ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στη Πολωνία

Ανάπτυξη και… ένας με έναν (vids)

Στην ανάπτυξη της ομάδας από την άμυνα, αλλά και στην κυκλοφορία και τα τελειώματα δούλεψαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, στην πρωινή προπόνηση. Αποστολή στο Γκνιεβίνο: Γιάννης Μιχαλάκης.

Ανάπτυξη και... ένας με έναν (vids)

Επέστρεψαν στις εξαντλητικές προπονήσεις οι «πράσινοι», δουλεύοντας αρκετά στην ανάπτυξη της ομάδας από πίσω αλλά και στα τελειώματα, με έμφαση στο «ένας με έναν».

Μετά το καθιερωμένο τρέξιμο και το ζέσταμα, οι κώνοι και τα εμπόδια πήραν τη θέση τους στο γήπεδο, με τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» να ξεκινούν με σπριντ και «κορόιδο» στη συνέχεια.

Υπό τις οδηγίες του Στιβ Ρούτερ

Ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Αναστασίου επέβλεψε την επόμενη άσκηση, η οποία χρειαζόταν σώμα… και πνεύμα, αφού πρώτα οι παίκτες έπρεπε να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν και μετά να εκτελέσουν.

Πάσα από τον κεντρικό αμυντικό, στον δεξιό οπισθοφύλακα, μετά περνάει από τον αμυντικό χαφ, ο οποίος συνδυάζεται με τον έξω δεξιά, ο οποίος θα δώσει τη μπαλέ στον δεξί μπακ, ο οποίος έχει ανέβει την πλευρά και αλλάζει παιχνίδι στην άλλη πλευρά.

Και όλα αυτά εν μέσω εμποδίων και τον Ρούτερ να ζητάει ταχύτητα και καλές πάσες, από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Η άσκηση ήταν κυκλική και όλοι οι παίκτες περνούσαν από όλες τις θέσεις.

Το ίδιο πράγμα έγινε και στη συνέχεια, μόνο που υπήρξε μια παραλλαγή, αφού η ανάπτυξη ξεκινούσε με ένα τρίγωνο, του κεντρικού αμυντικού, του δεξιού μπακ και του αμυντικού χαφ, ενώ ο έξω δεξιά δεν συνέκλινε όπως πριν.

Ο Γιάννης Αναστασίου ζητούσε συγκέντρωση συνεχώς από τους παίκτες του, κάνοντας και αυτός όποτε χρειαζόταν παρατηρήσεις σε κάποιους από αυτούς, με κυρίαρχο σύνθημα: «Δεν περπατάμε!».

1 vs 1

Οι «πράσινοι» δουλεύουν καθημερινά στα τελειώματα, ωστόσο σήμερα άλλαξε… το σύστημα με τους παίκτες αν μην έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τον τερματοφύλακα, αλλά και έναν αμυντικό.

Οι επιτιθέμενοι ποδοσφαιριστές αφού περνούσαν κάποια εμπόδια, έπαιρναν τη μπάλα από το ύψος της σέντρας, «κατέβαιναν» προς την μεγάλη περιοχή, ενώ ο αμυνόμενος με σπριντ, λίγο πριν από το κόρνερ έφτανε μπροστά του, προσπαθώντας να του αποσπάσει τη μπάλα.

Στη συνέχεια και οι αμυντικοί έπρεπε να περάσουν σειρά εμποδίων για να φτάσουν στους επιτιθέμενους, μια άσκηση η οποία απαιτούσε ταχύτητα πάνω απ’ όλα, με τους Αναστασίου και Ρούτερ να «τρέχουν» τους παίκτες.

Έριξαν τους ρυθμούς οι νέοι, εκτός ο Μπαϊράμι

Οι νέοι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν πήραν μέρος στο κομμάτι των «τελειωμάτων» καθώς έχουν επιβαρυνθεί απόν τις προπονήσεις και χρειάζονταν ανάσες, αφού δεν έχουν συνηθίσει να προπονούνται σε τέτοιους ρυθμούς.

Ο λόγος για τους Υμεράϊ, Μυρθιανό και Νιούμαν οι οποίοι έκαναν χαλαρό τρέξιμο και αποφόρτιση.

Ο Εμίρ Μπαϊράμι, δεν πάτησε «χόρτο» σήμερα, καθώς και αυτός είναι αρκετά κουρασμένος, ωστόσο έκανε ενδυνάμωση στο γυμναστήριο.

Η απογευματινή προπόνηση θα ξεκινήσεις στις 18:30 ώρα Πολωνίας (19:30 ώρα Ελλάδας), μία ώρα αργότερα από την προκαθορισμένη, με τους παίκτες να έχουν μια ώρα παραπάνω για ξεκούραση.

https://www.youtube.com/watch?v=nwzjn8D-lu0

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE