ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Όταν ο Παναθηναϊκός μιλάει «ολλανδικά»

Ο Ουασίμ Μπούι θα αγωνίζεται αυτή την σεζόν ως δανεικός στον Παναθηναϊκό από την Γιουβέντους. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής δεν είναι ο πρώτος Ολλανδός που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο «τριφύλλι». Το panathinaikos24.gr θυμάται και σας παρουσιάζει.

Όταν ο Παναθηναϊκός μιλάει «ολλανδικά»

Ο μέσος της Γιουβέντους είναι ο όγδοος «οράνιε» που θα γίνει κάτοικος Αθήνας. Από τον Τσου Λα Λινγκ στον Μέντες Ντα Σίλβα, ο Παναθηναϊκός εμπιστεύεται Ολλανδούς είτε πρόκειται για ποδοσφαιριστές είτε για προπονητές.

Τσου Λα Λινγκ

Από τις πιο ηχηρές μεταγραφές την εποχή που έγιναν. Ο Λα Λινγκ ήταν ποδοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα στον Άγιαξ, ενώ ήταν και διεθνής με την εθνική Ολλανδίας. Παρόλα αυτά τα δύο χρόνια που παρέμεινε στον Παναθηναϊκό δεν πρόσφερε σε σχέση με τη φήμη του.

Οι περισσότεροι τον θυμούνται για τα… μπάνια που έκανε στην Βουλιαγμένη, παρά για τα γκολ του. Με τον Παναθηναϊκό είχε 46 συμμετοχές και τέσσερα γκολ, ενώ κατέκτησε το νταμπλ του 1984. Μετά τον Παναθηναϊκό, αγωνίστηκε σε Μαρσέιγ, Φέγενορντ και Ντε Χάαγκ.

la ling

Νόρντιν Βόουτερ

Αποκτήθηκε από την Ανόρθωση τον χειμώνα του 2005. Ξεκίνησε ως ένα πολύ μεγάλο ταλέντο στην Ολλανδία, αφού ήταν διεθνής με τις μικρές εθνικές, ενώ ήταν και μέλος του Άγιαξ σκοράροντας μάλιστα το τρίτο στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 1996. Με τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε μόλις 21 φορές, ενώ δεν κατάφερε να αποδώσει αυτά που όλοι περίμεναν.

Η καριέρα του δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε και ο ίδιος ενώ την ολοκλήρωσε στην Κύπρο και την ΑΕΚ Λάρνακας το 2008. Τα πράγματα στην ζωή του δεν πήγαν καλά, όμως. Τελειώνοντας την καριέρα του, προσπάθησε να φτιάξει την δική του ακαδημία, ωστόσο πτώχευσε, ενώ το τραγικό είναι ότι έχασε μέχρι και το σπίτι που έμενε.

βόουτερ

Χενκ Τεν Κάτε

Ο Ολλανδός προπονητής προσλήφθηκε με τρομερές περγαμηνές κατά την διάρκεια της πολυμετοχικότητας, το καλοκαίρι του 2008. Έχοντας θητεύσει, μεταξύ άλλων ως βοηθός στην Μπαρτσελόνα αλλά και την Τσέλσι, κανείς θα περίμενε ότι θα έκανε τρομερή ομάδα.

Παρόλα αυτά την πρώτη του χρονιά έμεινε χωρίς τίτλο, στο Τσάμπιονς Λιγκ όμως ο Παναθηναϊκός πέρασε ως πρώτος από τον όμιλο με την Ίντερ, την Ανόρθωση και την Βέρντερ Βρέμης, αποκλείστηκε όμως από την Βιγιαρεάλ στην επόμενη φάση. Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την σεζόν 2009 – 2010, που σημαδεύτηκε από την κατάκτηση του νταμπλ, αφού απολύθηκε μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό με 1-0 και αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Νιόμπλια.  Μετά τον Παναθηναϊκό δούλεψε στο Ντουμπάι ενώ ανέλαβε προσωρινά την Σπάρτα Ρότερνταμ το 2013.

τεν κατε

Λόρενς Έμπεν

Ο Ολλανδός γυμναστής βρισκόταν στο επιτελείο του Χενκ Τεν Κάτε, όταν εκείνος ήρθε στην Ελλάδα. Φημιζόταν για την καλή δουλειά που έκανε, αφού η ομάδα είχε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Έφυγε μαζί με τον Ολλανδό προπονητή αλλά γύρισε για να αποχωρήσει ξανά με την έλευση του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Από φέτος το καλοκαίρι ανήκει στο προπονητικό επιτελείο της Νίκης Βόλου.

Λόρενς Έμπεν

Νίκι Κάιπερ

Αποκτήθηκε για να ενισχύσει την ομάδα στην θέση του αριστερού μπακ, τον χειμώνα του 2013, ως δανεικός από την Τβέντε. Έμεινε στην ομάδα μόλις έξι μήνες, ενώ είχε μόνο 3 συμμετοχές. Τα δικαιώματά του ανήκουν ακόμα στην Τβέντε.

καιπερ

Νταβίντ Μέντες ντα Σίλβα

Αποκτήθηκε την περσινή σεζόν, ως ποδοσφαιριστής της Σάλτσμπουργκ, έχοντας σημαντική καριέρα στα ολλανδικά γήπεδα και ειδικά την Αλκμάαρ με την οποία πανηγύρισε και το πρωτάθλημα με τον Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο.

Πέρσι βοήθησε σημαντικά την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, αγωνιζόμενος κυρίως ως αμυντικό χαφ, ενώ έπαιξε και ως κεντρικός αμυντικός σε ορισμένες περιπτώσεις. Έχει και επτά συμμετοχές με την Εθνική Ολλανδίας.

μεντεσ

Χενκ Χέντερ

Έχοντας σημαντική καριέρα στις ακαδημίες της Χερενφέιν ο 47χρονος τεχνικός αποτελεί νέα προσθήκη για τις ακαδημίες του συλλόγου. Ήρθε αυτό το καλοκαίρι και θεωρείται από τους κορυφαίους στις νεαρές ηλικίες.

Ο Χέντερ είναι ο συντονιστής των ακαδημιών του συλλόγου και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά, σε ένα κομμάτι που ο Παναθηναϊκός δουλεύει αρκετά τα τελευταία χρόνια.

Χέντερ

Ουασίμ Μπούι

Ο τελευταίος «οράνιε» που αναμένεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Παναθηναϊκό. Ο Ολλανδός μέσος ανήκει στην Γιουβέντους, αφού είχε αποκτηθεί από την ακαδημία του Άγιαξ.

Στην ιταλική ομάδα δεν κατάφερε να αγωνιστεί, ενώ έχει δοθεί δανεικός στην Μπρέσια και το Αμβούργο, πριν δοθεί και πάλι δανεικός στον Παναθηναϊκό. Είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες της χώρας.

352184_heroa

Πηνελόπη Παπαδήμου

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...