ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Όταν χάθηκε η ευκαιρία…

Η κληρωτίδα έριξε στο δρόμο του Παναθηναϊκού τη Σταντάρ Λιέγης και το panathinaikos24.gr, σας θυμίζει τι είχε γίνει στα ματς του 2010, με τους Βέλγους, για το Europa League.

Όταν χάθηκε η ευκαιρία...

Μαθαίνοντας την αντίπαλο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, το μυαλό γύρισε λίγα χρόνια πίσω. Συγκεκριμένα στη σεζόν 2009-2010, όταν οι «κόκκινοι» από το Βέλγιο, στέρησαν μια χρυσή ευκαιρία για το τριφύλλι, να κάνει ξανά την Ευρώπη να παραμιλάει στους ρυθμούς του Ελλάς-Ευρώπη-Παναθηναϊκός.

Στο τέλος εκείνης της χρονιάς, ο Παναθηναϊκός στέφθηκε για 20η φορά και τελευταία μέχρι σήμερα πρωταθλητής Ελλάδος, αλλά στις τάξεις των απανταχού Παναθηναϊκών φιλάθλων ή οπαδών, θα μείνει μια πικρή γεύση…για μια τεράστια ευκαιρία που χάθηκε, ώστε να γραφτεί ξανά μια ολόχρυση σελίδα.

Εκείνη τη χρονιά στο ρόστερ της ομάδας βρίσκονται οι Σισέ, Λέτο, Ζιλμπέρτο, Νίνης και οι διεθνείς Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης και Τζόρβας. Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά στην Ευρώπη, ο αποκλεισμός από την Ατλέτικο Μαδρίτης στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έδωσε στο τριφύλλι το εισιτήριο για την δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, οι πράσινοι δεν κάνουν καλό ξεκίνημα και δέχονται γερή σφαλιάρα από τη Γαλατασαράι στο ΟΑΚΑ, αφού γνωρίζουν την ήττα με 1-3. Το τρίτο ημίχρονο του αγώνα, έχει αιχμηρές δηλώσεις των μετόχων του τριφυλλιού, όμως στην πορεία η ομάδα έστρωσε και τελικά κατετάγη 2η στον όμιλο, πίσω από τους Τούρκους.

Στο πρωτάθλημα η ομάδα πάει από νίκη σε νίκη με το Σισέ, να ηγείται της προσπάθειας και με άξιους συμπαραστάτες τους ποδοσφαιριστές που αναφέραμε παραπάνω στο κείμενο. Κάπου εκεί η ομάδα καλείτε να αντιμετωπίσει την ισχυρή Ρόμα για την φάση των 32′ του Europa, με τον Τύπο ν’ αναφέρει πως θα είναι μια καλή εμπειρία κλπ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει η λέξη πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός πάει σαν αουτσάιντερ στα ματς με τους Ρωμαίους και καταφέρνει αυτό που είχε ξανακάνει παλιότερα στην ιστορία του. Με 2 νίκες με συνολικό σκορ 6-4, (3-2 στο ΟΑΚΑ, με ανατροπή από 1-2) και με μπαλάρα στο Ολίμπικο (νίκη με ίδιο σκορ 3-2), στέλνει την Ρόμα σπίτι της και στην καθημερινότητα της Serie A.

Χρυσή σελίδα και ντελίριο ενθουσιασμού, από τους φίλους του τριφυλλιού σε όλο τον κόσμο, αφού πριν τα ματς, η Ρόμα φαντάζει φαβορί ακόμα και για κατάκτηση της Ευρώ-κούπας.

Στα του Ελληνικού πρωταθλήματος, η μάχη για την κατάκτηση έχει κορυφωθεί με τα ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη και με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, αποτελεί κύριο μέλημα όλων στην ομάδα, από διοίκηση μέχρι και ποδοσφαιριστές.

Η ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό δεν στοιχίζει στην μετέπειτα κατάκτηση, αλλά προκάλεσε εν μέρει τριγμούς, καθώς ο αιώνιος χάλασε την φιέστα, που υποσχόταν εκείνη η βραδιά στο ΟΑΚΑ.

Κάπου εκεί στο δρόμο του Παναθηναϊκού, έρχεται η Σταντάρ Λιέγης, ομάδα σκληροτράχηλη με παίκτες όπως οι Ντεφούρ, Ντε Καμάργκο, Γιοβάνοβιτς, Μποκανί.

Οι αναμετρήσεις γίνονται στα πλαίσια των 16′ της διοργάνωσης και ο Παναθηναϊκός, παρουσιάζεται ασυνεπής στο ραντεβού με την ιστορία του. Οι πράσινοι υποτίμησαν την Σταντάρ και το τίμημα ήταν ακριβό, γνωρίζοντας μια οδυνηρή ήττα με 3-1, πληρώνοντας την αμυντική δυσλειτουργία τους και την τραγική βραδιά του Μάριο Γκαλίνοβιτς. Για τον Κροάτη κιπερ, αυτή η τραγική εμφάνιση ήταν και το κύκνειο άσμα του στο σύλλογο, καθώς δέχθηκε τα πυρά των πράσινων οπαδών και βρέθηκε στο μάτι του Κυκλώνα για αρκετό καιρό.

Κάπου εκεί, είχε χαθεί η μεγάλη ευκαιρία για τους πράσινους, με την χρονιά να κλείνει, βρίσκοντάς τους πρωταθλητές αλλά με αυτό το αλλά… να παραμένει για αρκετά χρόνια στη συνείδηση των φίλων του.

Πλέον, επειδή στο ποδόσφαιρο η ζωή κάνει κύκλους, στο τριφύλλι δίνεται ξανά η ευκαιρία, ώστε να υπερπηδήσει το εμπόδιο των αλλαγμένων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια Βέλγων, αλλά πάντα μαχητικών και να βρεθεί ένα βήμα πριν την είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα στην οικονομική σωτηρία του..Όμως όλα αυτά θα φανούν στο γήπεδο….και στις (30/7), ο Παναθηναϊκός ξαναδίνει ραντεβού με την Ευρωπαϊκή ιστορία του.

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...