ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Δεν υποχωρούμε, κυνηγάμε τη διαφθορά»!

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μίλησε για όλους και για όλα στη συνέντευξη Τύπου και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει το τριφύλλι, από το πρωτάθλημα στην παρούσα φάση.

«Δεν υποχωρούμε, κυνηγάμε τη διαφθορά»!

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην αίθουσα Τύπου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Γιάννης Αλαφούζος, αναφέρθηκε στα γεγονότα του ντέρμπι, στα μέτρα ασφαλείας, αλλά και σε όσα θλιβερά συνέβησαν στο Δ.Σ της λίγκας.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού απέκλεισε από την αρχή το σενάριο που κυκλοφορούσε τις τελευταίες μέρες περί αποχώρησης του Παναθηναϊκού, ενώ τόνισε ότι οι πράσινοι θα συνεχίσουν να παλεύουν το σύστημα και τη διαφθορά.

Ταυτόχρονα εξέφρασε την αγανάκτηση του για το γεγονός ότι στον Ολυμπιακό δεν επιβάλλονται βαριές τιμωρίες για οτιδήποτε κάνει.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 70.707 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Παναθηναϊκού:

«Το να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός από το πρωτάθλημα είναι αδύνατο και δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Άλλοι πρέπει να αποχωρήσουν και με το νόμο. Θα κάνουμε έφεση διότι θεωρούμε απόλυτα άδικη την ποινή. Δεν καταλαβαίνω ποια άλλη ενέργεια θα μπορούσαμε να κάνουμε που δεν κάναμε».

«Ξεκινάω από την Τετάρτη πριν το ντέρμπι όταν βρήκαν τα μέτρα τάξης. Είναι αρκετές σελίδες που συνυπογράφονται από τις ομάδες και τη Λίγκα. Εάν παραβιάσεις τα μέτρα τάξης επισύρουν σοβαρές ποινές. Αν υπάρξουν τραυματισμοί είναι βαριές ποινές. Εκεί σαφώς περιγράφηκε ότι η αποστολή του Ολυμπιακού θα πήγαινε σε συγκεκριμένο μπουθ. Είχαμε καλύψει και τα τζάμια λόγω βαθιάς συμπάθειας των οπαδών στον κ. Μαρινάκη ώστε να μην ξέρουν σε ποιο μπουθ θα κάθονταν. Την Κυριακή το πρωί 10-11 έγινε μια σύσκεψη. Με πήραν τηλέφωνο οι συνεργάτες μου στις 12 και μου είπαν ότι ο Μαρινάκης θέλει να μπει στο γήπεδο. Εμείς είχαμε έρθει σε επαφή με τους οπαδούς μας, είχα δώσει συνέντευξη διότι υπάρχει ένταση στους οπαδούς με τον κ. Μαρινάκη. Αντιλαμβάνομαι γιατί και εγώ την ίδια ένταση αισθάνομαι αλλά έπρεπε να τον φιλοξενήσουμε.»

«Αναζητήσαμε τον κ. Σιμιτζόγλου και τον κ. Κοντονή. Τους είπα τα ίδια πράγματα ότι θεωρώ πάρα πολύ επικίνδυνο να γίνει το ματς παρουσία του Μαρινάκη στον πάγκο. Όταν το μεσημέρι άρχισε να εμφανίζεται ο κίνδυνος της παρουσίας Μαρινάκη, σκεφτήκαμε να στείλουμε και μια επιστολή για να πούμε ότι είναι καλύτερο να εκκενωθεί το γήπεδο παρά να γίνει το ματς με τον Μαρινάκη στον πάγκο. Το στείλαμε στις 4.11 μ.μ».

«Δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω περιμένουν οι αρχές για να καταλάβουν ότι μια ομάδα έχει κάνει τα πάντα. Έγιναν όλα αυτά τα χαριτωμένα που ζήσαμε στο γήπεδο. Ο κ. Μαρινάκης έκανε βόλτες μπρος – πίσω. Ο κ. Περέιρα πήγε στο τέρμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ασκήθηκε δίωξη για όσα έκανε ο κ. Μαρινάκης.

Πριν έρθει ο Ολυμπιακός είδαμε τον κ. Αρκουμάνη και του επανέλαβα τις ανησυχίες μου αλλά δεν εισακούστηκαν. Σκέφτηκα να μην βγάλουμε την ομάδα να παίξει αλλά οι αντιδράσεις θα ήταν χειρότερες από τους οπαδούς που είχαν πληρώσει εισιτήριο αλλά και βαθμολογικά θα είχαμε ποινές. Είναι ψεύδος ότι έσκασε μολότοφ στο γήπεδο και θα κάνουμε αναφορά για ψευδή βεβαίωση. Ο κ. Αρκουμάνης εξέδωσε τα μέτρα τάξης και δεν τα τήρησε.

Την επόμενη μέρα πήγαμε στη Λίγκα. Συζητήσαμε για τον ΟΠΑΠ και ότι υπάρχει θέμα ένας μέτοχος να είναι μέτοχος ομάδας. Μετά δεχθήκαμε τη συστηματική επίθεση από τον ΟΦΗ γιατί θέλουμε να εφαρμόσουμε τους νόμους και επειδή δεν θιέλουμε να είμαστε εμείς βλάκες, να πληρώνουμε και άλλες να εξαπατούν και να κάνουν τους δορυφόρους. Ασυνάρτητη επίθεση του κ. Μαχλά. Εκεί υπήρξαν ανταλλαγές πασών από Μαχλά και Μαρινάκη, είχαν κατέβει μαζί στο γήπεδο! Ζήτησαν να επιστραφούν οι βαθμοί του ΟΦΗ και άλλα συμπαθητικά. Κλιμακώθηκε η συζήτηση και φτάσαμε στα της Λεωφόρου.

Ο κ. Μαρινάκης ξεκίνησε επίθεση ότι εγώ οργάνωσα τα επεισόδια και όλα αυτά τα κάναμε επειδή είχαμε κόμπλεξ για τη Ριζούπολη, λες και έγινε κάτι τέτοιο, λες και τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για τη Ριζούπολη. Η πρόκληση είναι βλακώδης. Οι τόνοι ανέβαιναν. Ο κ. Μαρινάκης πριν τις βρισιές μου είπε “θέλεις να σε πλακώσω στο ξύλο ή να σε μπουγελώσω”; Του απάντησα ότι το συνηθίζει. Του είπα ότι “δεν σας αρέσει στη Λεωφόρο γιατί χάσατε”.

Εκεί έριξε το νερό αλλά πήγαν δυστυχώς στον κ. Κωστούλα. Ξεκίνησε απίστευτος οχετός ύβρεων. Θα κοινοποιηθούν τα πρακτικά. Περιμένουμε να τα κάνουμε αυτά αφού ολοκληρωθούν κάποιες τυπικές διαδικασίες. Άρχισε να βρίζει ασύστολα. Απάντησε ο Βασίλης Κωνσταντίνου ότι υπάρχουν και όρια. Ξαφνικά εμφανίστηκε ένας τα κροσέ ξάπλωσε τον Βασίλη στο πάτωμα. Η Λίγκα δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα γι’ αυτό. Ούτε ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Άλλος λέει δεν είδα, άλλος δεν άκουσα. Άλλοι γιατί φοβούνται, άλλοι γιατί είναι συνεργοί της αλητείας. Ευτυχώς υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι. Έχουν καταγραφεί πράγματα και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ακόμα και αν γίνουν κλοπές ή διαρρήξει στη Λίγκα που θα άρμοζε σε μια εγκληματική οργάνωση. Έτσι ολοκληρώθηκε το επεισόδιο και διεκόπη η Λίγκα.»

«Καταθέσαμε μηνύσεις. Υποθέτω ότι έψαξαν να τους βρουν και κρύβονταν. Ο κ. Κωνσταντίνου έκανε εξετάσεις ώστε να μην αμφισβητηθούν. Ήδη αμφισβητούνται όταν υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν ανακοινώσεις και μηνύσεις με τόσα αντίθετα με την πραγματικότητα. Πόσο βλάκες είναι… Ξεπερνάει τα όρια της προπαγάνδας.

Η κ. Μπαλωμένου είδε τρεις μπράβους να καιροφυλακτούν. Ο μπράβος είναι γνωστός και έχει συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Μετά πήραμε ειδοποίηση από τη Λίγκα για συνεδρίαση τη Δευτέρα. Ένα αστείο χαρτί. Όταν έχει διακοπεί το πρωτάθλημα επειδή το Υπουργείο θεωρεί ότι η βία έχει φτάσει στα άκρα, δεν είναι λογικό η Λίγκα να πει ότι ας κάνουμε ένα Δ.Σ. για κουτσομπολιό και να συζητήσουμε τα θέματα που δεν συζητήσαμε την προηγούμενη φορά.

Εμείς τους στείλαμε ένα έγγραφο όπου τους λέγαμε να συζητήσουμε μόνο την απόφαση του Υπουργού και ότι δεν είναι δυνατόν να μιλούν για αξιοπιστία της Λίγκας αγνοώντας τη βία μέσα στο σώμα της που όχι μόνο δεν καταδίκασε αλλά δεν έβαλε στην ημερήσια διάταξη».

«Δυο λόγια για τη διαφθορά και για τη βία. Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε. Είναι άδικη και ακραία λαμβάνοντας υπόψη τις κινήσεις που κάναμε και την άρνηση των αρχών να μας ακούσουν. Όταν στις 2-3 το μεσημέρι αντιληφθήκαμε ότι θα έρθει στον πάγκο, δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε τα μέτρα ασφαλείας. Αν μας το είχαν πει νωρίτερα θα είχαμε ίσως κλείσει θύρες, θα είχαμε απομακρύνει οπαδούς. Το θεωρώ τρελό βέβαια αλλά καλύτερα να κάναμε αυτό παρά να πάθουμε ζημιά.Όχι ότι δεν είναι καταδικαστέα η βία. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση και τον συσσωρευμένο θυμό, όλοι τρελαινόμαστε με την ανομία αλλά όποιος ασκεί βία την πληρώνει. Σε όσες ομάδες έγιναν επεισόδια τιμωρήθηκαν. Εκτός του Ολυμπιακού. Ιερή αγελάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου που παίρνει 50-60 εκατ. ευρώ για να πληρώσει μπράβους, αγοράζει πράγματα και συνθήκες. Θα έχει ενδιαφέρον να μας κάνουν μήνυση για να αποδείξουμε εάν είμαστε ή όχι ελέφαντες.

Υπάρχουν δύο σοβαρές δικαστικές υποθέσεις. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έχει μια ευθύνη ο κ. Κοντονής. Κάνει άριστα που λέει ότι πρέπει να εξαλειφθεί η βία. Η αδικία του απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι ότι ενώ εμείς στηρίζουμε τη διαφάνεια και είμαστε απολύτως έντιμοι, δεν έχουμε κάνει μπαμπεσιά σε αντίθεση με άλλους -μπαμπεσιά είναι η αγαπημένη μου λέξη γιατί χαρακτηρίζει όσα κάνουν οι άλλοι στη Λίγκα- ζήτησε την τιμωρία της Λεωφόρου. Το επανέλαβε με τέτοια ορμή που ουσιαστικά επηρέασε την επιτροπή. Ελπίζω να έγινε απλώς από σύμπτωση. Μίλησε και για τη διαφθορά. Διάβασα δηλώσεις του ότι έχει ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Η βία γεννάται από την οργή του κόσμου για την ατιμωρησία. Όταν βλέπουμε όλοι τη συστηματική μεροληψία υπέρ του Ολυμπιακού. Έκανε τίποτα η κυβέρνηση; Μόνο λόγια. Έκανε μια προσπάθεια ο κ. Ανδριανός αλλά δεν πρόλαβε να περάσει το νόμο στη Βουλή. Αντιλαμβάνομαι και μαθαίνω ότι ο κ. Κοντονής θα χρησιμοποιήσει πολλά από το νόμο Ανδριανό. Εάν συμβεί αυτό, χαλάλι στην ταλαιπωρία που υφιστάμεθα. Θα δώσουμε μάχη για να αποκαλύψουμε τη σχέση των εισαγγελέων των πειθαρχικών μορφωμάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου και να πάρουμε πίσω τους βαθμούς μας».

«Συγκεκριμένοι διαιτητές φέρνουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Στον τελικό Κύπελλο ο κ. Γιάχος αλλοίωσε το αποτέλεσμα και χάρισε το Κύπελλο στον Ολυμπιακό. Ο παρατηρητής που είχαν δεν έγραψε για την επίθεση που δέχθηκε ο Καϋμενάκης στα αποδυτήρια. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Αστέρας Τρίπολης δεν αντιδράει περισσότερο και είναι συμπαθών στο σύστημα. Ο Σπάθας έχει κάνει όργια. Τι κάνουν τώρα; Υπάρχει απόλυτη αδιαφάνεια. Οι παρατηρητές δεν ξέρουμε τι γράφουν στις εκθέσεις τους. Πάντα μας αρνούνται τις εκθέσεις τους όταν τις ζητάμε. Οι πειθαρχικές διαδικασίες κινούνται σχεδόν αποκλειστικά από τις εκθέσεις των παρατηρητών. Όταν δεν γράφουν όσα γίνονται υπάρχει αδιαφάνεια. Είναι απόλυτα αδιαφανής η βαθμολογία των διαιτητών.

Το τελευταίο παράδειγμα είναι το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ όπου έγιναν όσα έγιναν και πλήρωσαν 7.000 ευρώ. Να πω για τον ΟΦΗ; Εκεί δεχθήκαμε απειλές. Δέχθηκε απειλές και το Δ.Σ. της Λίγκας γιατί τιμωρήθηκε η ΟΦΗ».

– Σκεφτήκατε να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός από το πρωτάθλημα; Σκεφτήκατε εσείς να αποχωρήσετε;

«Όχι. Ήμασταν πάρα πολύ ενοχλημένοι αλλά δεν σκέφτηκα ούτε ο Παναθηναϊκός ούτε εγώ να φύγουμε. Αστειότητες. Το θέμα της αναβολής για μια εβδομάδα είναι ημίμετρο. Γιατί να αρχίσει το πρωτάθλημα σε μια εβδομάδα; Θα ζητήσουμε την απόλυτη εφαρμογή των νόμων πριν αρχίσει το πρωτάθλημα».

– Πώς θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το δίκιο του ο Παναθηναϊκός; Εάν δεν υπάρξει αντίδραση της Λίγκας σκέφτεστε να μην πάτε στη Λίγκα ή να αποχωρήσετε;

«Όλα τα σκεφτόμαστε. Εδώ που φτάσαμε πρέπει να τα σκεφτόμαστε όλα. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο τηρώντας τους κανόνες της Πολιτείας να κυνηγάμε τη διαφθορά. Παίρνουμε το κόστος. Ο Παναθηναϊκός έχει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και αν δεν ήταν οι συμπάθειες των διαιτητών στον Ολυμπιακό και οι αντιπάθειες στον Παναθηναϊκό, θα ήμασταν πρώτοι. Με τη δική μας τη φιλοσοφία, με παιδιά από ακαδημία, με ενίσχυση πιο έμπειρων παικτών. Του χρόνου θα το κάνουμε σε μεγαλύτερο βαθμό. Αν ο Παναθηναϊκός φέτος δεν κερδίσει το πρωτάθλημα θα οφείλεται αποκλειστικά ότι κάποια συστήματα θα έχουν αλλοιώσει το πρωτάθλημα».

– Σκέφτεστε να μιλήσετε στον Πρωθυπουργό; Θα μιλήσετε στους παίκτες γιατί μπορεί να υπάρχει απογοήτευση;

«Θα ήταν περισσότερο κίνηση εντυπωσιασμού. Ο Υπουργός είναι αρμόδιος. Η απογοήτευση μας κάνει πιο δυνατούς για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας. Έτσι τους μίλησε ο προπονητής χθες. Εγώ δεν κάνω ομιλίες. Θα πάω σήμερα να τους δω στο φιλικό. Τους βλέπω συχνά και μιλάμε όπως μιλούν φυσιολογικοί άνθρωποι. Είμαστε ενωμένοι, δυναμικοί και οι καλύτεροι στην Ελλάδα».

– Αν η έφεση δεν έχει αντίκρισμα έχετε σκεφτεί συνεργασία με ομολόγους άλλων ομάδων για να αντιμετωπιστεί η ανομία;

«Υπάρχει μια συνεργασία μεταξύ ομάδων που έχουν θιγεί. Με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Είναι ευκαιριακή συνεργασία και σε συγκεκριμένα θέματα γιατί δεν παύουμε να είμαστε ανταγωνιστές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

– Υπάρχει αίσθηση ότι η Πολιτεία προσεγγίζει πολύ χαλαρά τα θέματα διαφθοράς. Εσείς θα περιμένετε να τρέξει η διαδικασία της Πολιτείας; Τι θα κάνετε αν δείτε ότι θα περάσουν μέρες χωρίς να γίνει κάτι;

«Δίνουμε έναν αγώνα συνεχή και αποτελεσματικό. Θα τον συνεχίσουμε. Αν η κυβέρνηση θα είναι συνεπής, θα το κρίνουμε στο τέλος. Μπορεί να βγει όπως και οι προηγούμενοι που δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Ελπίζω να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Αισιοδοξώ γενικά αλλά έχω υπάρξει αισιόδοξος και παλιά και την έχω πατήσει».

– Είναι στο μυαλό σας σε συνεργασία με τις άλλες ομάδες να απαιτήσετε να μην αρχίσει το επόμενο πρωτάθλημα;

«Έχει συζητηθεί. Υπάρχουν όρια. Δεν είναι αποφάσεις. Θα μπορούσαμε να φύγουμε 6-7 ομάδες, να προσκαλέσουμε άλλες ομάδες και να φτιάξουμε άλλο πρωτάθλημα. Έτσι και αλλιώς το Τσάμπιονς Λιγκ και το πρωτάθλημα πάει στον Ολυμπιακό. Να τους αφήσουμε με Εργοτέλη, Πλατανιά και Τύρναβο που μιλάνε στα πακιστανικά και κινέζικα τηλέφωνα».

– Καταθέσατε για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης;

«Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο σε αυτό το κομμάτι γιατί δεν επιτρέπεται και δεν θέλω να βλάψω την υπόθεση. Υποθέτω ότι για να κληθώ μάρτυρας, προφανώς υπάρχει εξέλιξη».

Ο μικρομέτοχος Ηρακλής Δημητράς ζήτησε και πήρε το λόγο για να πει δυο λόγια.

Αλαφούζος: «Ο λόγος που υπάρχουμε είναι γιατί κάποιοι έχουν στηρίξει. Αλλιώς θα συναγωνιζόμασταν την ΑΕΚ ποιος θα ανέβει στην πρώτη κατηγορία. Προσπαθούμε να διευρύνουμε τη βάση. Είμαστε μόνο 9.000. Στις καλές μέρες είχαμε 30.000 διαρκείας. Στη δύσκολη στιγμή ούτε τη Λεωφόρο δεν γεμίζουμε. Κάνω έκκληση στον κόσμο να συστρατευθεί μαζί μας».

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...