ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Η μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία του (vids)

Μια από τις ενδοξότερες σελίδες στην ιστορία του έγραψε ο Παναθηναϊκός, σαν σήμερα πριν από 43 χρόνια, νικώντας τον Ερυθρό Αστέρα με 3-0 στην Λεωφόρο, ανατρέποντας το 4-1 του πρώτου αγώνα στο Βελιγράδι.

Η μεγαλύτερη πρόκριση στην  ιστορία του (vids)

Η αρμάδα του Πούσκας άφησε άφωνη ολόκληρη την Ευρώπη, πραγματοποιώντας την ιστορικότερη ανατροπή και πρόκριση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το «τριφύλλι» με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα με 4-1 στο Βελιγράδι, υποδέχτηκε τον Ερυθρό Αστέρα στη Λεωφόρο για τον επαναληπτικό αγώνα για τα ημιτελικά του κυπέλλου πρωταθλητριών της σεζόν ’70-΄71.

Ο Πούσκας δεν σταμάτησε να εμψυχώνει τους παίκτες του από την πρώτη στιγμή της ήττας και καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και της διεξαγωγής του επαναληπτικού, ενώ αποδείχθηκε εξίσου σημαντικός, διότι κατάφερε να «μετατρέψει» την τιμωρία της μίας αγωνιστικής στον Δομάζο, σε χρηματικό πρόστιμο, ούτως ώστε ο «Στρατηγός» να αγωνιστεί κανονικά.

Ο Αντωνιάδης ευτύχησε να ανοίξει το σκορ για τον Παναθηναϊκό, πολύ νωρίς, μόλις στο  2΄ με τους «πράσινους» να βλέπουν ότι το όνειρο δεν είναι μακριά. Με τον «ψηλό» να χτυπάει και πάλι στο 55΄, η ομάδα του Πούσκας είχε μπροστά της 35 και κάτι λεπτά για την μεγάλη ανατροπή.

Ο Αριστείδης Καμάρας με σουτ στο 66΄θα γράψει το 3-0, με 25.000 οπαδούς του Παναθηναϊκού να έχουν εκστασιαστεί. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε προτιμηθεί από τον Πούσκας αντί του Οικονομόπουλου, πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα αλλά και της χρονιάς, για τον Παναθηναϊκό, όταν στο σουτ του Καράσι, λίγο πριν τη λήξη του ματς υψώθηκε στην δεξιά γωνία του τέρματος, διώχνοντας τη μπάλα.

Οι «πράσινοι» εκείνο το βράδυ έγραψαν ακόμα μια χρυσή σελίδα στην Ευρωπαϊκή ιστορία τους, λίγο πριν την επόμενη…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κωνσταντίνου, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης (90′ Χατζηανδρέου), Γραμμός, Αντωνιάδης, Καλλιγέρης (54′ Αθανασόπουλος).

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ : Ντουίκοβιτς, Τζόριτς, Παύλοβιτς, Μπογκίσεβιτς, Κλενκόφσκι, Νόφκοβιτς, Κάρασι, Ατσίμοβιτς, Γιάνκοβιτς, Οστοϊτς, Φιλίποβιτς.

[jwplayer mediaid=”18227″]

[jwplayer mediaid=”18228″]

 Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.