ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Το μέλλον τους ανήκει…

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου βόλεϊ γυναικών με 3-0 σετ (21-25, 19-25,22-25), ωστόσο έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει. Επηρεασμένο το «τριφύλλι» από την κούραση του χθεσινού ματς, πάλεψε με περίσσια... μαχητική ψυχή, αλλά δεν τα κατάφερε. Κορυφαίες οι Ρόγκα και Τσίμα.

Το μέλλον τους ανήκει…

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε και στα τρία σετ και έχασε ένα παιχνίδι στις λεπτομέρειες, αποδεικνύοντας πως η ομάδα έχει μέλλον. Παρά τις μεγάλες διαφορές στα μπάτζετ των δύο τμημάτων, ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι βρίσκεται πολύ κοντά στον αιώνιο αντίπαλό του, κάτι που θα προσπαθήσει να αποδείξει και στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Το ματς

Με την Τσίμα να ανοίγει το σκορ στο πρώτο σετ, άρχισε ο μεγάλος τελικός και την Πατσέκο να κάνει άσο στην αμέσως επόμενη φάση, για το 2-0 του Παναθηναϊκού. Η Μπραμπόροβα από τη διαγώνιο θα μειώσει σε 2-1 για τον Ολυμπιακό. Η Μπραμπόροβα θα κάνει και την επόμενη επίθεση για τον Ολυμπιακό, ωστόσο θα στείλει την μπάλα άουτ, ενώ στη συνέχεια ένα λάθος της Χριστοδούλου θα κάνει το 4-1 για το «τριφύλλι».

Η πρώτη διαφορά και το πρώτο τάιμ άουτ

Η Μερτέκη θα σπάσει το διπλό μπλοκ του Ολυμπιακού, κάνοντας το 5-1 στο πρώτο σετ, πολύ γρήγορα, με τον  Γιάννη Νικολάκη να καλεί τάιμ άουτ, το πρώτο στο ματς. Η διπλή μπάλα της Πατσέκο θα διαμορφώσει το 5-2 και εν συνεχεία με ένα έξυπνο πλασέ της Χριστοδούλου η διαφορά θα μικρύνει και άλλο (5-3).

Με δύο μπλοκ άουτ με συμμετοχή των Νέσοβιτς και Βέσοβιτς, ο Ολυμπιακός θα μειώσει σε 6-5, αλλά η Καββδία» θα «χτυπήσει από το κέντρο για το 7-5, ενώ με άσο της Βίλκου (8-5), οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ.

Με δύο γρήγορους πόντους (λάθος του Παναθηναϊκού και πόντο της Χριστοδούλου) ο Ολυμπιακός θα μειώσει σε 8-7, αλλά η Μερτέκη απαντά γρήγορα για το 9-7, χάνοντας όπως το σέρβις που εκτέλεσε η ίδια στη συνέχεια (9-8). Η κακή υποδοχή του Παναθηναϊκού έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να προηγηθεί για πρώτη φορά στο ματς (9-10).

Τσίμα και Καββαδία με διπλό μπλοκ θα σταματήσουν τη Νέσοβιτς για το 10-10, με το ματς να πηγαίνει πόντο-πόντο μετά το τεχνικό τάιμ άουτ. Με πρώτο χρόνο της Κωνσταντινίδου, ο Ολυμπιακός θα πάρει για πρώτη φορά προβάδισμα δύο πόντων (11-13), ενώ στη συνέχεια η διαφορά θα αυξηθεί και άλλο (11-14), αναγκάζοντας τον προπονητή του Παναθηναϊκού, να πάρει τάιμ άουτ.

Ο Ολυμπιακός κρατούσε τη διαφορά (13-16) με το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ να βρίσκει το «τριφύλλι» πίσω με τρεις πόντους. Ο πόντος του Ολυμπιακού για το 13-17, ανάγκασε τον Γιώργο Ρούση να καλέσει εκ νέου τάιμ άουτ, καθώς έβλεπε ότι η ομάδα του σε ένα κρίσιμο σημείο του σετ, βρισκόταν πίσω με τέσσερις πόντους.

Η παράβαση της Πατσέκο διαμόρφωσε το 13-19, ενώ η άστοχη επίθεση της Μερτέκη έκανε το σκορ 13-20, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο σε αυτό το πρώτο σετ. Με πόντο πίσω από τη γραμμή των τριών μέτρων της Τσίμα, ο Παναθηναϊκός θα μειώσει σε 15-20, η Βέσοβιτς με πλασέ προσπάθησε να αιφνιδιάσει την άμυνα του «τριφυλλιού», στέλνοντας τη μπάλα άουτ για το 16-20.

Βελτίωσε την υποδοχή, ροκάνισε τη διαφορά…

Η Πατσέκο στη συνέχεια θα κάνει το 17-20, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει σε αυτό το διάστημα την άμυνα του Ολυμπιακού, με τον Νικολάκη να καλεί με τη σειρά του τάιμ άουτ, αφού το ματς έμοιαζε και πάλι ντέρμπι. Η Βίλκου με έναν «κεραυνό» θα κάνει το 18-20 με ένα επιμέρους 5-0 του Παναθηναϊκού.

Βέσοβιτς και Μερτέκη θα κάνουν το 19-21, αλλά η Σλοβάκα Μπραμπόροβα με χτύπημα από τη διαγώνιο θα κάνει το 19-22. Η Τσίμα θα ξαναφέρει τη διαφορά στους δύο (20-22), ο Ρούσης θα βάλει την Τσατσούρη για το σέρβις, αλλά και πάλι η Μπραμπόροβα θα πάρει τον πόντο και πάλι από αριστερά (20-23).

Η Τσίμα θα αστοχήσει (20-24), με τον Ολυμπιακό να έχει το πρώτο set ball, αλλά η Χριστοδούλου θα στείλει τη μπάλα στο φιλέ (21-24). Η Μπραμπόροβα θα τελειώσει στην κόντρα επίθεση το πρώτο σετ με τον Ολυμπιακό να το κερδίζει (21-25).

Πράσινο σέρβις, κόκκινος πόντος

Με τη Πατσέκο στο σέρβις άρχισε το δεύτερο σετ, ωστόσο ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τον πρώτο πόντο, με τη Βέσοβιτς στη συνέχεια να κάνει το 0-2. Η Μπραμπόροβα συνέχισε να κάνει καλό ματς και με άσο έκανε το 0-3, στις αρχές του 2ου σετ.

Οι «πράσινες» πήραν τον πρώτο τους πόντο από το διπλό μπλοκ στη Βέσοβιτς (1-3), η Βίλκου στη συνέχεια θα αστοχήσει (1-4), με τα «φίνα κορίτσια» να ξεκινούν νωθρά το δεύτερο σετ.

Οι «πράσινες» βελτίωσαν την υποδοχή τους, ωστόσο έδειχναν αδυναμία στο να τελειώσουν τις φάσεις. Η διπλή μπάλα της Πατσέκο θα διαμορφώσει το 2-6, η Βίλκου θα μειώσει σε 3-6 άμεσα…, αλλά ο Παναθηναϊκός έπρεπε να βελτιωθεί σημαντικά για να μπορέσει να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα. Με άσο της Βίλκου ο Παναθηναϊκός θα φτάσει σε απόσταση αναπνοής (5-6) με την Τσίμα με επίθεση από τη γραμμή των τριών μέτρων οι «πράσινες» ισοφαρίζουν σε 6-6.

Ξανά… ντέρμπι

Ξανά μετά από σέρβις της Βίλκου, ο Παναθηναϊκός θα πάρει πόντο, βάζοντας… δύσκολα στην «ερυθρόλευκη» άμυνα (7-6), αλλά η Βέσοβιτς θα ισοφαρίσει άμεσα για το 7-7. Η Πατσέκο με όμορφο πλασέ, θα κάνει το 8-7, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται και πάλι στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, όπως και στο πρώτο σετ.

Η Χριστοδούλου με πόντο θα κάνει το 8-9 για τον Ολυμπιακό, με το ματς να είναι πια ντέρμπι, ωστόσο μια κακή υποδοχή μετά από σέρβις της Γιώτα, θα διαμορφώσει το 8-10. Γρήγορα η Πατσέκο θα μειώσει σε 9-10, αλλά και πάλι η Χριστοδούλου θα κάνει το 9-11 (μαζί με Μπραμπόροβα οι καλύτερες του Ολυμπιακού).

Χάλασε η υποδοχή…

Η Τσίμα θα κάνει το λάθος… (9-12) αλλά στη συνέχεια πήρε το αίμα της πίσω… για το 10-12. Ο Ολυμπιακός θα κερδίσει τον επόμενο επεισοδιακό πόντο… για το 10-13 και με μπλοκ πάνω στη Νέσοβιτς από Τσίμα και Γκούζου, ο Παναθηναϊκός θα μειώσει σε 11-13.

Οι «ερυθρόλευκες» με πολύ καλό μπλοκ και έχοντας «χαλάσει» σε πολλές περιπτώσεις την υποδοχή του Παναθηναϊκού, πήρε διαφορά 4 πόντων (11-15), με τον Ρούση να καλεί τάιμ άουτ, στην προσπάθειά του να αφυπνίσει τις αθλήτριές του.

Μετά και το 11-17, ο Ρούσης πήρε νέο τάιμ άουτ, με τις παίκτριες του να παίρνουν δύο συνεχόμενους πόντους (13-17), ωστόσο το σέρβις άουτ της Γκούζου θα κάνει το 13-18 και με εκ νέου λάθος της Τσίμα θα γίνει το 13-19, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει πλήρως το σετ.

Το επιπόλαιο λάθος, δείγμα της ψυχολογίας και της κούρασης της Μερτέκη θα δώσει έναν ακόμη πόντο στον Ολυμπιακό (14-20), η Μερτέκη θα πάρει πόντο (15-20) και η Τσίμα (κορυφαία μαζί με τη Ρόγκα), θα μειώσει και άλλο (16-20), με το δεύτερο σετ να μοιάζει πολύ με το πρώτο.

Λάθη και έλλειψη συγκέντρωσης

Με αιχμή την Τσίμα, η ομάδα του Ρούση προσπαθούσε να μείνει μέσα στο σετ (17-21), ωστόσο η Μπραμπόροβα θα ξαναπάρει πόντο για το 17-22, κρατώντας στα χέρια του και το δεύτερο σετ, με την Χριστοδούλου να κάνει τον άσο για το 17-23. Οι «πράσινες» με δύο αναπάντητους πόντους θα μειώσουν σε 19-24, ωστόσο χρειαζόταν κάτι παραπάνω από υπέρβαση για να γυρίσει το σετ από το «τριφύλλι». Η Πατσέκο θα στείλει τη μπάλα στο φιλέ (σέρβις), με τον Ολυμπιακό να κάνει το 0-2 στα σετ.

Απέλπιδα προσπάθεια

Με τα χέρια… βαριά από την κούραση και το εις βάρος του σκορ, ο Παναθηναϊκός είχε ακόμη μία ευκαιρία για να ξαναμπεί στο ματς. Στις αρχές του 3ου σετ, οι «πράσινες» βρέθηκαν πίσω στο σκορ (0-2, 1-3, 2-4).

Η ομάδα του Ρούση έδειχνε να μην έχει ψυχικά αποθέματα και ευρισκομένη να κυνηγάει τον Ολυμπιακό από την αρχή (2-6), έπρεπε να ανέβει ένα… βουνό για να μπορέσει να μείνει μέσα στον αγώνα, με την κούραση να αρχίζει να επηρεάζει μυαλό και σώμα… μετά και τον εξαντλητικό ημιτελικό με τον Πανναξιακό που διήρκησε περίπου 2,5 ώρες.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω με 6 πόντους στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (2-8), με τον Ρούση να προσπαθεί να αφυπνίσει τις παίκτριες του. Η συνέχεια του σετ ανάλογη… 3-11, με τον Ολυμπιακό να κρατάει διαφορά ασφαλείας, με τον Παναθηναϊκό να έχει απογοητευτεί πλήρως και να μην πιστεύει στην ανατροπή.

Οι παίκτριες του Ρούση έχοντας χάσει πλέον κάθε ελπίδα, κυνηγούσαν συνεχώς τον Ολυμπιακό στο σκορ (8-15), με την κούραση όσο περνούσε η ώρα να μεγαλώνει και σε συνδυασμό με την κακή ψυχολογία, οι «πράσινες» δεν έδειχναν να πιστεύουν σε κάτι παραπάνω.

Με πόντο της Χρήστου, ο Παναθηναϊκός μείωσε τη διαφορά στους πέντε (11-16), με τον προπονητή του Ολυμπιακού να καλεί τάιμ άουτ, βλέποντας πως τα “φίνα κορίτσια” έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια να “μπουν” ξανά στο ματς.  Η Τσίμα με δυνατό χτύπημα θα μειώσει κι’ άλλο (13-17) και με μπλοκ της Καββαδία στη Βέσοβιτς, η διαφορά θα πέσει και άλλο (14-17).

Οι άμυνες κάπως… χαλάρωσαν με αποτέλεσμα οι πόντοι να έρχονται πιο εύκολα (15-20), με το ματς να έχει πάρει τον δρόμο του… σε κάθε περίπτωση, με τον Παναθηναϊκό να αποδεικνύει πάντως πως η διαφορά του με τον Ολυμπιακό δεν είναι μεγάλη, αν σκεφτεί κανείς τα μπάτζετ των δύο τμημάτων ( με τον Ολυμπιακό να παίρνει παίκτρια μεσούσης της περιόδου, κάτι που τα λέει όλα…).

Με άσο της Πατσέκο ο Παναθηναϊκός θα μειώσει σε 17-21, δίνοντας ότι έχει και δεν έχει… για να μείνει μέσα στο παιχνίδι, παρά το 2-0 του Ολυμπιακού. Με νέο άσο της Πατσέκο το σκορ θα γίνει 18-21, η Μεταξά με πόντο μείωσε και άλλο (19-21) και η Τσίμα με πόντο θα φέρει τη διαφορά στον πόντο (20-21). Η Πατσέκο θα κάνει λάθος στο σέρβις (20-22), η Τσίμα θα μειώσει (21-22) με το ματς να έχει πάρει φωτιά.

Η Μπραμπόροβα θα πάρει τον πόντο για το 21-23, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του σετ, η Βίλκου επιτέθηκε εξαιρετικά… (22-23), αλλά η Νέσοβιτς με δόση τύχης έδωσε το πρώτο match ball στον Ολυμπιακό (22-24). Η Μπραμπόροβα θα κάνει άσο και το ματς θα τελειώσει.

Τα σετ: 21-25, 19-25, 22-25.

Παναθηναϊκός (Ρούσης): Γκούζου, Καββαδία, Ρόγκα, Μερτέκη, Βίλκου, Τσίμα, Πατσέκο, Γιαννακοπούλου, Παπαδοπούλου, Χρήστου, Τσατσούρη, Μεταξά.

Ολυμπιακός (Νικολάκης): Νέσοβιτς, Γιώτα, Κωνσταντινίδου, Μπραμπόροβα, Χριστοδούλου, Βέσοβιτς, Κονόμη, Λαμπρούση, Κοκκινάκη, Τέζα.

Διαιτητές: Κυριοπούλου, Λεμονιά

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ