ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Ψυχίατρος

Τάφος του Ινδού: Ο ορισμός του Παναθηναϊκού στοιχείου

Ηταν ωραία το μεσημέρι της Κυριακής στον «Τάφο του Ινδού». Όχι μόνο γιατί τα κορίτσια πήραν μια πολύ μεγάλη νίκη επί του Πρωτέα Βούλας, αλλά κυρίως γιατί αυτό που συναντάς στον Τάφο του Ινδού είναι κάτι το ξεχωριστό. Ρομαντικό, αληθινό, βγαλμένο από μια άλλη εποχή.

Τάφος του Ινδού: Ο ορισμός του Παναθηναϊκού στοιχείου

Μπαίνει στην είσοδο και το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις είναι η εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη, με το καφέ που επεκτάθηκε εδώ και λίγο καιρό. Με ανέσεις, τηλεοράσεις, φωτογραφίες από μεγάλες μορφές του Παναθηναϊκού στον τοίχο και φυσικά σε περίοπτη θέση τα τρόπαια που έχει κατακτήσει ο «Σύλλογος μεγάλος». Προχωράς, περνώντας από το bar, όπου η μπύρα ρέει άφθονη και οι συζητήσεις των φιλάθλων για όλα τα Παναθηναϊκά θέματα δίνουν και παίρνουν.

Κάποιοι αναλύουν το θέμα της κατασκευής της νέας Λεωφόρου, άλλοι μιλούν για το ποδόσφαιρο και άλλοι για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ την Πέμπτη. Κάποιοι πιο παλιοί θυμούνται μεγάλες ιστορίες μέσα στο πιο ιστορικό κλειστό της Ελλάδας. Απέναντι, τα κορίτσια του Ερασιτέχνη πουλάνε προϊόντα του Α.Ο. Από κασκόλ, μέχρι σκουφάκια και αναπτήρες. Και φυσικά το μπλουζάκι που… έγινε της μόδας, με τη στάμπα «Παναθηναϊκός θα πει μαχητική ψυχή».

Μπαίνεις στο γήπεδο και βλέπεις παντού το Παναθηναϊκό στοιχείο να ξεχειλίζει. Νέοι, παλιοί, άνδρες, γυναίκες, μικρά παιδιά, όλοι μαζί να παρακολουθούν την ομάδα μπάσκετ γυναικών και να ενώνουν τις φωνές τους, δημιουργώντας μια εξαιρετική ατμόσφαιρα και βγάζοντας, ταυτόχρονα, μια αθλητική υγεία. Που όμοια της δεν έχει υπάρξει, στη σύγχρονη ιστορία του Συλλόγου. Κι’ ας υπάρχουν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα…

Στο παιχνίδι με τον Πρωτέα υπήρξε μια ακόμη ωραία εικόνα. Μια εικόνα βγαλμένη από άλλη δεκαετία. Περίπου 60-70 φίλοι της ομάδας της Βούλας έδωσαν το «παρών» στο κλειστό. Κάθισαν δίπλα στους οπαδούς του «τριφυλλιού», δίχως κενά καθίσματα, δίχως την αστυνομία να είναι ανάμεσά τους. Πανηγύριζαν καλάθια της ομάδας, χειροκροτούσαν. Και παράλληλα θαύμαζαν την ατμόσφαιρα στον Τάφο από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δεν τους πείραξε κανείς, δεν τους ενόχλησε ούτε ένας και στο τέλος αρκετοί από τους οπαδούς των φιλοξενούμενων είχαν χειραψίες και αντάλλαξαν αστεία με φίλους του «τριφυλλιού». Αυτή την εικόνα θέλουμε. Αυτή την αθλητική υγεία αναζητούμε. Αυτό τον αμοιβαίο σεβασμό ανάμεσα στους φιλάθλους. Τελικά, δεν είναι δυσκολο…

Ο Ψυχίατρος

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE