ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Μπορεί στο Final-4 ο Παναθηναϊκός»

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στην «SportDay», τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει μέχρι το Final-4. Τι είπε για ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακό.

«Μπορεί στο Final-4 ο Παναθηναϊκός»

Ο προπονητής της αήττητης μέχρι στιγμής ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στην εφημερίδα «SportDay» για τη νίκη της ομάδας του επί της Εφές, ενώ αναφέρθηκε και στους Παναθηναϊκό καιν Ολυμπιακό.

Αναλυτικά:

Για την νίκη επί της Εφές: «Νικήσαμε σε ένα δύσκολο παιχνίδι μέχρι το… επόμενο. Δανείζομαι αυτή τη φράση του Νίκου Γκάλη, αλλά το πιστεύουμε πραγματικά. Το δικό μας μέλλον είναι η αμέσως επόμενη συνάντηση για να συζητήσουμε το επόμενο παιχνίδι της VTB League με τους Bisons στο Ελσίνκι.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.955 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έχουμε μπροστά μας έναν όμιλο-μαραθώνιο με πολύ δυνατές ομάδες που μπορεί να κερδίσουν σε οποιαδήποτε έδρα. Η Εφές είναι μία πολύ αθλητική ομάδα με ποιότητα. Χαμηλώσαμε το σκορ της στους 69 πόντους, κερδίσαμε τις μάχες στα ριμπάουντ και κάναμε λιγότερα λάθη, με αποτέλεσμα να πάρουμε τη νίκη».

Για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (5/2) αλλά και τον Παναθηναϊκό: «Φυσικά και το σκέφτομαι (το ματς στο ΣΕΦ), αλλά ακόμα όχι τόσο διεξοδικά γιατί έχουμε μέρες μπροστά μας. Όταν έρθει η ώρα, θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Είναι μία ακόμα πολύ αθλητική ομάδα. Μπορεί ο Σπανούλης να ηγείται της προσπάθειας και δικαίως διότι είναι και έμπειρος και ικανός να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του αντιμετωπίζοντας όλα τα προβλήματα, αλλά η χημεία του Ολυμπιακού είναι γενικότερα πολύ καλή, για τον Παναθηναϊκό ισχύει πάνω-κάτω ότι είπα και για τον Ολυμπιακό. Παρά τις αλλαγές στο ρόστερ δείχνει να ταιριάζει σε αυτόν τρόπο παιχνιδιού. Θεωρώ πως και οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την είσοδό τους στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης».

Το μυστικό της ΤΣΣΚΑ…: «Το κλίμα και η αποφασιστικότητα στα αποδυτήρια. Ο Ουίμς, που ήταν τραυματίας, θα μπορούσε να κάτσει πίσω για να ξεκουραστεί αλλά προτίμησε να είναι εδώ κοντά στους συμπαίκτες του, ενώ ο Κάουν έπαιξε με ένεση, γιατί είχε υψηλό πυρετό. Αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο».

Για το αήττητο:  «Δεν το σκεφτόμαστε καν. Έχουμε την εμπειρία και γνωρίζουμε πως το 10-0 στην πρώτη φάση δεν μας δίνει απολύτως τίποτα. Ούτε κάποιο αβαντάζ ούτε κάποιο βαθμό. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτεί η Ευρωλίγκα. Ο τρόπος όμως που δουλέψαμε πάνω σε αυτά τα παιχνίδια δικαιώνει τις προσπάθειές μας και μας κάνει να «χτίζουμε» την αυτοπεποίθησή μας. Αυτό το απόλυτο δεν ήρθε… τυχαία.

Υπήρχαν παιχνίδια που χάναμε μέχρι το τελευταίο λεπτό (σ.σ.: Τσεντεβίτα) ή άλλο που χάναμε με δεκατρείς πόντους (Λιμόζ) και τα γυρίσαμε παίζοντας εκπληκτικές άμυνες. Αυτά μας βοηθάνε στο να αποκτήσουμε χαρακτήρα». Για την παρουσία του στην ΤΣΣΚΑ: «Κατ’ αρχάς είμαι ευγνώμων για την επιλογή της διοίκησης και την ευκαιρία. Ταυτόχρονα, ξέρω πολύ καλά ότι και εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε πολλές ευθύνες. Βρισκόμαστε σε ένα σύλλογο που πρέπει να πρωταγωνιστεί συνέχεια και έχει συνέπεια στις μεγάλες διοργανώσεις.

Έχω την ευκαιρία και το προνόμιο να συνεργάζομαι με αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου, που κατανοούν το τι σημαίνει να είσαι σε αυτό το επίπεδο και έχουν παραστάσεις. Δεν είχαμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε χωρίς προβλήματα λόγω τραυματισμών, αλλά πάντα σημασία έχει αυτός που αγωνίζεται και το έχω πει πολλές φορές στους παίκτες μου. Μια ομάδα είναι ένα σύνολο και σημασία έχει να προσαρμοζόμαστε σαν τον χαμαιλέοντα και να βρίσκουμε λύσεις.

Είμαι ευχαριστημένος από την πόλη, αλλά ουσιαστικά η ερώτηση της… προσαρμογής θα πρέπει να γίνει περισσότερο στην οικογένειά μου. Εγώ είμαι μεταξύ μπάσκετ και ταξιδιών. Προσπαθήσαμε να οργανώσουμε τη ζωή μας κοντά στο γήπεδο και τα καταφέραμε. Αυτό βοηθάει, όπως και το ότι το σχολείο της κόρης μου είναι κοντά και βρίσκουμε λίγο χρόνο για να περνάμε μαζί».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.