ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός

Όταν ξεκίνησε να γίνεται Ευρωπαίος (pics & vid)

Συμπληρώνονται σήμερα 19 χρόνια από εκείνη την μαγική μέρα, όπου ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον πρώτο του Ευρωπαϊκό τίτλο στο Παρίσι, βάζοντας τα θεμέλια για την αυτοκρατορία που θα ερχόταν.

Όταν ξεκίνησε να γίνεται Ευρωπαίος (pics & vid)

Ο Παναθηναϊκός εκείνης της χρονιάς με προπονητή τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς και παίκτες όπως ο Γιαννάκης, ο Βράνκοβιτς, ο Κόρφας και ο μεγάλος Ντομινίκ είναι πολύ δυνατός και νιώθει έτοιμος να κάνει το κάτι παραπάνω, με την αρχή να γίνεται στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ.

Αφού λοιπόν οι «πράσινοι» ξεπέρασαν το εμπόδιο των Ρώσων με 81-71 στον ημιτελικό, ήταν έτοιμοι να διεκδικήσουν την πρώτη κούπα στον τελικό του Παρισιού με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα και οι φίλοι της ομάδας στις κερκίδες έχουν στήσει το δικό τους πάρτυ στο «Παλέ Ντε Μπερσί».

4

Το ματς τελικά θα κριθεί στο τελευταίο δευτερόλεπτο από την τεράστια τάπα του Βράνκοβιτς στον Μοντέρο και αυτή ακριβώς η φάση είναι που χάρισε στο «τριφύλλι» τον πρώτο Ευρωπαϊκό τίτλο, πριν ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια ακόμα περισσότεροι.

Όμως το βράδυ της 11ης Απριλίου του 1996 είναι σημαντικό, γιατί εκεί ξεκίνησαν όλα. Εκεί ήρθε η πρώτη κούπα για μία ομάδα που τα επόμενα χρόνια θα μεγάλωνε και θα έφτανε να υπολογίζεται ως μία από τις κορυφαίες της ηπείρου.

dominik

Πρωταγωνιστής εκείνης της ομάδας είναι ο Ντομινίκ Γουίλκινς που στον τελικό μετράει 16 πόντους και 10 ριμπάουντ και είναι το μεγάλο «όπλο»  για τον Παναθηναϊκό. Μεγάλη η βοήθεια και του «Φράγκι» με τους 17 πόντους, αλλά πραγματικά κανείς δεν ξεχνάει τον Βράνκοβιτς, που μπορεί να μην σκόραρε σε εκείνη την αναμέτρηση, αλλά έκανε το κόψιμο που τα έκρινε όλα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 67-66

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 17 (6/8δ., 1/2τρ., 2/2β., 3ρ., 2ασ.), Γιαννάκης 9 (4ασ.), Οικονόμου 10 (2/6δ., 1/2τρ., 3/4β., 6ρ., 5ασ., 5λ.), Γουίλκινς 16 (7/14δ., 0/1τρ., 2/3β., 10ρ.), Βράνκοβιτς (0/1δ., 9ρ., 3τ.), Κόρφας 4, Σταυρακόπουλος 9 (3ρ.), Βουρτζούμης 2.

Μπαρτσελόνα: Γκαλιλέα 10 (3/4δ., 1/3τρ., 1/1β., 5ασ., 3κλ.), Φερνάντεθ 15 (2/4δ., 3/4τρ., 2/3β.), Καρνισόβας 23 (4/10δ., 2/6τρ., 9.9β., 8ρ., 6ασ.), Χιμένεθ 9, Γκόντφριντ 9 (5ρ.), Μοντέρο, Ντίεθ, Μπος, Φ. Μαρτίνεθ.

PAO1996

Μάριος Μανιός

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ