ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

«Πατέρα, για σένα» (Pics&Vids)

Για το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα των πρασίνων, Αλεχάντρο Αλφάρο το να παίζει ποδόσφαιρο είναι πάνω απ' όλα αφιέρωση στον πατέρα του που έχει «φύγει». Διαβάστε το προφίλ του Ισπανού στο panathinaikos24.gr.

«Πατέρα, για σένα» (Pics&Vids)

Σε όλες του τις συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει μέχρι τώρα, δεν ξεχνά συχνά πυκνά να τον αναφέρει. Ο λόγος για τον Αλεχάντρο Αλφάρο και την ιδιαίτερη σχέση που είχε με τον πατέρα του, τον άνθρωπο που όπως τονίζει και ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, αφιερώνει κάθε του ποδοσφαιρική επιτυχία και κάθε του γκολ έως τώρα.

«Κάθε φορά που μπαίνω σε γήπεδο τον θυμάμαι. Με βλέπει από τον ουρανό. Κάθε μου κίνηση και κάθε γκολ, φέρει τη σφραγίδα του», είχε πει ο Αλεχάντρο σε ερώτηση δημοσιογράφου, για την ιδιαίτερη σχέση που είχε αναπτύξει με τον πατέρα του.

Αυτή η ιδιαίτερη σχέση ξεκίνησε, όταν ο μικρός Αλφάρο ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό του ταξίδι από τις ακαδημίες της Σεβίλλης, όταν το πήρε από το χέρι και τον οδήγησε στο κατώφλι της. Θέλοντας να τον δει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να φορέσει τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας.

pegasus_LARGE_t_1041_106333367

Κάθε μέρα έκαναν μια διαδρομή περίπου 100 χλμ, ώστε να φτάσουν στο σημείο που γίνονταν οι προπονήσεις, από τη Λα Πάλμα ντελ Κοράντο στη Σεβίλλη.

«Δεν θα μπορούσα να γίνω κάτι άλλο εκτός από ποδοσφαιριστής», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Ισπανός άσος.

02016ed2957a8ae7d3ade222fb266669_XL

Κάπως έτσι υπήρξε μέλος της εκπληκτικής Σεβίλλης του 2007, που υπό τις οδηγίες του Χουάντε Ράμος, είχε σαρώσει τους τίτλους. Η συνέχεια πάντως δεν ήταν ανάλογη, αφού στην ομάδα της Ανδαλουσίας δεν βρήκε χώρο και χρόνο και ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του είχε τη σφραγίδα της Τενερίφης.

Alfaro

Εκεί βρήκε τον εαυτό του, αναγεννήθηκε και το κοντέρ έγραψε 44 ματς και 22 γκολ, κάνοντας τους συμπαίκτες του να μιλούν για ‘κείνον με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια.

Έτσι υποχρέωσε τη Σεβίλλη να τον φέρει ξανά στις τάξεις τις. Η παρουσία όμως του Γκρεγόριο Μανθάνο στον πάγκο της ομάδας δεν του έκανε καλό, αφού με συμπαίκτες τους Κανουτέ, Νεγρέδο, Χέσους Νάβας, δεν μπορούσε να κολλήσει και η παρουσία του, ήταν κάτι παραπάνω από διακοσμητική.

Επόμενος σταθμός Μαγιόρκα

Πάντως η παρουσία του έστω και στο ρόστερ της Σεβίλλης, είναι ελκυστική και δεν αργεί η ώρα που κάποια ομάδα θα κάνει την κρούση για την απόκτησή του.

pegasus_LARGE_t_1041_106332893

Αυτή ήταν η Μαγιόρκα που …ξηλώθηκε για να τον κάνει δικό της, προσφέροντας του την ποδοσφαιρική αναγέννηση.

Αυτή του η επιλογή όμως δεν έμελλε να είναι και ορθή, καθώς ο σύλλογος στο τέλος υποβιβάστηκε και κάπου εκεί έκαναν την εμφάνισή τους, τα οικονομικά προβλήματα και η κατάρρευση.

Έτσι βρίσκεται στο δρόμο του Παναθηναϊκού, μια νέα πρόκληση για τον ίδιο, αφού μέσα από τους πράσινους θα κληθεί για 3η φορά στην καριέρα του, να δείξει ποδοσφαιρική αναγέννηση και μαζί με το ταλέντο που δεδομένα διαθέτει, να κάνει το βήμα παραπάνω για την εκτόξευση τόσο για τον ίδιο όσο και για το τριφύλλι.

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...