ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Δεν ήθελα να σταματήσω το 2012…»

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε στην Λιθουανική ιστοσελίδα «KrepsinisNet», για την απόφαση του να σταματήσει την καριέρα του στο μπάσκετ και να ασχοληθεί με την προπονητική, αναφέροντας και τους λόγους για τους οποίους δεν δέχτηκε την πρόταση του «τριφυλλιού» το 2012.

«Δεν ήθελα να σταματήσω το 2012…»

«Ήταν μια από τις ευκολότερες αποφάσεις μου», ανέφερε ο Σάρας, για την πρόταση που του έγινε από την Ζαλγκίρις, να αναλάβει το πόστο του βοηθού προπονητή της πρωταθλήτριας Λιθουανίας.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι δεν είχε πρόταση από ομάδα της Ευρωλίγκας για να αναλάβει ως πρώτος προπονητής, ενώ υπενθύμισε πως το 2012, είχε δεχθεί πρόταση από τον Παναθηναϊκό, για να αναλάβει ως head coach, ωστόσο δεν ήθελε να σταματήσει το μπάσκετ και ήθελε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου με την Εθνική της πατρίδας του.

«Ήμουν στο Χιούστον με την Εθνική Λιθουανίας για προετοιμασία, δεν μπορούσα να τα παρατήσω και να φύγω», λέει ο Σάρας. Στη συνέχεια τόνισε: «Είχα τη δυνατότητα να το κάνω, αλλά δεν μπορούσα εκείνη τη στιγμή να πάρω αυτή την απόφαση. Συμμετείχα στους Ολυμπιακούς αγώνες και μετά είχα μια καλή σεζόν με τη Μπαρτσελόνα, με την οποία έφτασα στο Final 4», ενώ κατέληξε λέγοντας: «Δεν μετανιώνω για την απόφαση μου».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.982 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη συνέχεια της συνέντευξης αναφέρθηκε στην πορεία του στο ΝΒΑ και πως μετά τα δυο χρόνια με τη Μακάμπι, είχε κορεστεί αρκετά, γεγονός που του στοίχισε στην καριέρα του στην Αμερική.

«Το στυλ των Ιντιάνα Πέισερς, δεν μου ταίριαζε. Αν είχα πάει στη Γιούτα, η στο Πόρτλαντ θα μπορούσαν τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά. Το λάθος μου ήταν το προηγούμενο καλοκαίρι, όπου είχα βαρεθεί με το μπάσκετ, μετά από γεμάτα δυο χρόνια στο Τελ Αβίβ και δεν προπονήθηκα αρκετά κατά τη θερινή περίοδο, ήθελα να ξεκουραστώ», ανέφερε ο Σάρας.

Κλείνοντας είπε: «Έκανα λάθη στην καριέρα μου, αλλά δεν το μετανιώνω. Θεωρώ πως είχα μια γεμάτη καριέρα στην οποία συνεχώς κέρδιζα τίτλους».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...