ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εditorial

Πιστός στο πλάνο του…

Πολύς λόγος έγινε μετά τα δύο πρώτα ματς στη Μόσχα, για τον αν οι «πράσινοι» διέγραψαν επιτυχημένη η αποτυχημένη πορεία στην Ευρωλίγκα. Το πρόσημο είναι θετικό. Η θέση του panathinaikos24.gr.

Πιστός στο πλάνο του…

Η ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού στην φετινή Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε χθες, αφού η «μάχη» του με την ΤΣΣΚΑ, αποδείχθηκε… άνιση. Η υπεροπλία των Ρώσων, δεν άφησε… περιθώριο στο «τριφύλλι» να καταφέρει κάτι παραπάνω.

Πολύς λόγος έγινε μετά τα δύο πρώτα ματς στη Μόσχα, για τον αν οι «πράσινοι» διέγραψαν επιτυχημένη η αποτυχημένη πορεία στην Ευρωλίγκα. Το πρόσημο θετικό. Η θέση του panathinaikos24.gr.

«Τίμιος» Παναθηναϊκός…

Η αλήθεια είναι μία και δεν επιδέχεται «ανάγνωσης», αναλόγως σε ποια πλευρά βρίσκεται κανείς. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού από την πρώτη στιγμή (το καλοκαίρι…) έθεσε τους στόχους της ομάδας, οι οποίοι ήταν ξεκάθαροι και ευθείς. Ελληνική βάση παικτών, μειωμένο μπάτζετ, προσαρμοσμένο στην εποχή και αν έρθουν τίτλοι, καλοδεχούμενοι, χωρίς ωστόσο να αποτελούν, ντε και καλά πρώτη προτεραιότητα.

Το ίδιο εκφράστηκε μέσω και του εμβληματικού αρχηγού της ομάδας, Δημήτρη Διαμαντίδη, στην «πρώτη» των «πράσινων» στο ΟΑΚΑ το καλοκαίρι. Στόχος η είσοδος στο Top-16 και δημιουργία βάσης ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

Χθες μετά και το τέλος του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, το ίδιο εκφράστηκε και από τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Μάνο Παπαδόπουλο, με την υποσημείωση ότι το πλάνο θα μπορούσε να είχε κυλήσει ακόμα καλύτερα, αλλά σε κάθε περίπτωση, η φράση «αν είμαστε καλύτεροι να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλιώς όχι», εκφράζει πλήρως τη θέση της διοίκησης, όπως την έχει επικοινωνήσει από την αρχή της σεζόν, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.

Όπερ και εγένετο…

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το κύπελλο Ελλάδας και θα δώσουν τη μάχη τους και για το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός δεν θα μείνει «άτιτλος» για 17η συνεχή σεζόν, ρεκόρ εξωπραγματικό αν το σκεφτεί κανείς.

Ο κάθε ένας μπορεί να κάνει τη δική του αποτίμηση, βάζοντας θετικό η αρνητικό πρόσημο στην πορεία του Παναθηναϊκού στη φετινή Ευρωλίγκα. Ένα πράγμα όμως είναι δεδομένο και δεν επιδέχεται καμιάς συζήτησης και αντιλόγου.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είπαν εξ΄ αρχής την αλήθεια και όσο δύσκολο και αν είναι για κάποιους να το πιστέψουν, δεν αλλάζει. Οι στόχοι τέθηκαν από την αρχή, εξυπηρετήθηκαν όπως εξυπηρετήθηκαν (ναι έγιναν λάθη, αλλά υπάρχει κάποιος αλάνθαστος;) και η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί καν…

Δε υπάρχει επιτυχία η αποτυχία όταν βάζεις τα θεμέλια

Το ζήτημα που τίθεται λοιπόν για το αν ήταν αποτυχημένη η όχι η χρονιά, έρχεται σε δεύτερη μοίρα, καθώς το νόημα «κρύβεται» σε μία και μόνο φράση: «Υπάρχει πλάνο, υπάρχει στόχευση». Αυτό είναι το ζητούμενο. Να έχεις πλάνο, να προσπαθείς να το «τρέξεις» και να το υλοποιήσεις. Αν αυτό δεν είναι υγιές τότε τι είναι άραγε;

Ο ρόλος του κόσμου

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού στήριζε, στηρίζει και θα στηρίζει την κορυφαία ομάδα της Ελλάδας σε συλλογικό επίπεδο και αυτό πρέπει να κάνει. Το finish… του game 4 με την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ, με ένα γήπεδο στο πόδι να φωνάζει λες και η ομάδα προκρίθηκε στο Final-4, είναι το καλύτερο μήνυμα, που θα μπορούσε να πάρει η διοίκηση του «εξάστερου».

Άκουσε από την αρχή την αλήθεια, καθαρά και ξάστερα. Κανείς δεν κορόιδεψε κανέναν και αυτό εκτιμήθηκε. Το ταβάνι της ομάδας αυτό ήταν. Όμως το τμήμα βρίσκεται σε φάση «χτισίματος». Τα «υλικά» δοκιμάζονται. Πολλά θα κάνουν, άλλα όχι. Το τελικό οικοδόμημα μετράει. Τώρα μπαίνουν τα θεμέλια. Να δούμε το οικοδόμημα μετά την αποπεράτωση του και τότε να μπουν ξανά τα δεδομένα στο τραπέζι και θα βγουν τα ανάλογα συμπεράσματα.

Η συζήτηση της επιτυχίας η της αποτυχίας πρέπει να σταματήσει. Η όλη κουβέντα πρέπει να στραφεί στο κατά πόσο εξυπηρετείται το πλάνο που αφορά το μέλλον του «εξάστερου». Τα καλύτερα έρχονται…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE