ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Γιάνκοβιτς: “Όλα κρίθηκαν στο ΣΕΦ”

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς μίλησε στην κάμερα της Nova, για την ενότητα που έδειξαν όλοι στην ομάδα, ώστε να καταλήξει και αυτό το πρωτάθλημα σε "πράσινα" χέρια.

Γιάνκοβιτς:

Πρώτη του χρονιά στην ομάδα του Παναθηναϊκού και σήκωσε το πρώτο του πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς μίλησε στην κάμερα της Nova, επισημαίνοντας πως το πρωτάθλημα κρίθηκε στη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Για τους προσωπικούς του στόχους, τόνισε πως δεν υπάρχει στο μυαλό του το NBA και το μόνο που το αφορά, είναι το πως θα γίνει καλύτερος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Το οκτάλεπτο που πήρα στο ΣΕΦ ήταν πολύ σημαντικό. Ξέραμε πως αν χάσουμε τελειώνει το πρωτάθλημα και νομίζω ήταν το κρισιμότερο παιχνίδι της καριέρας μου.

Μετά το τρίτο παιχνίδι ξέραμε πως έχουν δυσκολέψει τα πράγματα. Ο κόουτς μας πλησίασε όλους και μας μίλησε, πίστευε στην ομάδα και καταφέραμε όλοι μαζί να πάρουμε το διπλό.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.764 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μας βοήθησε πολύ η παρουσία των οπαδών μας στην προπόνηση. Ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Το ΣΕΦ είναι δύσκολη έδρα, πρώτη φορά το βίωσα όπως φέτος, είναι ωραίο συναίσθημα αν εξαιρέσεις τα μπασκετικά συνθήματα.

Πάντα θέλω κάτι παραπάνω και από τον εαυτό μου και από την ομάδα. Είμαι ικανοποιημένος από το ότι η ομάδα πέτυχε τους στόχους της αλλά θεωρώ πως έχω πολλά παραπάνω να δώσω και τα δώσω.

Στη θέση «3» υπήρχαν δύο παίκτες όπως ο Μπράμος και ο Ματσιούλις που είναι πολύ καλοί και έχουν εμπειρίες από αυτό το επίπεδο. Προσπαθώ και εγώ να μπω στο κλίμα.

Ο Αλβέρτης ήταν πιο κοντά σε εμάς και μας βοήθησε πολύ στην ψυχολογία. Όχι ότι δεν έκανε το ίδιο ο κόουτς Πεδουλάκης αλλά θεωρώ πως ήταν μια αλλαγή που χρειαζόταν για να ξυπνήσει η ομάδα.

Δεν ξέρω τι έφταιξε για το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη θέση στο Τοp 16 για να έχουμε ευκολότερο αντίπαλο στη συνέχεια. Πήγαμε σε πέμπτο ματς με την ΤΣΣΚΑ αλλά δεν τα καταφέραμε.

Είχαμε ένα θετικό άγχος πριν τον πέμπτο τελικό με τον Ολυμπιακό, αλλά ο κόσμος μας βοήθησε πολύ, παίρνεις πολύ δύναμη. Το μπάσκετ είναι και θέμα ψυχολογίας. Όλα κρίθηκαν στο break στο ΣΕΦ, μετράει πόσο πολύ το θες.

Τα πάντα ξεκινούν από Διαμαντίδη και Φώτση, έχουν παίξει πολλούς τελικούς. Η ευθύνη μου μεγαλώνει από την επόμενη χρονιά που θα είναι η δεύτερη, Πρέπει να βελτιωθώ για να είμαι έτοιμος για την επόμενη σεζόν.

Ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το σημερινό θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ και θα βοηθηθούν και οι μεγάλες ομάδες για την Ευρώπη.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήρθε επειδή ήμασταν ενωμένοι και στα δύσκολα αλλά και στα εύκολα και αυτό τελικά μας κράτησε. Δεν έχω στο μυαλό μου το ΝΒΑ. Είμαι άνθρωπος που κοιτά το κοντινό μέλλον και δεν θέλω να ονειρεύομαι ούτε να κοιτάω μακριά. Κοιτάω τι μπορώ να κάνω τώρα και στόχος μου είναι η άμεση βελτίωση.

Θέλω να γίνομαι καλύτερος και δεν μου αρέσει να κοιτάω πιο μπροστά από 2-3 μέρες.

Έχουμε περάσει αρκετά και με τις μικρές Εθνικές και έχουμε καταφέρει κάποια πράγματα. Υπάρχει ένα γκρουπ παικτών που πιστεύω πως μπορούν να ανταποκριθούν και στη «μεγάλη» Εθνική και να προσφέρουν πράγματα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.