ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

44 χρόνια…ο πιο πιστός εργάτης του Παναθηναϊκού (Pics)

Σχεδόν σε όλη του ζωή υπηρέτησε τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο όλα κάποτε τελειώνουν και χθες ήταν η μέρα όπου ο Γιάννης Ζαβραδινός, έπειτα από 44 χρόνια είπε το αντίο, αποχωρώντας γεμάτος με αναμνήσεις, από το αγαπημένο του «τριφύλλι».

44 χρόνια...ο πιο πιστός εργάτης του Παναθηναϊκού (Pics)

Ταύτισε τη ζωή του και την καθημερινότητά του για πάνω από 40 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα 44. Ο Γιάννης Ζαβραδινός από το πρωινό της Τρίτης (24/6), αποτελεί παρελθόν από τις τάξεις του Παναθηναϊκού, έχοντας πανηγυρίσει αρκετούς τίτλους και επιτυχίες από το 1971, που τον ξεχώρισε και τον πήρε μαζί του, ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού Μιχάλης Κίτσιος, βλέποντας τον στην Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (Διοικητής στην μονάδα των Λοκατζήδων, ήταν ο Μιχάλης Κίτσιος).

Η πρώτη του δουλειά στον Παναθηναϊκό, ήταν διαχειριστής εισιτηρίων και πρώτη του αποστολή ο τελικός του Διηπειρωτικού απέναντι στη Νασιονάλ του Μοντεβιδέο. Μιλώντας σε παλιότερη συνέντευξή του, τόνισε πως στο τριφύλλι έζησε μια ολόκληρη ζωή και αν γύριζε το χρόνο πίσω, θα ήθελε να ξαναζήσει τα ίδια.

Γνώρισε τον Παναθηναϊκό και σε ερασιτεχνικό και σε επαγγελματικό επίπεδο, με διοικήσεις των Κίτσιου, Μαντζαβελάκη, Νικολαΐδη, μέχρι και στα νεότερα χρόνια της οικογένειας Βαρδινογιάννη και της πολυμετοχικότητας, διατηρώντας με όλους άριστες σχέσεις.

Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ
Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ 327 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παράλληλα ανάλογα με τους ρόλους που αναλάμβανε στην ομάδα, διατηρούσε επαφές και με το οργανωμένο κομμάτι των φίλων του τριφυλλιού, που όπως το χαρακτήρισε, είναι ήταν και θα είναι το ζωντανό κομμάτι, ανάμεσα στην ομάδα και τους φιλάθλους, διότι χωρίς αυτό δεν υπάρχει η καρδιά του συλλόγου.

Στις αξέχαστες στιγμές που έζησε με το τριφύλλι, βάζει κορωνίδα όλων τις πορείες στην Ευρώπη με Ρότσα ποδοσφαιριστή και προπονητή και όλους τους τίτλους, ενώ σε προσωπικό επίπεδο την οικογένεια και τα παιδιά του.

Προσωπικότητες που γνώρισε

Στο πέρασμά του όλα τα χρόνια στον Παναθηναϊκό, γνώρισε αρκετές μεγάλες προσωπικότητες αθλητές, προπονητές και παράγοντες, όμως η φυσιογνωμία που δέσποζε την ιστορία του Παναθηναϊκού, όπως αναφέρει ακόμα και σήμερα, είναι ο «Πατριάρχης του Παναθηναϊκού», ο Απόστολος Νικολαΐδης και η εμβληματική μορφή του Αντώνη Μαντζαβελάκη.

Ποδοσφαιρικές αδυναμίες

Μίμης Δομάζος, Χουάν Ρότσα και Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν οι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν το τριφύλλι στο στήθος και για τον Γιάννη Ζαβραδινό, αποτελούν ακόμα και τώρα σημεία αναφοράς, καθώς ο καθένας τους είχε καταφέρει να δώσει το στίγμα του και να χαρίσει πολλές επιτυχίες στο σύλλογο. Μάλιστα τον Βραζιλιάνο άσο τον χαρακτήριζε ως άρχοντας και μεγάλη προσωπικότητα.

Παράλληλα με τις καλές στιγμές, στο τριφύλλι ο Ζαβραδινός έζησε και λύπες με κυριότερη όλων η ομάδα της σεζον 1999-2000 με τον συνονόματό του, αείμνηστο πια Γιάννη Κυράστα, καθώς όπως αναφέρει, η ομάδα εκείνης της σεζόν έπαιζε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και κρίμα που δεν τον άφησαν να πάρει ένα τίτλο. Ενώ μέσα στις άσχημες στιγμές συγκαταλέγει και κείνο το ματς στο Καμπ Νου απέναντι στην Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου για λίγα δευτερόλεπτα και για ένα σουτ που έφυγε ξυστά από το δοκάρι, χάθηκε μια επική πρόκριση.

Όμως παρόλα όσα έζησε και τα κάποια λίγα που άκουσε, ποτέ δεν σκέφτηκε να τα παρατήσει ή να φύγει μακριά από τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Πλέον από το πρωινό της Τρίτης (24/6), ο Γιάννης Ζαβραδινός αποτελεί παρελθόν για το τριφύλλι μετά από τέσσερις δεκαετίες, όμως η ζωή του και η καρδιά του, θα βρίσκονται στο Απόστολος Νικολαΐδης, όπου εκεί θα έχει το δεύτερο σπίτι του.

zavradinos2
zavradinos3
zavradinos4
zavradinos5
zavradinos6
zavradinos7
zavradinos8

 Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.