ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάνος Φραγκουλάκης

Αντι-Ολυμπιακός (2ο Μέρος)

Ο Πάνος Φραγκουλάκης, καταθέτει το δεύτερο μέρος των σκέψεων του στο panathinaikos24.gr, σχετικά με τον Ολυμπιακό και τα αμαρτήματα της ομάδας του Πειραιά.

Αντι-Ολυμπιακός (2ο Μέρος)

Αν ήξερα ότι η συζήτηση για τα αμαρτήματα του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού θα προκαλούσε τόσο ποικίλες και έντονες αντιδράσεις, σίγουρα θα είχα επιχειρήσει να τη διεξάγω νωρίτερα. Επειδή ποτέ δεν είναι αργά, σας καταθέτω το δεύτερο μέρος των σκέψεων μου, ελπίζοντας αυτή τη φορά, ότι και οι πιο θερμόαιμοι  θα επιχειρήσουν να τοποθετηθούν με επιχειρήματα, αποφεύγοντας τις κραυγές του πρώτου μέρους…

Σχηματικά, το πρώτο μέρος, κατέληγε στη διαπίστωση ότι τα καμώματα του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού των Κόκκαλη και Μαρινάκη, «βιάζουν» το άθλημα, τους κανόνες του και τον υγιή ανταγωνισμό. Πολλοί φίλοι, κυρίως οπαδοί του Ολυμπιακού, επιχείρησαν να συγκρίνουν την ερυθρόλευκη παντοκρατορία στο ποδόσφαιρο με εκείνη του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ. Φυσικά, η μόνη αλλά αδιαπραγμάτευτη απάντηση που έχω για εκείνους είναι η φανέλα μπάσκετ του Παναθηναϊκού με τα έξι ολόχρυσα αστέρια.

Σκεφτείτε το εξής: Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία ,Πορτογαλία, Γαλλία, Ρωσία, Ολλανδία, Ουκρανία, Βέλγιο, Τουρκία, Αυστρία, Ρουμανία, Σκωτία. Οι χώρες αυτές είναι στη κατάταξη της UEFA πάνω και λίγο κάτω από την Ελλάδα. Κάθε χώρα από αυτές, έχει μία ομάδα που έχει κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους και παράλληλα έχει τουλάχιστον μία σοβαρή ευρωπαϊκή διάκριση, από ημιτελικό και πάνω. Η μόνη χώρα, στην πρώτη 15άδα της UEFA στην οποία αυτό δεν συμβαίνει είναι η Ελλάδα.

Εδώ, ο δυστυχής Ολυμπιακός, ενώ σαρώνει τους εγχώριους τίτλους, σε αναρίθμητες παρουσίες στα ευρωπαϊκά κύπελλα, έχει όλες κι όλες δύο προκρίσεις σε προημιτελικό. Και πολύ του είναι… Παράλληλα, ο «loser» Έλληνας Παναθηναϊκός, έχει έναν τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών, τρεις ημιτελικούς και τρεις προημιτελικούς…

Την ίδια ώρα, ο μπασκετικός Παναθηναϊκός έχτισε μια Πανευρωπαϊκή παντοκρατορία που όμοια της δεν υπήρξε ποτέ σε χρονική κλίμακα. Στο Παρίσι, στη Μπολόνια, στο Βερολίνο, στη Βαρκελώνη, και σε όποια πόλη της Ευρώπης παίζουν μπάσκετ, υπάρχουν άνθρωποι που αγοράζουν φανέλες του Παναθηναϊκού… Και λίγο του είναι, μπροστά στα αναρίθμητα κατορθώματα της τελευταίας εικοσαετίας. Η σύγκριση των παντοκρατοριών, είναι άστοχη, πέραν της κοινής λογικής.

Γιατί λοιπόν ο Ολυμπιακός δεν τα καταφέρνει εκτός; Είναι άραγε  προϊόν απύθμενης ατυχίας που αυτός ο κολοσσός των τίτλων εκτός συνόρων ντροπιάζεται; Είναι άραγε διαβολική συνωμοσία σκοτεινών δυνάμεων το ότι τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ, που μαζί έχουν όσους εγχώριους τίτλους έχει ο Ολυμπιακός, έχουν περισσότερες ευρωπαϊκές διακρίσεις κατά μόνας από αυτόν; Ή μήπως όντως κάτι σάπιο υπάρχει στο Ελλαδιστάν;

Τρίτο μέρος διοικητικά, τέταρτο μέρος διαιτησία. Stay tuned που λέμε και στη Κρήτη…

Πάνος Φραγκουλάκης
Πάνος Φραγκουλάκης Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, λέει ο Πάνος Φραγκουλάκης που αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και ως φετίχ. Παρότι πολιτικός συντάκτης, η αγάπη του για τον Παναθηναικό τον έφερε στο panathinaikos24. Γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα κι έκανε τα πρώτα του βήματα στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ το 2007. ALPHA TV, Αθηναικό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και www.thinkover.gr οι επόμενοι σταθμοί του, πιστεύει βαθιά στην ελευθερία του λόγου και στη σημασία της ενημέρωσης και της κριτικής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ