ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Ο Βαζέχα και οι 6.000 Παναθηναϊκοί (vid)

To «Derby Stories» γυρίζει τον χρόνο 20 πίσω και σας θυμίζει το ισόπαλο 1-1 στο Καραϊσκάκη, με τον Παναθηναϊκό να χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη και τον κόσμο να κάνει «πάρτι» στο Φάληρο.

Ο Βαζέχα και οι 6.000 Παναθηναϊκοί (vid)

28-12-1994, 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Λίγο μετά τα Χριστούγεννα ο αήττητος Παναθηναϊκός του Χουάν Ραμόν Ρότσα κατηφορίζει στο Φάληρο για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Σε ένα κατάμεστο Καραϊσκάκη και με 6.000 Παναθηναϊκούς να κερδίζουν κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας, το ντέρμπι είναι από νωρίς σκληρό. Κλωτσιές, πάθος και μπόλικη δύναμη από τους παίκτες των δυο ομάδων. Οι «ερυθρόλευκοι» ανοίγουν το σκορ με τον Αλέκο Αλεξανδρή. Από εκεί και πέρα αρχίζει η πράσινη αντεπίθεση. Λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, ο Κριστόφ Βαζέχα, με την κλασσική του κίνηση «σκοτώνει» τον Τοχούρογλου. Με πλάτη, έξω από την περιοχή, φέρνει την μπάλα στο αριστερό, γυρίζει και κεραυνοβολεί για το 1-1.

Στην επανάληψη, το «τριφύλλι» χάνει σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρει το παιχνίδι, με κυριότερη αυτή του Νιόπλια, όταν ο Κρητικός πλασάρει από καλή θέση, αλλά η μπάλα «γλύφει» το δοκάρι. Τελικό αποτέλεσμα 1-1, με τον Παναθηναϊκό εκείνη τη χρονιά να κάνει νταμπλ, δια περιπάτου και τον κόσμο του «τριφυλλιού» να δημιουργεί μια από τις καλύτερες κερκίδες στο φαληρικό στάδιο και μετά να κάνει πορεία μέχρι την Ομόνοια…

[jwplayer mediaid=”11531″]

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ