ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ο… άγνωστος, Λουκ Στιλ

Στα 30 του, ο Λουκ Στιλ πάει να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του με τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. To panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Αγγλο πορτιέρο.

Ο... άγνωστος, Λουκ Στιλ

Ο Λουκ Στιλ, θα είναι ο επόμενος τερματοφύλακας του τριφυλλιού, όπως αποκάλυψαν βρετανικά δημοσιεύματα ο 3οχρονος κιπερ, βρίσκεται στην Ελλάδα και περνάει από ιατρικές εξετάσεις, ώστε να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους πράσινους.

Το ξεκίνημα

Ο Λουκ Στιλ γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1984 στο Πιτέρμπορο και ξεκίνησε από πολύ νωρίς την ποδοσφαιρική του καριέρα. Σε ηλικία 8 ετών εντάχθηκε στις Ακαδημίες της Πιτέρμπορο και κάπως έτσι το ταξίδι στο μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου ξεκίνησε για το μικρό Λουκ, αφού σαν μέλος των ακαδημιών, ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη.

Το ντεμπούτο στην “Μπόρο” και η μεταγραφή στην Γιουνάιτεντ

Στις ακαδημίες παραμένει για σχεδόν δέκα χρόνια, πραγματοποιώντας μάλιστα το ντεμπούτο του σε ηλικία 18 χρονών. Μετά από λίγο καιρό και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2002, κάνει το άλμα και μεταγράφεται στην ομάδα της καρδιάς του, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πείθοντας τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να προσφέρει ένα σημαντικό ποσό για την ηλικία του τότε Λούκ.

Αργότερα βέβαια θα δηλώσει πως ήταν οπαδός της Γιουνάιτεντ από παιδί. Στο χρόνο παραμονής του, στις τάξεις της Μάντσεστερ, θ’ αγωνιστεί στην ομάδα Νέων ενώ θα δοθεί δανεικός στην Κόβεντρι, ώστε να πάρει περισσότερες ευκαιρίες.

a-portrait-of-manchester-united-goalkeeper-luke-steele_9759

Διεθνείς με τις μικρές Εθνικές

Εκείνο το διάστημα που αγωνίζεται στην Κόβεντρι, γίνεται ιδιαιτέρως γνωστός στην αγγλική ποδοσφαιρική «πιάτσα», γράφοντας συμμετοχές σε 12 αγώνες με τις μικρές Εθνικές ομάδες των «Λιονταριών» κάτι που του δίνει το εισιτήριο της επιστροφής για το Ολντ Τράφορντ, διεκδικώντας τη θέση του τρίτου κιπερ στο ρόστερ της Γιουνάιτεντ.

Ο δανεισμός στην Μπάρνσλεϊ

Μετά την Κόβεντρι ακολουθεί ο δανεισμός στην Μπάρνσλεϊ και η επική βραδιά κόντρα στη Λίβερπουλ για τον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Σε αυτό το ματς ο Στιλ αποκλείει τη Λίβερπουλ, σχεδόν μόνος του, καθώς πιάνει τα άπιαστα. Μετά το ματς δήλωσε: «Όταν τους νικήσαμε ένιωθα πως μπορούσα να κάνω τα πάντα».

[jwplayer mediaid=”26276″]

Στο συγκεκριμένο ματς, ο Λουκ Στιλ ανακηρύσσεται παίκτης του αγώνα και βάζει σε σκέψεις τους ανθρώπους τις ομάδας, να κινηθούν για την απόκτησή του, κάτι που έγινε μερικές ημέρες αργότερα, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους.

Από τότε μέχρι και σήμερα ο Στιλ κάνει γεμάτες σεζόν με την φανέλα της Μπάρνσλεϊ, γράφοντας συνολικά 207 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο υποβιβασμός όμως της ομάδας, τον οδηγεί στην έξοδο και κάπου εδώ μπαίνει στην υπόθεση ο Παναθηναϊκός που μέσω του Νίκου Νταμπίζα που τον παρακολουθεί στενά, τον φέρνει στο κατώφλι του «Γ. Καλαφάτης» και στις τάξεις των πράσινων.

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.