ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ντε Μάρκους Νέλσον: Ένας «δούκας» για τον Παναθηναϊκό

Ο Ντε Μάρκους Νέλσον βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό, όπως σας αποκάλυψε το panathinaikos24.gr από χθες. Διαβάστε ποιος είναι ο 29χρονος γκαρντ που απασχολεί τον "Εξάστερο".

Ντε Μάρκους Νέλσον: Ένας «δούκας» για τον Παναθηναϊκό

Της Πηνελόπης Παπαδήμου

Από χθες το panathinaikos24.gr σας αποκάλυψε την είδηση ότι ο Παναθηναϊκός εξετάζει την περίπτωση του Ντε Μάρκους Νέλσον. Ποιος είναι, όμως, ο Αμερικανός γκαρντ που ενδιαφέρει;

Γεννημένος στην Όκλαντ της Καλιφόρνια ο Ντε Μάρκους Νέλσον δεν είχε άλλη επιλογή από το να παίξει μπάσκετ. Πήγε σχολείο στο Βαγέχο και το Σέλντον της Καλιφόρνια ενώ ως κολεγιόπαις θήτευσε δίπλα στο «δάσκαλο» Μάικ Σιζέφσκι στο Ντιούκ.

Με κορυφαία του σεζόν την τελευταία (με 14.5 πόντους μέσο όρο και 5.8 ριμπάουντ) έγραψε την δική του ξεχωριστή ιστορία ως «δούκας» αφού είναι ένας από τους έξι παίκτες στην ιστορία του κολεγίου που έχει ξεπεράσει τους 1.300 πόντους, 600 ριμπάουντ, 200 ασίστ και 125 κλεψίματα στην καριέρα του.

Την τελευταία του χρονιά μάλιστα πήρε το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς ενώ επιλέχθηκε στην κορυφαία ομάδα της σεζόν. Τα στατιστικά του την τελευταία του σεζόν δεν ήταν αρκετά για να επιλεγεί στο ντραφτ του 2008 ωστόσο οι καλές εμφανίσεις που έκανε στο summer league αναγκάζουν τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να του προσφέρουν συμβόλαιο.

Στο «μαγικό κόσμο» αγωνίστηκε μόλις 13 παιχνίδια και υποβιβάζεται στην D-League ενώ με συνοπτικές διαδικασίες τον Ιανουάριο του 2009 καταλήγει στο Ζάγκρεμπ για να παίξει μόλις ένα παιχνίδι πριν επιστρέψει στην D-League για τους Όστιν Τόρος. Τον Απρίλιο του ίδιου έτους υπογράψει στους Σικάγο Μπουλς ενώ τον Ιούλιο αποδεσμεύεται για να πάει στην Ιταλία και την Αβελίνο.

Στην Αβελίνο βρίσκει χρόνο συμμετοχής και αγωνίζεται σε 30 παιχνίδια με 8.9 μέσο όρο πόντων. Οι καλές του εμφανίσεις αποτελούν «εισιτήριο» για την Ευρωλίγκα και την πρωταθλήτρια Γαλλία το 2010 Σολέ. Στην πρώτη χρονιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στο μπάσκετ έχει 9.2 πόντους μέσο όρο ενώ στο γαλλικό πρωτάθλημα σημειώνει κατά μέσο όρο 10.8 πόντους μέσο όρο.

Ούτε εκεί όμως καταφέρνει να στεριώσει αφού τον Ιούλιο του 2011 υπογράφει στην ουκρανική Ντόνετσκ. Στην Ουκρανία «προλαβαίνει» να σημειώσει 10.6 πόντους μέσο όρι ενώ το τέλος της σεζόν τον βρίσκεται και πάλι στην Σολέ με την οποία ολοκληρώνει την χρονιά με 13.7 μέσο όρο.

Ούτε όμως και πάλι καταφέρνει να μείνει δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην γαλλική ομάδα. Τον Σεπτέμβριο του 2012 υπογράφει συμβόλαιο διάρκεια ενός χρόνου με τον Ερυθρό Αστέρα. Την πρώτη του σεζόν στο Βελιγράδι σημειώνει 11.4 πόντους στο πρωτάθλημα 8.6 πόντους στην αδριατική λίγκα και 9.2 πόντους στο Eurocup. Τον Ιούνιο του 2013 υπέγραψε νέο συμβόλαιο για μια σεζόν με οψιόν και γίνεται ο πρώτος ξένος που θα αγωνιστεί δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην ομάδα του Βελιγραδίου.

Την δεύτερη σεζόν του στην Ευρωλίγκα σημειώνει 11.2 πόντους μέσο όρο, 10,7 στο πρωτάθλημα και 9,8 στην Αδριατική Λίγκα. Μάλιστα τον Νοέμβριο του 2013 αναδείχτηκε MVP της τέταρτης  αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, αφού σημείωσε 22 πόντους στον αγώναμε την Λαμποράλ Κούτσα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αγωνίστηκε ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού εκείνη τη σεζόν. Μεγάλες εμφανίσεις έκανε όμως στο Eurocup όπου με 13.3 πόντους μέσο όρο βοηθάει τα μέγιστα για να καταφέρει η ομάδα του να φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου αποκλείστηκε από την Ούνικς Καζάν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...