ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάνος Φραγκουλάκης

Αυτός ο άνθρωπος, αυτός…

Ο Πάνος Φραγκουλάκης, γράφει στο panathinaikos24, για εκείνες τις στιγμές στον αθλητισμό όπου γράφεται η ιστορία.

Αυτός ο άνθρωπος, αυτός…

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ήδη στην Κωνσταντινούπολη όπου απόψε θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ για το TOP-16 της Ευρωλίγκα. Το βαθμολογικό ενδιαφέρον του αγώνα τεράστιο, αλλά… 23 τίτλοι είναι αυτοί. 11 πρωταθλήματα, 7 κύπελλα και 5 αστέρια στη φανέλα.

Πώς να μην έχεις το νου σου στον αντίπαλο πάγκο; Πώς να πάρεις τα μάτια σου από την επιβλητική και τόσο οικεία μορφή του; Πώς να ξεχάσεις, έστω και για σαράντα λεπτά, ότι ο άνθρωπος που θα κοουτσάρει απόψε τους αντιπάλους είναι ίσως ο πιο σημαντικός λόγος που το όνομα του Παναθηναϊκού είναι γνωστό σε όποια χώρα του πλανήτη υπάρχει μπάσκετ; Ο Παναθηναϊκός απόψε συναντά τον σπουδαίο προπονητή και άνθρωπο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Έχει χυθεί τόσο μελάνι και έχει ξοδευτεί τόσο χαρτί για τον μεγάλο αυτό Δάσκαλο, που οποιαδήποτε μνεία καταντά γραφική. Ο απόλυτα αναγνωρισμένος επαγγελματίας – και από τους πιο κακόβουλους εχθρούς του- θα θελήσει απόψε να πικράνει την ομάδα που τόσο αγάπησε, σε ένα ματς δίχως αύριο για τους Τούρκους. Το κλίμα και η συναισθηματική σύγχυση τεράστια. Και για τον Ζέλικο και για μας. Κυνικά, αν εξαιρέσουμε τον Διαμαντίδη, τον Φώτση και τον Μάικ, τους υπόλοιπους δεν τους δένει κάτι με τον πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού.

Το «τριφύλλι» οφείλει να μπει δυνατά στην «Ulker Sports Arena» γνωρίζοντας πως αν καταφέρει να περάσει από αυτή την έδρα και κάνει το 4-0, γίνεται πια ξεκάθαρο φαβορί για τις θέσεις 1-2 που εξασφαλίζουν το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Πολύ κυνικά, ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός και απόψε πρέπει να κερδίσει τον Ζέλικο, όσο κι αν τον πικράνει. Υπάρχουν λίγες ξεχωριστές στιγμές στον αθλητισμό που γράφεται ιστορία.

Η αποψινή συνάντηση Ομπράντοβιτς-Παναθηναϊκού είναι μία από αυτές. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και την ροή του αγώνα, απόψε γράφεται ιστορία με την είσοδο των ομάδων στο παρκέ. Με την πρώτη χειραψία, με τα πρώτα βλέμματα… Ζέλικο σε ευχαριστούμε για όσα μας έχεις χαρίσει κι αν σε πικράνουμε απόψε, θα σε ξεχρεώσουμε τον Μάρτη που θα σε υποδεχτούμε στο σπίτι σου…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ