ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Καλό το πρώτο δείγμα

Μέσα σε 30 λεπτά πρόλαβε να “φάει” το τερέν ο Ουασίμ Μπούι που αν και λιανοκόκκαλος δείχνει να πατά γερά στο χορτάρι. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Καλό το πρώτο δείγμα

Ο Ουασίμ Μπούι ήρθε στον Παναθηναϊκό με την ταμπέλα του αντι-Αμπέιντ… Δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστεί στα εκτελεστικά του καθήκοντα αλλά χθες που τον σκανάραμε από τακτικής άποψης μας φάνηκε άψογος! Σ’ αυτόν τον τομέα θύμησε τον ακούραστο Αλγερινό που μαθημένος απ’ τα μικράτα του σε λίγκες (αγγλική, σκωτσέζικη) όπου οι χαφ απαγορεύονται να στήνουν… περίπτερο έτρεχε ΠΑΝΤΟΥ!

Μπορεί να ήταν ατομιστής κι ολίγον τι αμπλαούμπλας σε θέματα τεχνικής αλλά σκόραρε, “γέμιζε” τον άξονα με το τεράστιο κορμί του (όταν τον κοζάραμε πρώτη φορά, στο φιλικό με τη Λάτσιο, έδινε εντύπωση παλαιστή με τις φαρδιές πλάτες και τους τετρακέφαλους “τούμπανα”) κι επιπλέον δεν κώλωνε να σκάσει και κλωτσιές πότε-πότε. Ο Ολλανδός (που από θέμα σωματοδομής και… δέρματος είναι ολόιδιος ο  Ζέκα) στη Δανία μέσα σε λίγα λεπτά πρόλαβε να σώσει γκολ πάνω στη γραμμή, να βγει 3-4 φορές σε θέση φορ, να επιχειρήσει δύο μακρινά σουτ, να σπεύσει προς βοήθεια του Ζέκα σε θέση μέσα αριστερά, να κινηθεί στην αντίπαλη περιοχή αναζητώντας συνεργασίες με τους συμπαίκτες του.

Στο 65΄ π.χ θα είχε σκοράρει αν ο Ατζαγκούν δεν επιχειρούσε  κάτι σαν σουτ και πάσαρε στο αριστερό δοκάρι όπου ο Ολλανδός μ’ ένα …χάδι θα “έγραφε”! Στο 85΄ πρωταγωνιστεί στο ωραίο “τρίγωνο” με Νάνο-Ατζαγκούν όπου ο Αφρικανός σπαταλά ακόμα μία ευκαιρία. “Σειρά” παικτών κλάσης στο Τορίνο (Φελίπε Μέλο, Μότα, Τσίγκλερ,  Τζιοβίνκο, Τιάγκο, Κρισίτο, Αμαουρί) που η Γιούβε κρατούσε σε στοκ, δανείζοντάς τους δεξιά κι αριστέρα ώστε να ελέγχει την πρόοδό τους. Σε σχέση με τον “τοξοβόλο” Μεχντί την απόκτηση του οποίου πρόκρινε με τα χίλια πέρσι ο τεχνικός διευθυντής (που το “περιβάλλον Νιουκάστλ” το γνωρίζει άριστα), ο μαροκινός με τις ολλανδικές ρίζες αποτελεί παλιό γνωστό του προπονητή που  έχει καλές άκρες στον Αγιαξ. Προϊόν της περίφημης ακαδημίας του “Αίαντα” ο Μπούι όσο να ‘ναι την αλφαβήτα του σπορ την έχει διδαχθεί καλά.

Mπερνάρ:  «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό»
Mπερνάρ: «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό» 10.173 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στον ΠΑΟ που ξαναστέκεται στα πόδια του ρίχνοντας το βάρος στους μικρούς, ο πολύγλωσσος Μπούι (τέσσερις γλώσσες μιλά ο τύπος) όχι μόνο θα βρει τον πάτερ φαμίλιας στο πρόσωπο του Νταβίντ Μέντες, αλλά είναι πιθανόν να “κολλήσει” και με κάμποσους από τους συνομιλήκους του. Ποδοσφαιριστής με καταγεγγραμένη  παρουσία σε Αμστερνταμ, Τορίνο, Αμβούργο αποκλείεται να μην έχει ποιότητα. Το ζήτημα είναι -όπως σ’ ΟΛΕΣ τις μεταγραφές- να ταιριάξουν τα χνώτα του μ’ αυτά του  συλλόγου, όμως το πλεονέκτημα του είναι πως το πράσινο σύστημα ανέκαθεν πόνταρε στην εξέλιξη των μικρών, χαρίζοντας απλόχερα ευκαιρίες.

Στην πρωταθλήτρια Ιταλίας με Μαρκίζιο, Πίρλο, Βιδάλ, Πογκμπά μπροστά του θα περίμενε …αιώνια για να παίξει, ενώ πέρσι στο γερμανικό λιμάνι μετά τη φυγή του συμπατριώτη του Βαν Μάρβαϊκ από την θέση του προπονητή δεν του έδειξαν εμπιστοσύνη. Στον ΠΑΟ αντιθέτως -όπου οι μπαλαδόροι χαφ δεν περισσεύουν -θα έχει πολλές ευκαιρίες να δείξει την αξία του…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...