ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αναστασίου: «Εμείς τον πρώτο λόγο»

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Γιάννης Αναστασίου, σχετικά με την ομάδα του και την εικόνα που θα παρουσιάσει στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στο novasports.gr για το παιχνίδι του Ηρακλείου, τα συνολικά λάθη που έγιναν στο ματς της Κρήτης, αλλά και για τη ρεβάνς της Λεωφόρου.

Αναστασίου: «Εμείς τον πρώτο λόγο»

Παράλληλα ο τεχνικός του Τριφυλλιού αναφέρθηκε και στον εντός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα τονίζοντας, τις δυσκολίες που μπορεί να κρύβει το συγκεκριμένο ματς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στο novasports.gr:

Αν και θέλατε να κάνετε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό, τελικά ηττηθήκατε στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ. Τι δεν πήγε καλά στο Ηράκλειο;

Το γεγονός ότι δεν δημιουργήσαμε πολλές φάσεις, ενώ δεν σκοράραμε τις ευκαιρίες που κάναμε. Αλλά στην ουσία χαραμίσαμε ένα ημίχρονο, δεν κάναμε τίποτα επιθετικά και δημιουργικά. Είχαμε κακή μέρα θα έλεγα. Για το κομμάτι της τακτικής θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, αλλά νομίζω ότι πάντα μετά τον αγώνα είναι εύκολο να πούμε τι έφταιξε και δεν έφταιξε. Σημασία έχει ότι το παιχνίδι έληξε 1-0 υπέρ του ΟΦΗ, αλλά νομίζω ότι με την ποιότητα και την ομάδα που έχουμε, εντός έδρας σίγουρα θα είναι τελείως διαφορετική η εικόνα μας και πιστεύω ότι έχουμε τον πρώτο λόγο.

Ο Παναθηναϊκός έκανε στο Ηράκλειο την χειρότερη του εμφάνιση στα τελευταία παιχνίδια. Επηρεάζει αυτή η ήττα την ψυχολογία της ομάδας;

Όχι, δεν θα το έλεγα. Ξέρουμε όλοι τι μπορούμε να κάνουμε, γνωρίζουμε ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας και ότι δεν πιάσαμε τα επιθυμητά στάνταρ απόδοσης. Το καλό είναι ότι όλοι γνωρίζουμε πλέον τι πρέπει να κάνουμε και το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν μέρες ακόμα μέχρι το δεύτερο παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή προέχει ο αγώνας του Σαββάτου με τον Απόλλωνα που είναι σημαντικό παιχνίδι για εμάς και όταν θα έρθει η ώρα για το ματς με τον ΟΦΗ, εμείς θα είμαστε έτοιμοι.

Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στη Ριζούπολη δεν κερδίσατε τον Απόλλωνα, ενώ ο αντίπαλος σας χρειάζεται βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία. Είναι επικίνδυνο αυτό το ματς;

Κάθε ματς είναι επικίνδυνο και ειδικά με ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία. Ξέρουμε ότι θα είναι αρκετά δύσκολο, καθώς είναι μια ομάδα που παίζει κλειστά και με μεγάλες μπάλες. Σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά είναι στο δικό μας χέρι να κάνουμε τα παιχνίδια δύσκολα ή εύκολα. Και έχουμε δείξει πως όταν είμαστε συγκεντρωμένοι, σοβαροί και κάνουμε αυτά που πρέπει, τότε δεν έχουμε αντίπαλο και μπορούμε να κοιτάξουμε οποιαδήποτε ομάδα στα μάτια. Οπότε, πιστεύω ότι το παιχνίδι θα κριθεί καθαρά από τη δική μας απόδοση και τη διάθεση που θα βγάλουμε στο γήπεδο.

Τι δεν πρέπει να κάνετε σε αυτό το ματς σε σχέση με τον αγώνα του Ηρακλείου;

Στο Ηράκλειο δεν κάναμε τίποτα δημιουργικά. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε και να έχουμε κίνηση, γιατί δεν είχαμε καθόλου κίνηση και κάναμε πολλές λάθος πάσες. Κάτι που υπήρξε και την Κυριακή στο ματς με τα Γιάννινα και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Γενικά θα έλεγα ότι στα δύο τελευταία ματς κάναμε πολλά αβίαστα λάθη και είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε. Και αν δούμε ποιοι παίκτες κάνουν αυτά τα λάθη, για εμάς είναι σημαντικοί παίκτες στην λειτουργία της ομάδας. Αλλά επειδή πιστεύω ότι τα παιδιά έχουν αντιληφθεί το βάρος του αγώνα και του κάθε αγώνα, αλλά και το κατά πόσο η απόδοση τους κυμαίνεται σε επιθυμητά επίπεδα, νομίζω ότι το Σάββατο θα είμαστε αυτοί που πρέπει.

Τι εικόνα έχετε διαμορφώσει για τον Απόλλωνα;

Είναι μια ομάδα αρκετά δύσκολη, που παλεύει για τη σωτηρία. Έχει αλλάξει τελείως πρόσωπο μετά τον Ιανουάριο και παίζει διαφορετικό ποδόσφαιρο. Θα έλεγα ότι θυμίζει το παιχνίδι του ΟΦΗ με πολλές μεγάλες μπάλες στην επίθεση. Αλλά για εμάς είναι σημαντικό πως θα παρουσιαστούμε. Θέλουμε να παρουσιαστούμε με διάθεση, με ενέργεια και με πολλή κίνηση στο παιχνίδι – και για εμάς είναι σημαντικό, γιατί είναι το παιχνίδι μας- και αν γίνουν αυτά, τότε θα έχουμε τον πρώτο λόγο.

Πολλοί οι αγώνες μέσα σε λίγες ημέρες. Αναγκαστικά πρέπει να διαχειριστείτε το ρόστερ, με δεδομένη και την κόπωση που υπάρχει, αφού πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν. Σκέφτεστε να ξεκουράσετε κάποιους παίκτες και να φρεσκάρετε την ομάδα;

Πάντα υπάρχει στο μυαλό η σκέψη να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες, αλλά κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και εμείς θέλουμε να κερδίζουμε. Από την άλλη, σίγουρα τα παιδιά θα πρέπει να πάρουν κάποιες ανάσες, ωστόσο προετοιμαζόμαστε και για τα πλέι οφ, γιατί κάπως έτσι θα πηγαίνουν τα παιχνίδια. Οπότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τέτοιου είδους καταστάσεις και συνθήκες. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι έχουμε την πολυτέλεια να διαχειριστούμε το ρόστερ κάπως καλύτερα στα παιχνίδια που έρχονται και να κοιτάξουμε σε κάποιον από τους επόμενους αγώνες να ξεκουράσουμε κάποια παιδιά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ