ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τάσος Νικολογιάννης

Η υπερβολή, ο μηδενισμός και η χούντα!

Ο Τάσος Νικολογιάννης κάνει ντεμπούτο στο panathinaikos24.gr, με το πρώτο του άρθρο! Η κριτική, υπερβολή, αλλά και η προσπάθεια από κάποιους να φιμώσουν τις αντίθετες φωνές.

Η υπερβολή, ο μηδενισμός και η χούντα!

Να λοιπόν, που θα τα λέμε και από εδώ . Ένα σάιτ «πράσινο», με απόψεις ελεύθερες, μία νέα προσπάθεια, που γίνεται με μεράκι και με την κάψα των παιδιών που τρέχουν το σάιτ. Για μένα ήταν μία πολύ εύκολη απόφαση να καταθέτω την άποψή μου και μέσα από αυτό το σάιτ. Αντε καλή αρχή και καλή πορεία στο panathinaikos 24.gr. Ευχομαι να είναι καλοτάξιδο και να κερδίζει όλο και περισσότερους αναγνώστες.

Σε αυτό το πρώτο μου blog θέλω να πω δύο λόγια για την ομάδα, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα από πλευράς απόδοσης κατά κύριο λόγο, αλλά και αποτελεσμάτων κατά δεύτερο λόγο δεν άρχισε καλά την χρονιά. Αρχισε, όπως άρχισε και πέρυσι. Με την διαφορά ότι πέρυσι ήταν μία νέα προσπάθεια με πολλούς νέους παίκτες, ενώ φέτος δεν έγιναν πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, με στόχο να μην χαθεί η ομοιογένεια κάτι που δεν φαίνεται τώρα στην αρχή. Η ομάδα ψάχνεται, όπως ψαχνόταν και πέρυσι. Λάθη έχουν γίνει από όλους, από την διοίκηση, τον Νταμπίζα, τον Αναστασίου, τους παίκτες. Όπως πέρυσι εισέπραξαν όλοι τα μπράβο για την πορεία της ομάδας στον δεύτερο γύρο φέτος εισπράττουν την κριτική, για την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα.

Εδώ, λοιπόν, έρχομαι και διαφωνώ εγώ με κάτι. Άλλο κριτική, άλλο ισοπέδωση. Δεν μπορεί όσοι συμμετείχαν στην περσινή προσπάθεια της ομάδας φέτος να έχουν βγει ήδη άχρηστοι… Ο υπερβολικός ενθουσιασμός από την μία και ο μηδενισμός από την άλλη είναι δύο πράγματα, που με βρίσκουν τελείως αντίθετο.

Εγώ, κόντρα στο ρεύμα, εξακολουθώ και πιστεύω σε αυτή την ομάδα, αρκεί όλοι να διορθώσουν τα λάθη που έχουν κάνει και τον Γενάρη να γίνει μία ουσιαστική ενίσχυση με παίκτη, η παίκτες ενδεκάδας. Σίγουρα μετράει πολύ και η απουσία του Μπέργκ, η μη παραμονή του Αμπεντ, αλλά και το γεγονός, ότι κάποιοι παίκτες, που περιμένεις να βοηθήσουν επιθετικά δεν το έχουν κάνει, όπως ο Πέτριτς, που είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση μέχρι τώρα.

Από την άλλη μην ξεχνάμε, ότι υπάρχει ακόμα οικονομικό πρόβλημα, το οποίο θα ξεπεραστεί σε βάθος χρόνου και όχι εδώ και τώρα, όπως νομίζουν ορισμένοι. Τη στιγμή, που δεν υπήρχε κανείς βγήκε μπροστά ο Αλαφούζος που παλεύει με νύχια και με δόντια να βγάλει τον Παναθηναϊκό από την κρίση. Εχει βάλει προσωπικά του λεφτά χωρίς να το φωνάζει και με πλάνο προσπαθεί να βγει η ομάδα από το τούνελ.

Οσοι διαφωνούν με αυτή την πρακτική μπορούν να πάρουν τον… Τσάκα τηλέφωνο να φέρει τους… πρίγκιπες. Δεν βλέπω κανέναν άλλον να ενδιαφέρεται. Μακάρι να ενδιαφερόταν κάποιος επιχειρηματίας με πάρα πολλά χρήματα και να έριχνε 60 και 70 εκ. ευρώ στην ομάδα. Αυτές οι εποχές, όμως, πέρασαν, οπότε όσοι αγαπάνε την ομάδα πρέπει να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, που γίνεται εδώ και δύο χρόνια. Προσοχή, δεν λέω να μην κάνουν κριτική. Λέω να μην ισοπεδώνουν.

Και στο κάτω-κάτω όσοι είναι «άρρωστοι» με τον Παναθηναϊκό πιο λογικό μου φαίνεται να τα βάζουν με το σάπιο σύστημα, που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο με την χούντα, που ζούμε περίπου 20 χρόνια τώρα, παρά να δημιουργούν εσωστρέφεια στην ομάδα.

Αυτά για πρώτη μέρα. Εδώ είμαστε να καταγράφουμε όλα τα λάθη που έχουν γίνει στην ομάδα, να μιλήσουμε και για τα σωστά, να μιλήσουμε γα ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως να εκθέτουμε αυτούς που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και που κάνουν το άσπρο-μαύρο λες και δεν βλέπουμε τα όργια που γίνονται και λειτουργούν και ως αστυνομία Τύπου προσπαθώντας να φιμώσουν τις αντίθετες φωνές.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.