ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Αυτή είναι η Σταντάρ Λιέγης

Την Σταντάρ Λιέγης κληρώθηκε να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και το panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει την βέλγικη ομάδα.

Αυτή είναι η Σταντάρ Λιέγης

Της Πηνελόπης Παπαδήμου

Σίγουρα δε θυμίζει την ομάδα που το 2010 είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό  στο Γιουρόπα Λιγκ στη φάση των «16» και μάλιστα με ένα εμφατικό 1-3 στο ΟΑΚΑ. Στο πρωτάθλημα Βελγίου τερμάτισε δεύτερη, αυτοκτονώντας, αφού μπήκε στα πλέι οφ με σημαντική διαφορά από την Άντερλεχτ. Έχασε και το πρώτο της σκόρερ Μπατσουανί που πήγε στην Μαρσέιγ. Ο Βέλγος πέρσι είχε πετύχει 18 γκολ στο πρωτάθλημα σε 29 εμφανίσεις. Έχει χάσει τον Οπαρέ, τον βασικό της δεξί μπακ αλλά και τον Βαϊνκουέουρ, βασικό αμυντικό χαφ.

Γήπεδο Stade Maurice Dufrasne (30.023)

Τίτλοι Πρωταθλήματα: 10 (1958, 1961, 1963, 1969, 1970, 1971, 1982, 1983, 2008, 2009) Κύπελλα: 6 (1954, 1966, 1967, 1981, 1993, 2011) Λιγκ Καπ: 1 (1975) Super Cup: 4 (1981, 1983, 2008, 2009)

Προπονητής Γκάι Λουζόν: Ισραηλινός πρώην ποδοσφαιριστής, αφού περιπλανήθηκε σε αρκετές ομάδες της πατρίδας του (Μακάμπι Τίκβα, Χάποελ Τελ Αβίβ, Μπνέι Γεχούντα) ανέλαβε την Σταντάρ Λιέγης το 2013. Ακόμα δεν έχει γευτεί τη χαρά κατάκτησης κάποιου τίτλου.

Αγωνιστικό σύστημα: Ο Λουζόν επέλεξε πέρσι να παρατάξει την ομάδα με ένα 4-4-2. Όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να το εμπιστεύεται αφού με έναν επιθετικό αξίας (Ντε Καμάργκο) είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στον αγωνιστικό χώρο.

Αστέρι Καρσελά Γκονσάλες: Παίκτης που αποτελεί «προϊόν» των ακαδημιών της Σταντάρ. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις πέντε ετών και πέρασε από όλα τα στάδια μέχρι να φτάσει μέχρι την πρώτη ομάδα σε ηλικία 19 ετών. Στην Σταντάρ έμεινε μέχρι το 2011 όταν και μεταγράφηκε αντί 5.7 εκατομμυρίων ευρώ στην Ανζί. Με τη ρωσική ομάδα είχε υπογράψει τετραετές συμβόλαιο, τα οικονομικά προβλήματα που είχε όμως την ανάγκασαν να τον «βγάλει στο σφυρί» όπως και όλη την ομάδα. Επέστρεψε στην Σταντάρ όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Ρόστερ Τερματοφύλακες: Εϊζί Καβασίμα, Γιόχαν Τουράμ, Άντονι Μορίς, Γκουλιέμε Χούμπερτ, Λορέν Χένκινετ, Μάρβελ Γκόμπλετ, Λούκας Πιράρντ

Αμυντικοί: Λορέντ Σιμάν, Κανού, Ντίνο Αρσλανάγκικ, Ζορζέ Τεσέιρα, Κορεντίν Φιορέ, Ζελέ Φαν Ντάμε, Άξελ Μπονέμ, Ρόνι Σταμ, Μάρτιν Μίλετς

Μέσοι: Ζουλιέν Ντε Σαρτ, Φρανσό Μαρκέ, Φράνκο Ζενάρο, Αντριέν Τρεμπέλ, Αστρίτ Αγντάρεβιτς, Ντένι Μιλόσεβιτς, Γκιγέρμο Μέντες, Πολ Ζοσέ Μποκού, Μουγιάνγκι Μπία, Καρσελά Γκονσάλες, Φρεντερίκ Μπουλότ, Γιούζι Όνο, Ανίλ Κοτς

Επιθετικοί: Ιμό Εζέκιελ, Ιγκόρ Ντε Καμάργκο, Τζόρτζ Τουτσουντεάν, Ντουντού Μπιτόν, Κενσούκε Ναγκάι, Ζαν Μαρκ Μακούσου, Ιβάν Μπούλος

Μεταγραφές: Ζορζέ Τεσέιρα (Ζυρίχη), Αντριεν Τρέμπελ (Ναντ), Μάρτιν Μίλετς (Μάριμπορ), Γιασόν Μπουαϊλόν (Σιόν)

Αποχωρήσεις: Μιτσί Μπατσουανί (Μαρσέιγ), Γουίλιαμ Βαϊνκουέουρ (Ντιναμό Μόσχας), Τζόρτζ Τουτσουντεάν (Τσάλτον), Νεμπόισα Κόσοβιτς (δανεικός στην Ουίπεστ), Λορέν Χένκινετ (Κόρτριζκ), Ντάνιελ Οπάρε (Πόρτο), Γιόνι Μπουγιένς (δανεικός στην Τσάλτον), Ιμπραχίμα Σισέ (Μέχελεν), Ντάνι Βερμπίκ (Ουτρέχτη), Γιασόν Μπουαϊλόν (δανεικός στην Αλκορόν), Τεν Μπεν Χαίμ (Τσάλτον), Πιερ Ιβές Νγκάβα (Λιρς)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...