ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τον συζητήσαμε αμέτρητες φορές

Ο Γουίλιαμ Γκαλάς τερμάτισε την τεράστια καριέρα του που -παρά τις προσπάθειες- δεν χώρεσε ποτέ μέσα της τα χρώματα του Παναθηναϊκού.

Τον συζητήσαμε αμέτρητες φορές

Μετά από 19 χρόνια καριέρας, 570 εμφανίσεις (70 γκολ) σε συλλογικό επίπεδο και 85 παρουσίες (5 τέρματα) σε εθνικό, ο Γουίλιαμ Γκαλάς κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 37 ετών.

Ο Γάλλος μπακ βρέθηκε αμέτρητες φορές στο επίκεντρο παναθηναϊκών συζητήσεων επί πολυμετοχικότητας αφού ο Νικόλας Πατέρας ήταν ένθερμος θαυμαστής του και προσπάθησε να τον φέρει στην Ελλάδα θέλοντας να διορθώσει τη γκάφα με τον Όλαφ Μέλμπεργκ που κατέληξε στον Ολυμπιακό, βοηθώντας τον με το πληθωρικό του παιχνίδι.

Το 2010 ο Γάλλος αμυντικός βρέθηκε μία ανάσα από τον ΠΑΟ, οι μάνατζερ του απαίτησαν περίπου 2.000.000 ευρώ το χρόνο (με την διοίκηση να προσφέρει 1.3) και κάπου εκεί το story έληξε άδοξα έστω κι αν αργότερα (για λόγους «εφέ» μάλλον) ο Πατέρας εμφανίστηκε πρόθυμος να κάνει «δώρο» το συμβόλαιό του, παρότι είχε παραιτηθεί από την προεδρία.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.409 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι τον καιρό που το όνομα του Γκαλάς έπαιζε στα πρωτοσέλιδα ο Τζιμπρίλ Σισέ είχε εκφράσει ενστάσεις για τον χαρακτήρα του (προφανώς δεν τα πήγαιναν καλά μεταξύ τους) δείχνοντας περισσότερη θέρμη όταν το όνομα του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ ήρθε στην επικαιρότητα.

Τελικά ο πρώην μπακ Ρέιντζερς, Γιουβέντους έπιασε Ελλάδα προς απογοήτευση (!!!) πολλών (ακόμα και του Νίκου Νιόπλια που «κλαιγόταν» μισή ώρα στον Sport-Fm γιατί δεν του πήραν τον μπακ που ήθελε) οι οποίοι έσπευσαν ν’ ασπαστούν αμέσως την ολυμπιακή προπαγάνδα («Μπουμ-ζονγκ» κτλ, κτλ) λησμονώντας τους αμέτρητους ΑΤΑΛΑΝΤΟΥΣ που ΧΡΟΝΙΑ φάγαμε στη μάπα, πριν τον «Μπουμ».

Με αφορμή τον Γκαλάς, πάντως, η «Πράσινη» (που εκείνη την εποχή είχε «απέναντι» Πατέρα-Βγενόπουλο) σκάρωσε ένα απ’ τα πιο ευρηματικά της πρωτοσέλιδα, ονομάζοντας Hummer (για… προφανείς λόγους) τον Αμερικανό που σκόπευε να κάνει «δώρο» στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς προκειμένου ο μπασκετικός ΠΑΟ να σαρώσει τους τίτλους.

Δημήτρης Στρατής 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.