όπως όλοι μας το καλύτερο για να φτάσουμε στη νίκη. Γενικά η ομάδα παίζει καλά αυτό το διάστημα και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε για να εξακολουθήσουμε να κερδίζουμε. Όπως οι υπόλοιποι έτσι και εγώ δουλεύουμε πολύ σκληρά για το καλύτερο δυνατό. Κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες χάνεις, κάποιες φορές είσαι καλός, κάποιες άλλες όχι. Σημασία έχει να δίνεις πάντα το καλύτερο που μπορείς και αυτό κάνω και εγώ”.

Για τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: Όταν ήρθα στην Ελλάδα μόνο γι’ αυτό άκουγα. Για τις μάχες ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ως παίκτης είναι ωραίο να είσαι μέρος όλου αυτού. Αλλά δεν είχα ιδέα ότι θα ήταν έτσι. Είναι πραγματικά κάτι το ιδιαίτερο για όλους… Για τους παίκτες, για τη λίγκα. Και όταν κερδίζεις είναι ακόμα καλύτερα”.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.214 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το πλεονέκτημα της έδρας: “Το πλεονέκτημα της έδρας είναι προφανώς κάτι τεράστιο. Και αυτό θέλαμε να κάνουμε. Παρ’ όλα αυτά ο Ολυμπιακός παραμένει πολύ καλή ομάδα. Δεν σημαίνει ότι επειδή θα έχουμε το πλεονέκτημα έδρας δεν χρειάζεται να δουλέψουμε σκληρά. Σίγουρα όμως είναι ένα συν για εμάς. Επιβάλλεται να συνεχίσουμε την καλή δουλειά. Επιπλέον θα ξαναβρεθούμε στην Ευρωλίγκα. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε και για αυτά τα παιχνίδια”.

Για τον Βασίλη Σπανούλη: “Ο Σπανούλης είναι σπουδαίος παίκτης και όλοι το ξέρουμε αυτό. Είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη, είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού και προετοιμαστήκαμε για να τον σταματήσουμε. Το κλειδί, ωστόσο, δεν ήταν αυτό. Η νίκη ήρθε επειδή μείναμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και στο πλάνο μας. Σίγουρα προσπαθήσαμε να τον σταματήσουμε και είναι θετικό ότι τα καταφέραμε, αλλά ο Ολυμπιακός έχει κι άλλους πολύ καλούς παίκτες… τον Λοτζέσκι, τον Σλούκα. Έχουν πολύ καλή ομάδα, δεν είναι ένα πρόσωπο. Επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο υπέροχος κόσμος μας, που σε ένα ακόμη παιχνίδι μας έδωσε έξτρα δύναμη”.

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: “Είναι απίστευτος. Η αξία του ως παίκτης είναι γνωστή σε όλη την Ευρώπη. Είναι από τους κορυφαίους. Ωστόσο, εμείς είμαστε πραγματικά τυχεροί όχι μόνο που τον έχουμε συμπαίκτη αλλά και αρχηγό μας. Είναι ευλογία να έχεις έναν τέτοιο ηγέτη. Μας βοηθά και μας καθοδηγεί πάντα και ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει στο παρκέ για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε”.

Τι δείχνει με το δάχτυλό του προς τον ουρανό: “Το κάνω αυτό γιατί θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό. Δεν το ξεχνώ ποτέ. Είμαι ευγνώμων για ότι μου συμβαίνει και όσα έχω ζήσει και με τη βοήθειά του νιώθω πως μπορώ να καταφέρω τα πάντα”.

Ποια είναι η βασική του ευχή: “Να παραμείνουμε υγιείς. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε όλοι την υγεία μας και να μείνουμε μακριά από τραυματισμούς. Αν συμβεί αυτό, τότε μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και στην Ελλάδα και στην Ευρωλίγκα”.

Για τη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς: “Για μένα είναι απλά ένα παιχνίδι. Καταλαβαίνω όμως ότι για τον Παναθηναϊκό το να παίξει εναντίον του είναι κάτι πολύ σημαντικό. Θεωρώ, ωστόσο, πως το πιο σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι θα είναι όταν έρθει εκείνος εδώ. Όπως και να έχει, ο στόχος μας είναι να πετύχουμε την τέταρτη νίκη μας. Ξέρουμε ότι η Φενέρ έχει μόνο ήττες στη β’ φάση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα την υποτιμήσουμε. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα στην Ευρωλίγκα. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Προετοιμαζόμαστε για αυτές και προετοιμάζονται για εμάς. Οπότε για να περάσουμε στην επόμενη φάση και με όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα, θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε να κερδίζουμε”.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.