ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Αναστασίου επί… 13! (pics)

Ο Γιάννης Αναστασίου πάει να γίνει ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του Παναθηναϊκού και το panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει 13 στιγμές που έχουν σημαδέψει τη μέχρι τώρα παρουσία του κόουτς στον πάγκο της ομάδας!

Αναστασίου επί... 13! (pics)

Ο Παναθηναϊκός στο πρόσωπο του Γιάννη Αναστασίου βρήκε τον άνθρωπο που θα αναγεννήσει την ομάδα και η μέχρι τώρα παρουσία του στον πάγκο του «τριφύλλιού», έχει σίγουρα θετικό πρόσιμο.

Σε αυτά τα περίπου 2 χρόνια παρουσίας έχει καταφέρει να κατακτήσει ήδη έναν τίτλο με τους «πράσινους», ενώ έχει ψηφιστεί και ως ο κορυφαίος τεχνικός της σεζόν 2013-2014.

Ας δούμε λοιπόν 13 σημαντικές στιγμές του Γιάννη Αναστασίου από την παρουσία του στον «πράσινο» πάγκο:

Η αποκάλυψη… (18 Απριλίου 2013)

Ο Γιάννης Αναστασίου πριν ανακοινωθεί από τον Γιάννη Αλαφούζο, κάνει δηλώσεις στον ολλανδικό Τύπο με τις οποίες επιβεβαιώνει πως ο Παναθηναϊκός θα είναι η επόμενη ομάδα που θα αναλάβει.

«Στόχος μου είναι να έχω νεαρούς φιλόδοξους ποδοσφαιριστές για να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα. Η πρόκληση είναι μεγάλη και την αποδέχομαι. Αυτή την σεζόν ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρεθεί στα play off του πρωταθλήματος. Μετά από 29 αγωνιστικές η ομάδα βρίσκεται στην 7η θέση με 37 βαθμούς, ενώ ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έχει τους διπλάσιους.

Το πλεονέκτημα μου είναι ότι γνωρίζω την ελληνική νοοτροπία, αλλά έχω εργαστεί και στο εξωτερικό. Είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον θα μπορούμε ν’ ανταγωνιστούμε τον Ολυμπιακό».

anastasiou

Η παρουσίαση (14 Μαϊου 2013)

Η επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού του Παναθηναϊκού γίνεται και στις πρώτες του δηλώσεις ο ίδιος, δίνει μία εικόνα για το τι θα ακολουθήσει.

«Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο club, ευρωπαϊκό και το γνωρίζω πολύ καλά αυτό. Ο στόχος είναι το club να λειτουργήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σίγουρα απαιτείται πολύ δουλειά και είμαστε κάτι παραπάνω από έτοιμοι για αυτό. Στόχος είναι να εξελιχθούμε σε όλους τους τομείς. Στόχος είναι ο Σύλλογος να έχει τη δική του φιλοσοφία, όχι βασισμένη σε αγγλικό ή γερμανικό πρότυπο. Αφού υπάρχει η Ακαδημία όπου γίνεται δουλειά με καλή φιλοσοφία, στόχος είναι να γίνει αυτό και στην πρώτη ομάδα, ώστε σε λίγα χρόνια ο Παναθηναϊκός να παράγει τους δικούς του παίκτες και προπονητές. Υπάρχουν τα περιθώρια, απαιτείται πολλή δουλειά».

αναστασίου

Η ατυχία και ο Τριάντα (2 Νοεμβρίου 2013)

Το πρώτο ντέρμπι του «Ολλανδού» είναι γεγονός. Αντίπαλος ο Ολυμπιακός στο γήπεδο της Λεωφόρου, με το «τριφύλλι» να γνωρίζει τελικά την ήττα με 0-1 στο 89′, με γκολ του Κώστα Μήτρογλου, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ καλύτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ηταν απλά η αρχή… Χαρακτηριστική είναι η σκηνή με τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, που είχε κάνει το λάθος στην φάση που έκρινε το παιχνίδι…

pao

Πρώτο τρίποντο σε ντέρμπι! (9 Φεβρουαρίου 2014)

Έρχεται και το πρώτο νικηφόρο ντέρμπι. Αντίπαλος αυτή την φορά ο ΠΑΟΚ, που γνωρίζει την ήττα μέσα στην Λεωφόφο με 2-1. Σκόρερ των δύο τερμάτων οι Τριανταφυλλόπουλος και Νάνο και η χαρά του Αναστασίου φυσικά μεγάλη.

παοκ

Οι… σκοπευτές! (23 Φεβρουαρίου 2014)

Μετά την εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 απέναντι στον Εργοτέλη, ο Αναστασίου έχει παράπονα από την διαιτησία Δελφάκη και κάνει λόγο για «ελεύθερους σκοπευτές».

«Είμαι πολύ εκνευρισμένος για να μιλήσω. Απόψε ήρθαν εδώ ελεύθεροι σκοπευτές! Ήρθαν ελεύθεροι σκοπευτές από το Κίεβο για να εκτελέσουν κάποιο ρόλο», είναι η χαρακτηριστική δήλωση του.

anastasiou (1)

Τριάρα στο “Καραϊσκάκη” (2 Μαρτίου 2014)

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία είναι γεγονός. Ο Παναθηναϊκός περνάει σαν «σίφουνας» από το «Γ. Καραϊσκάκης» με 0-3 και αυτό σημαίνει πολλά για τους φίλους της ομάδας. Ο Αναστασίου πλέον δείχνει πως η ομάδα είναι σε άλλο επίπεδο και πως τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Στο ίδιο ντέρμπι, οι κάφροι κάνουν την εμφάνιση τους και ο Έλληνας τεχνικός δέχεται ένα ποτήρι στο κεφάλι πριν πέσει στο έδαφος. Οι δηλώσεις του μετά το ματς είναι χαρακτηριστικές και εκεί τονίζει πως «χάθηκε ο πολιτισμός σήμερα, κρίμα, κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα».

ÁÍÁÓÔÁÓÉÏÕ   ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  ANASTASIOU   OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2013-2014)

Κύπελλο! (26 Απριλίου 2014)

Η μεγάλη στιγμή για τον προπονητή Γιάννη Αναστασίου έχει φτάσει. Ο Παναθηναϊκός επικρατεί με 4-1 στο ΟΑΚΑ του ΠΑΟΚ, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και κατακτάει τον τίτλο, που είναι και ο πρώτος του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο των «πρασίνων». Πλέον, όλοι έχουν καταλάβει τι συμβαίνει στον «νέο» Παναθηναϊκό.

ÁËÁÖÏÕÆÏÓ ÁÍÁÓÔÁÓÉÏÕ   ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÔÅËÉÊÏÓ ÊÕÐÅËËÏÕ 2013-2014)  ANASTASIOU  PAOK - PANATHINAIKOS (CUP FINAL 2013-2014)

Ευρώπη (30 Ιουλίου 2014)

Ο Γιάννης Αναστασίου είναι έτοιμος να κοουτσάρει την ομάδα στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι ως προπονητής. Αντίπαλος η Σταντάρ στην Λιέγη και οι «πράσινοι» ψάχνουν ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς. Το αποτέλεσμα τελικά έρχεται (0-0), αλλά στην ρεβάνς της Αθήνας ο Παναθηναϊκός δεν τα καταφέρνει και γνωρίζει την ήττα με 2-1, μη μπορώντας να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ .

anastasioy

Αντιποδόσφαιρο (19 Οκτωβρίου 2014)

Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει την εντός έδρας ήττα με 2-1 από τον ΟΦΗ και ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είναι έξαλλος με τον τρόπο που αγωνίστηκε η ομάδα του Γκατούζο. Φυσικά δεν κρύβει τα συναισθήματα του στις δηλώσεις του μετά το ματς.

«Οι αρμόδιοι πρέπει να κάνουν κάτι για αυτό. Είδατε τι έκανε ο ΟΦΗ.  Aυτό δεν λέγεται ποδόσφαιρο, οι αρμόδιοι πρέπει να το κοιτάξουν. Πέρυσι κακολογήθηκα για τους “ελεύθερους σκοπευτές” που είχα πει, αν υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε το ποδόσφαιρο ας δουν φέτος και ας προσέξουν τι ζητάνε.

Δεν συμφωνώ ότι ήταν κακό παιχνίδι. Είχαμε 90 λεπτά κατοχή και με δύο σουτ του αντιπάλου χρειάζεται και τύχη. Κακό ήταν αυτό που παρουσίασε ο ΟΦΗ».

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÖÇ / SUPERLEAGUE / PANATHINAIKOS - OFI

“Ευχαριστώ” (10 Νοεμβρίου 2014)

Ο Μεχντί Αμπέντ που αγωνίστηκε την πρώτη χρονιά του Αναστασίου στο «τριφύλλι», παίρνει τηλέφωνο τον τεχνικό του Παναθηναϊκού για να τον ευχαριστήσει για την βοήθεια που του έδωσε, στο διάστημα που έμεινε ο παίκτης στους «πράσινους», ως δανεικός από την Νιούκαστλ. Μεγάλη κίνηση από τον Αλγερινό μέσο, που φανερώνει την δουλειά που γίνεται στον σύλλογο.

ανα-αμπε

Σεβασμός (9 Ιανουαρίου 2015)

Ο Μίτσελ μόλις έχει απολυθεί από τον Ολυμπιακό και ο Γιάννης Αναστασίου σε δηλώσεις του, τον χαρακτηρίζει ως κύριο και του εύχεται καλή επιτυχία. Στην Ελλάδα δυστυχώς τέτοιες κινήσεις δεν γίνονται συχνά. Ανάμεσα στους δύο υπήρχε μεγάλος σεβασμός, κάτι που είχε φανεί και από τις δηλώσεις του Ισπανού για τον Αναστασίου.

MICHEL-ANASTASIOY

Κορυφαίος (2 Φεβρουαρίου 2015)

Η αναγνώριση προς το πρόσωπο του Αναστασίου έρχεται, με το βραβείο του κορυφαίου προπονητή για την σεζόν 2013-2014 από τον ΠΣΑΠ. Οι δηλώσεις του φυσικά κάνουν την διαφορά.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους παίκτες μου και όσους με ψήφισαν που είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Είχαμε πολλές δυσκολίες πέρυσι στο ξεκίνημα, αλλά και μια αρχή και φιλοσοφία: ότι θα πετύχουμε αρκεί να είμαστε ενωμένοι. Αυτό το βραβείο το θεωρώ μεγάλη τιμή».

βράβευση

Κύριος (22 Φεβρουαρίου 2015)

Ο Παναθηναϊκός νικάει τον Ολυμπιακό με 2-1 στο γήπεδο της Λεωφόρου, και ο Γιάννης Αναστασίου στις δηλώσεις του αναφέρεται στα επεισόδια που έχουν «σημαδέψει» την αναμέτρηση.

«Είναι ντροπή αυτά που γίνονται εδώ. Απαράδεκτα. Ο κόσμος δεν έρχεται να δει μπάλα. Δεν ξέρω αν φταίμε εμείς, τι να πω… Δεν βρίσκω λόγια».

Μάριος Μανιός

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...