ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ράιτ: «Μας πείσμωσαν οι δυο ήττες»

Στο μεγάλο κίνητρο αλλά και στον θιγμένο εγωισμό των «πρασίνων» στάθηκε ο Ζακ Ράιτ σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «SportDay», ενόψει του 4ου προημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ απόψε στο ΟΑΚΑ.

Ράιτ: «Μας πείσμωσαν οι δυο ήττες»

Παράλληλα ανέφερε πως το κάθε ματς στη σειρά είναι διαφορετικό, ενώ τόνισε πως το «τριφύλλι» θα πρέπει να μειώσει τα λάθη που κάνει για να μπορέσει να φτάσει στη νίκη.

Αναλυτικά:

«Σίγουρα θα πρέπει να μειώσουμε τα λάθη μας και να έχουμε αρκετές κατοχές, αλλά και να μπορούμε να σκοράρουμε περισσότερο από τρανζίσιον καταστάσεις. Πάντα η άμυνα φυσικά είναι το κλειδί σε κάθε παιχνίδι και άλλωστε είναι ένα από τα πλέον δυνατά μας στοιχεία».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 46.968 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πώς έζησες το παιχνίδι; 

«Ήταν μια δύσκολη αποστολή αυτή, που είχαμε. Ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο μετά το 0-2 και δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εμάς εκτός από τη νίκη. Ήταν διαφορετικό ματς σε σχέση με τα δύο προηγούμενα. Έπρεπε να πολεμήσουμε και με τον ενθουσιασμό, που μετέφερε ο απίστευτος κόσμος μας, νικήσαμε. Έπρεπε να βρούμε όποιο τρόπο γινόταν για να νικήσουμε».

Τι κρατάς εν όψει του τέταρτου παιχνιδιού;

«Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι το επόμενο. Όπως είδαν όλοι, ήταν διαφορετικό το πρώτο ματς στη Μόσχα με το δεύτερο. Όπως είπε κι ο Μάικ (σ.σ.: Μπατίστ), που είναι από τις παλιοσειρές της ομάδας, κάθε ματς είναι διαφορετικό και πρέπει να το κοιτάζουμε ξεχωριστά. Απλά προετοιμαζόμαστε κάθε φορά για το επόμενο».

Έθιξαν τον εγωισμό σας οι δύο ήττες από την ΤΣΣΚΑ και με τον τρόπο που ήρθαν;

«Μας πείσμωσαν! Ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι κάναμε καλή άμυνα, αλλά δεν μπορούσαμε με τίποτα να σκοράρουμε. Στο πρώτο ματς είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία για να κάνουμε το μπρέικ και να έχουμε την ευκαιρία να τελειώσουμε τη σειρά στο σπίτι μας. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με υπερηφάνεια και γι’ αυτόν τον λόγο έχει κατακτήσει 6 ευρωπαϊκούς τίτλους. Ειδικά στο δεύτερο ματς το πρόσωπο που παρουσιάσαμε δεν ήταν αυτό που έπρεπε. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Δουλέψαμε σκληρά, αλλά κυρίως το πιστέψαμε και πιστεύω ότι θα κάνουμε το 2-2 και θα επιστρέψουμε ξανά στη Μόσχα για να τα δώσουμε όλα. Δεν το πιστεύω μόνο εγώ, αλλά όλη η ομάδα. Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος μας και είναι μονόδρομος. Όλοι οι συμπαίκτες μου έχουν πνεύμα μαχητή. Παλεύουν για την ομάδα και αυτό περνάει σε όλους. Βγάλαμε πάθος στην προπόνηση πριν το παιχνίδι και αυτό μεταφέρθηκε και στον αγώνα αν και είχαμε το άγχος, αλλά μέσα στο σπίτι μας με τέτοιο κόσμο δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε. Θέλουμε να υπερασπιστούμε το σπίτι μας».

Όταν πέρασε μπροστά η ΤΣΣΚΑ προς το τέλος, ένιωσες άγχος;

«Σίγουρα υπήρξε. Η ΤΣΣΚΑ είναι δυνατή ομάδα όπως και εμείς και είχε την αντίδρασή της, αφού βέβαια κάναμε λάθη και το επιτρέψαμε, αλλά βρήκαμε τις λύσεις, μπήκαν μεγάλα σουτ και πήραμε αυτό που θέλαμε. Ξέραμε και ξέρουμε ότι αυτή η σειρά θα είναι δύσκολη. Θα είναι γεμάτη κλειστά παιχνίδια».

Για την εμφάνισή σου τι έχεις να πεις;

«Προσπαθώ έχοντας μπει στο καλούπι της ομάδας να κάνω ότι μπορώ περισσότερο και να κάνω πολλές δουλειές».

Εκμεταλλεύτηκες το ότι η ΤΣΣΚΑ έχει ψηλούς παίκτες αλλά συνάμα και αργούς;

«Ίσως και αυτό έπαιξε ρόλο. Είναι τεράστια κορμιά και προσπάθησα να τρέξω περισσότερο και να εκμεταλλευτώ την ταχύτητά μου με τη βοήθεια των συμπαικτών μου σε μερικές φάσεις. Ήταν καλό που τρέξαμε περισσότερο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...