ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάνος Φραγκουλάκης

Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει

Ο Παναθηναϊκός αδικείται συστηματικά, πολεμάται κατ’ εξακολούθηση και πρόκειται να βρει πολλά εμπόδια ακόμα μπροστά του. Πέρα από όλα όμως, οφείλει να παίζει μπάλα. Γράφει ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει

Ένας από τους λόγους για τους οποίους αποφεύγω την αρθρογραφία και το σχόλιο αμέσως μετά τα ματς του Παναθηναϊκού, είναι γιατί θέλω να ξανασκέφτομαι όσα είδα, να ξαναζυμώνονται στο κεφάλι μου και το σχόλιο να είναι όσο τον δυνατόν πιο καθαρό και πιο νηφάλιο. Νηφάλια λοιπόν, η χθεσινή ισοπαλία στο Ηράκλειο, είναι μια χαρά αποτέλεσμα.

Ας δούμε καθαρά την εικόνα του ματς: Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε κόντρα σε μια ομάδα που κατά γενική ομολογία έχει βελτιωθεί πάρα πολύ τις τελευταίες αγωνιστικές και ειδικά μετά την έλευση του Σα Πίντο. Διαθέτει μια από τις πιο καυτές έδρες της κατηγορίας και ο κόσμος της χθες έδωσε δυναμικό παρών. Η ομάδα μας δεν μπήκε καλά, είχε σημαντικά προβλήματα κυκλοφορίας και φάνηκε ότι έχασε από την αρχή τη μάχη στο κέντρο. Ολοκλήρωσε το ματς με επτά τελικές προσπάθειες, έντεκα λιγότερες από τον Ο.Φ.Η. και έκανε συνολικά 62 λάθη, πολλά περισσότερα από τους Κρητικούς.

Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι ο Ο.Φ.Η. αποτελεί κανένα σπουδαίο φόβητρο για τον Παναθηναϊκό κι ούτε είμαι της άποψης ότι είναι πιο έμπειρη ομάδα όπως δήλωνε ο Φερέιρα πέρυσι μετά το 2-2. Αυτό που πιστεύω όμως, είναι ότι αν αφήσουμε στην άκρη τα της διαιτησίας, το «τριφύλλι» χθες εμφανίστηκε κατώτερο των περιστάσεων και το ισόπαλο αποτέλεσμα είναι από δίκαιο μέχρι και τυχερό. Αν η ομάδα κατάφερνε χθες να κερδίσει, θα ήταν ένα αποτέλεσμα που θα έκλεβε και όχι ένα αποτέλεσμα που θα άξιζε.

Όσο για τη διαιτησία, όλοι συμφωνούμε ότι το γκολ του Κλωναρίδη προέρχεται από επιθετικό φάουλ του Μπεργκ και επίσης πέναλτι υπέρ του Ο.Φ.Η. δεν υπάρχει μια και η φάση έπρεπε να έχει τελειώσει νωρίτερα στο οφ-σάιντ του Ροβίθη. Τα δύο αυτά τραγικά λάθη προστίθενται στον απαράδεκτο πειθαρχικό έλεγχο που άσκησε ο Κουτσιαύτης. Πρόκειται, για ακόμα μία τραγική διαιτησία σε ένα τραγικό αναξιόπιστο πρωτάθλημα. Χωρίς να θέλω να μειώσω τη σημασία αυτών των διαπιστώσεων, προτιμώ που και που να εντοπίζω τα κακώς κείμενα της ομάδας μας και να συστήνω αυτοκριτική.

Ο Παναθηναϊκός αδικείται συστηματικά, πολεμάται κατ’ εξακολούθηση και πρόκειται να βρει πολλά εμπόδια ακόμα μπροστά του. Πέρα από όλα όμως, οφείλει να παίζει μπάλα, να παίρνει αποτελέσματα και να μην επιτρέπει σε κανέναν Ο.Φ.Η. και σε κανέναν Κουτσιάυτη να τον πληγώνουν με αυτόν τον τρόπο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE