ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ο «λάκκος των Λεόντων»…

Ο Παναθηναϊκός όπως είναι ήδη γνωστό, έχει κληρωθεί για την πρώτη φάση της Ευρωλίγκα, με τις Μπαρτσελόνα, Φενέρ, Αρμάνι Μιλάνο, Μπάγερν Μονάχου και Τούροφ. Το panathinaikos24.gr σκιαγραφεί τις αντιπάλους του «τριφυλλιού», με τα ρόστερ ωστόσο να μην έχουν ολοκληρωθεί.

Ο «λάκκος των Λεόντων»…

Παρά το γεγονός ότι ακόμα οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει τα ρόστερ τους, από την μέρα της κλήρωσης, κατέστη σαφές… ότι ο «εξάστερος», μπήκε… στον «λάκκο των Λεόντων», αφού η κληρωτίδα τον «έριξε», στον πιο δύσκολο όμιλο της Ευρωλίγκα, για τη regular season.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς καλείται να χτίσει τον νέο Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει έντονο το Ελληνικό στοιχείο, καθώς απέκτησε πολλούς νεαρούς ταλαντούχους παίκτες, κάνοντας ένα νέο restart, με φόντο… το μέλλον.

Παρά το γεγονός, πως άπαντες στο στρατόπεδο των «πράσινων» εστιάζουν και στοχεύουν στο χτίσιμο των θεμελίων για τον Παναθηναϊκό του αύριο, η φανέλα με τα έξι αστέρια είναι πολύ βαριά και είναι «καταδικασμένη» να στοχεύει και να διεκδικεί όλους τους τίτλους, κάθε χρόνο.

Η κληρωτίδα δεν έκανε… το «χατίρι» στους «πράσινους» τη φετινή (και όχι μόνο) σεζόν, η οποία είναι μεταβατική, ωστόσο ποιος είπε ότι ο «εξάστερος» θέλει χατίρια…;

Το panathinaikos24.gr σκιαγραφεί τους αντιπάλους του «εξάστερου» στη regular season, μέχρι στιγμής, καθώς αναμένεται να γίνουν και άλλες προσθήκες από τις περισσότερες ομάδες.

Οι αντίπαλοι…

Οι «πράσινοι» καλούνται να τα βάλουν με θηρία (όπως κάθε χρόνο…), από τη regular season κιόλας, ωστόσο και οι αντίπαλοι του «τριφυλλιού», δεν χάρηκαν και πολύ… που είδαν το πράσινο χρώμα στον πίνακα του Γ΄ ομίλου της Ευρωλίγκας.

Ας τους πάρουμε έναν-έναν…

Μπαρτσελόνα

Οι καταλανοί κράτησαν τον Τσάβι Πασκουάλ, παρότι για άλλη μια φορά έφτασαν στο F4 χωρίς να καταφέρουν κάτι (εκτός του 2010), ωστόσο ο Ισπανός κόουτς κέρδισε… την παρτίδα στην ACB, κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Η πρωταθλήτρια Ισπανίας, έχασε παίκτες, πήρε άλλους και παρά το γεγονός πως το ρόστερ της δεν είναι ολοκληρωμένο ακόμα, τα στοιχεία της ομάδας είναι γνωστά. Ομοιογένεια, επιθετικός πλουραλισμός και ταλέντο, αλλά λίγη… στα δύσκολα.

Στην περιφερειακή της γραμμή, ο Ναβάρο θα ηγηθεί για άλλη μια χρονιά, ωστόσο τα χρόνια έχουν περάσει και ο «λα μπόμπα» θα χρειαστεί πολύ περισσότερη βοήθεια από τους συμπαίκτες του.

Την βοήθεια αυτή αναμένεται να πάρει από τους Τόμας Σατοράνσκι, Μαρσελίνιο Χουέρτας και Μπραντ Όλεσον, πάικτες που γνωρίζουμε ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία τους.

Ο Τσέχος Σατοράνσκι είναι το νέο πρόσωπο μέχρι στιγμής τουλάχιστον στην περιφέρεια της «Μπάρτσα», το οποίον απέκτησαν οι καταλανοί από τη Σεβίλλη στην οποία αγωνιζόταν από το 2009.

Οι Ισπανοί κάνουν λόγο για ένα σούπερ ταλέντο (22 χρονών), ο οποίος την περασμένη σεζόν, ήταν ο MVP της κανονικής σεζόν στην ACB, ενώ αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του EuroCup.

Οδήγησε τη Σεβίλλη στα play off του Ισπανικού πρωταθλήματος έχοντας 12.1 πόντους, 3.8 ριμπάουντ, 4.8 ασίστ και 1.5 κλεψίματα σε 37 αγώνες.

Στις υπόλοιπες θέσεις, μετά και την φυγή των Παπανικολάου, Ντόρσι (επίσης αποδεσμεύτηκαν οι Πούλεν και Σάδα), η Μπαρτσελόνα θα στηριχθεί στους Αμπρίνες, Νάχμπαρ, Χεζόνια αλλά και στον Τζάστιν Ντόλμαν, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και άλλες κινήσεις.

Στους ψηλούς, οι Λόρμπεκ, Λάμπε, Τόμιτς και Πλαις, θα ηγηθούν, με την Ισπανική ομάδα να είναι πλήρης στο 4-5, με μια προσθήκη που ίσως κάνει ακόμα.

Φενέρμπαχτσε Ουλκέρ

Η πρωταθλήτρια Τουρκίας, Φενέρ, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη δεύτερη σεζόν του στον πάγκο της, επιθυμεί να κάνει μια καλύτερη χρονιά στην Ευρωλίγκα σε σχέση με την περσινή.

Οι Τούρκοι «έχασαν» τους Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Κλέιζα, ΜακΚάλεμπ, Ερμίς και Κάραμαν, ωστόσο η περιφερειακή τους γραμμή εμφανίζεται ενισχυμένη, αφού αποτελείται από τους Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Καν Αλτιντίγκ, Άντριου Γκούντελοκ, Ρίκι Χίκμαν, Σερχάτ Τσετίν, Ομέρ Ονάν, Μελίχ Μαχμούτογλου, Μπερκ Ουγκουρλού και Κέναν Σιπάχι.

Η υπόλοιπη ομάδα αποτελείται από τους Νεμάνια Μπιέλιτσα, Εμίρ Πρέλντζιτς, Μπερκάι Καντάν, Γιαν Βέσελι, Ογκούζ Σαβάς, Λούκα Ζόριτς και Σεμίχ Ερντέν, ενώ σίγουρα θα γίνουν κάποιες προσθήκες ακόμα.

Η παρουσία του τεράστιου Ζοτς, θα παίξει και πάλι μεγάλο ρόλο, αφού θα είναι η δεύτερη χρονιά του στην Φενέρ, έχοντας πλέον και ο ίδιος καλύτερη εικόνα και πιο ισορροπημένο ρόστερ, θα παρουσιάσει μια σαφώς ανταγωνιστικότερη ομάδα σε σχέση με πέρσι.

Highlight φυσικά, η δεύτερη συνεχόμενη επιστροφή του στο «σπίτι» του…

Αρμάνι Μιλάνο

Το «συγκρότημα» του Λούκα Μπάνκι, το οποίο αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της περσινής διοργάνωσης, παρουσιάζεται και αυτό ενισχυμένο, αποκτώντας τον Κλέιζα από τη Φενέρ, αλλά και τον Σον Τζέιμς από την Μακάμπι.

Ο Σάμιουελς θα πλαισιώσει τον Τζέιμς στην front line, αφού ο Λαβάλ αποχώρησε, ενώ ερωτηματικό παραμένει το πώς θα αναπληρωθούν τα κενά των Λάνγκφορντ, Τζέρελς (κυρίως) και Ουάλας.

Η «κοντοί» των Ιταλών, είναι οι Τζο Ράγκλαντ, Αλεσάντρο Τζεντίλε, Μπρούνο Τσερέλα, Μάρσον Μπρουκς και Τρέντον Μίτσαμ, ενώ η υπόλοιπη ομάδα όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα αποτελείται από τους Λίνας Κλέιζα, Νίκολο Μέλι, Ντάνιελ Χάκετ, Ντέιβιντ Μος, Σαμάρντο Σάμιουελς, Σον Τζέιμς και Άντζελο Τζίλι.

Μπάγερν Μονάχου

Άλλη μια πρωταθλήτρια καλείται να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον Γ΄ όμιλο της Ευρωλίγκα. Η …»νεοσύστατη» Μπάγερν Μονάχου στην δεύτερη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος, καθώς έδειξε καλά δείγματα πέρσι.

Η ομάδα του έμπειρου Σβέτισλαβ Πέσιτς, αποτελείται από τους Αντόν Γκαβέλ, Χέικο Σάφαρτζικ, Λούκα Στάιγκερ, Νιχάντ Τζέντοβιτς, Μαουρίτσιο Μάριν, Μπρους Τέιλορ, Βασίλιε Μίσιτς, Ντούσκο Σαβάνοβιτς, Ρόμπιν Μπενζίνγκ, Πολ Ζίπσερ, Ντάνιελ Μέιρ, Τζον Μπράιαντ και Γιασίν Ίντμπιχι.

Τουρόφ

Ο αδύναμος κρίκος του ομίλου, η Πολωνική Τουρόφ, η μοναδική μη πρωταθλήτρια στη χώρα της από τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου, δεν αναμένεται να αποτελέσει εμπόδιο, ωστόσο η άγνοια κινδύνου που θα τη διακρίνει, ενδέχεται να την κάνει επικίνδυνη.

Η ομάδα του Μίοντραντ Ραϊκοβιτς, πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, με τους Κάιλ, Βούκασιν, Κρεστίνιν, Στέλμας, Όλσζακ, Μουσκάλα, Ποντανόφσκι και Πρινς να αποχωρούν.

Το υπάρχον ρόστερ της (χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί 100%) αποτελείται από τους Μιχάλ Κιλίνσκι, Νεμάνια Γιαραμάζ, Λούκας Βισνιέφσκι, Τόνι Τέιλορ, Ματέους Κοστρζέφσκι, Βλαντ Μολντοβίνου, Φιλίπ Ντίλεβιτς, Γιακούμπ Κάρολακ, Κριστιάν Εγιενγκά, Ιβάν Ζιγκεράνοβιτς και Ντάμιαν Κούλιτζ.

Ο Παναθηναϊκός καλείται λοιπόν σε μια μεταβατική χρονιά για αυτόν, να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες ομάδες, ωστόσο η πεποίθηση όλων είναι πως πάλι θα τα καταφέρει. Είναι δεδομένο ότι οι «πράσινοι» χρειάζονται πίστωση χρόνου και θα την έχουν, όπως θα έχουν και την απόλυτη στήριξη του κόσμου.

Η εμπιστοσύνη στον κόουτς Ιβάνοβιτς είναι δεδομένη και ο τρόπος που έχει στο να μετατρέπει νέους παίκτες σε πρωταγωνιστές, είναι τα βασικότερο πλεονέκτημα του και κάτι που χρειάζεται πολύ ο φετινός Παναθηναϊκός.

Με την ολοκλήρωση των ρόστερ φυσικά θα έχουμε πολύ καλύτερη και πλήρη εικόνα για όλες τις ομάδες και θα μπορέσουν να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο ένα είναι σίγουρο, πως ο όμιλος είναι δύσκολος, αλλά μέσα από τα δύσκολα, δημιουργούνται οι μεγάλες ομάδες, σαν τον Παναθηναϊκό.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...