ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

Πανταλέων: «Διεκδικούμε τετράδα, ελπίζω να τα καταφέρουμε»

Ο Σωτήρης Πανταλέων μίλησε στο Ρ/Σ Σπορ fm 94,6 και αναφέρθηκε στην παρουσία του στο τριφύλλι, στους φετινούς στόχους της ομάδας, αλλά και στην κατάσταση που βρίσκεται ο σύλλογος.

Πανταλέων: «Διεκδικούμε τετράδα, ελπίζω να τα καταφέρουμε»

Ο κεντρικός άσος του Παναθηναϊκού μίλησε για τη νέα προσπάθεια των «πρασίνων» και τους στόχους του στο φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague, ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει το καλοκαίρι στο τριφύλλι.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σωτήρης Πανταλέων στο ΣΠΟΡ FM 94,6 για:

Την απόφασή του να φύγει από τον Παναθηναϊκό το 2012:

«Σίγουρα δεν ήταν εύκολη η απόφαση και κυρίως λόγω των συνθηκών. Ήταν τόσο δύσκολες οι συνθήκες που πιστεύεις πως δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο για να βοηθήσεις. Ήταν το καλύτερο για μένα και την ομάδα ένα διάλειμμα, ώστε να επιστρέψω με πολύ κέφι και περισσότερα όνειρα από ποτέ. Στο μυαλό μου δεν ήταν να φύγω ποτέ από την ομάδα, αλλά δεν πάνε πάντα τα πράγματα όπως τα σχεδιάζεις».

Τις παραστάσεις του αγωνιζόμενος στο εξωτερικό με τις Κάννες και τη Λατίνα και αν το μετάνιωσε που δεν πήγε νωρίτερα:

«Πήρα πολλά μαθήματα έξω. Ειδικά στην Ιταλία είδα πράγματα που δεν τα είχα δει ποτέ μου 20 χρόνια αθλητισμού στην Ελλάδα. Αυτό που πήρα ήταν ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τον αθλητισμό. Έπαιξε ρόλο και το οικονομικό, αλλά οι εμπειρίες μου εκεί με εντυπωσίασαν. Δεν το μετανιώνω, γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν από τα καλύτερα στον κόσμο. Ίσως αν ήταν άλλες οι συνθήκες στην Ελλάδα να το είχα κάνει πιο νωρίς».

Oριστικό: Με τον Ολυμπιακό στους τελικούς της Volley League ο Παναθηναϊκός!
Oριστικό: Με τον Ολυμπιακό στους τελικούς της Volley League ο Παναθηναϊκός! 2.433 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την παρουσία του με τον Παμβοχαϊκό:

«Πέρασα μία πάρα πολύ ωραία χρονιά. Με υποδέχτηκαν πολύ καλά οι άνθρωποι της ομάδας. Ήμασταν άτυχοι στους τελικούς του πρωταθλήματος, πιστεύω αν δεν είχε τραυματιστεί ο βασικός μας ακραίος και ίσως είχε πάει η σειρά στα πέντε σετ, αν και ο Ολυμπιακός ήταν δυνατός».

Το γιατί γύρισε στον Παναθηναϊκό και αν το ανέμενε πως θα φορέσει ξανά τα πράσινα:

«Αυτό που με έκανε να επιστρέψω, ήταν κυρίως γιατί μου έδωσε ο Παναθηναϊκός τη δυνατότητα να παίξω στην ομάδα που αγαπάω και είδα πως ο Παναθηναϊκός βρήκε ανθρώπους που του έδιναν τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει και να αναγεννηθεί. Την περίμενα τη μέρα που θα γυρίσω, δεν μπορούσαν να βλέπω τον Παναθηναϊκό να παλεύει να μείνει στην κατηγορία και να παλεύει να μην μπει στα πλέι άουτ. Πρέπει να κάνει ξανά πρωταθλητισμό».

Την φετινή πορεία του Παναθηναϊκού:

«Έχουμε εκπληρώσει τους στόχους που είχε θέσει η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία της ομάδας. Αυτοί ήταν να έχουμε αγωνιστική αξιοπρέπεια, αξιοπιστία στις πληρωμές, κάτι που ήταν θέμα της διοίκησης και να αποκατασταθεί η σχέση του ερασιτέχνη με τον κόσμο. Ο στόχος ν’ αποφύγουμε τη διαδικασία των πλέι άουτ και να μπούμε στην πρώτη οκτάδα, έγινε σχεδόν από τον πρώτο γύρο. Είμαστε πολύ κοντά τέσσερις ομάδες μαζί με την Κηφισιά, το Φοίνικα Σύρου και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που διεκδικούμε τις δύο θέσεις για την τετράδα. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, αλλά αυτό το αντιπαρέρχεσαι με καλύτερη απόδοση. Ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Το πώς αισθάνεται που έχουν φέτος τη στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού:

«Είχα να νιώσω το συναίσθημα που έχω φέτο,ς από τότε που αγωνιζόμασταν στη Λεωφόρο. Ο κόσμος μας δίνει παλμό και ώθηση στο γήπεδο. Η Γλυφάδα σαν γήπεδο έχει κάποιες καλές προδιαγραφές για τα ματς και τις προπονήσεις, αλλά είχαμε χάσει τη σχέση αυτή που είχαμε με τους οπαδούς μας. Η Κυψέλη είναι μία πολύ καλή έδρα και γενικά όποιο γήπεδο γεμίζει».

Την οικονομική κατάσταση του Παναθηναϊκού:

«Το Α και το Ω στον επαγγελματικό αθλητισμό είναι το οικονομικό κομμάτι. Είχαμε κάποιες οφειλές από τα προηγούμενα χρόνια. Κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουν καμία ευθύνη για τις οφειλές έχουν βοηθήσει πάρα πολύ για να ξεπεραστούν σιγά-σιγά τα προβλήματα».

Τους στόχους του Παναθηναϊκού:

«Στο αγωνιστικό ο Παναθηναϊκός είναι σε πολύ καλό δρόμο και έχουν τεθεί στόχοι που μπορούν να εκπληρωθούν. Του χρόνου θα πρέπει να είναι να μπούμε στην τετράδα και σε δύο χρόνια να πάμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Έτσι δημιουργείς ελπίδα στους αθλητές και όραμα στον κόσμο και γι’ αυτό έχουμε τη στήριξη του κόσμου».

Το αν τους ενοχλούν οι 18 συνεχόμενες ήττες από τον Ολυμπιακό:

«Σίγουρα μας ενοχλούν αυτές οι συνεχόμενες ήττες από τον Ολυμπιακό, αλλά έγιναν στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας μας. Γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι μετά το καλοκαίρι και σύντομα θα νικήσουμε τον Ολυμπιακό και θα σταματήσει αυτό το σερί».

Το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

«Στα ντέρμπι αυτά δεν υπάρχει κούραση, τα ξεχνάς αυτά όταν μπαίνεις στο γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό ματς αυτό, γιατί θέλουμε βαθμούς σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός είναι η πιο δυνατή ομάδα του πρωταθλήματος, καθώς έχει σχεδόν δύο ισάξιες εξάδες. Μαζί με τον ΠΑΟΚ θα παλέψουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας:

«Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες που έχουν πάρει τίτλους και έχουν αγωνιστεί σε μεγάλα πρωταθλήματα, αλλά και ο Φοίνικας Σύρου και η Κηφισιά είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Θα γίνουν καλά ματς και μπορούν να συμβούν τα πάντα».

Το αν υπάρχουν νέα παιδιά στον Παναθηναϊκό:

«Στον Παναθηναϊκό έχουμε νέα παιδιά. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να στηριχθεί εκεί μία τέτοια ομάδα. Νομίζω γενικώς υπάρχει έλλειψη παιδιών που ασχολούνται με τα σπορ εκτός του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ».

Το ποια είναι η πιο άσχημη στιγμή του που έχει ζήσει ως αθλητής:

«Η πιο άσχημη στιγμή μου ήταν, όταν πέρασε ένα αντικείμενο δίπλα από το κεφάλι μου. Δυστυχώς νομίζω πως είναι πολύ λίγοι οι επαγγελματίες αθλητές που δεν έχουν βιώσει τέτοιες στιγμές».

Το τι θυμάται από το ντεμπούτο του το 1996 με αντίπαλο τον Άρη:

«Ήταν μία τρομερή εμπειρία να αντιμετωπίζεις αθλητές παγκοσμίου επιπέδου όπως ήταν τότε ο Γκάνεφ και ο Κονσταντίνοφ. Ο Άρης είχε μία πολύ σπουδαία ομάδα τότε και όχι τυχαία πήρε και το πρωτάθλημα».

Το πώς ξεκίνησε το βόλεϊ;

«Έχω γεννηθεί δίπλα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και έτσι όπως όλα τα παιδιά στην ηλικία μου που μας άρεσε ο αθλητισμός, πήγαμε στις ακαδημίες της ομάδας. Έχω παίξει πολλά σπορ, όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά με κέρδισε το βόλεϊ. Μου άρεσε η φιλοσοφία του αθλήματος».

Τον πρώην μάνατζερ των «πρασίνων», Ρούλη Αγραπιδάκη:

«Είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού και μας συνδέει μεγάλη φιλία παρά τη διαφορά ηλικίας. Είναι ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Δεν λείπει ποτέ από την ομάδα. Έχει εργαστεί πολύ ως εθελοντής και δίνει το παρών, ακόμα και σήμερα ήρθε στην προπόνηση».

Το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης που αγωνίστηκε εναντίον του στην Ελλάδα:

«Σίγουρα ο Μίλκοβιτς, ήταν απίστευτος το χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, είναι δύσκολο με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες να έρθει κάποιος αντίστοιχης αξίας παίκτης στην Ελλάδα».

Την Εθνική Ομάδα βόλεϊ που επιστρέφει στο World League:

«Είναι από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του παγκοσμίου βόλεϊ το World League. Μόνο και μόνο η επιστροφή στο γκρουπ των καλύτερων ομάδων του κόσμου είναι πολύ σημαντικό και μακάρι να είναι ένα σκαλί για να πάμε ακόμα ψηλότερα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...