ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Το 6ο αστέρι του Παναθηναϊκού (pics, vids)

Σαν σήμερα, πριν από δώδεκα χρόνια, ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το 6ο τρόπαιό του στην Ευρωλίγκα.

Το 6ο αστέρι του Παναθηναϊκού (pics, vids)

Πριν από 12 χρόνια ακριβώς ο Παναθηναϊκός πρόσθετε ένα ακόμα αστέρι στη συλλογή του, φτάνοντας στην κατάκτηση του 6ου τροπαίου στην ιστορία του, στην Ευρωλίγκα.

781301

Οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν στον τελικό της διοργάνωσης, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ της οποίας επιβλήθηκαν με σκορ 78-70, στο «Παλάου Σαν Τζόρντι», στη Βαρκελώνη.

Στην πορεία προς την κορυφή το «τριφύλλι» ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Σιένα στον ημιτελικό.  Στα προημιτελικά, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά καθώς ο Παναθηναϊκός βρέθηκε αντιμέτωπος με την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα που προερχόνταν από την κατάκτηση του τίτλου το 2010 στο Παρίσι.  Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, απέκλεισαν τους «μπλαουγκράνα», μπαίνοντας έτσι σε τροχιά τίτλου.

781088

Με το τρόπαιο αυτό ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφθασε τα 8 συνολικά, τα πέντε εκ των οποίων με τον Παναθηναϊκό και αναδείχτηκε ο πιο πολυνικής προπονητής στη διοργάνωση.

781302

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, από την πλευρά του, γίνεται ο μοναδικός παίκτης που κατακτά τρία βραβεία στο τέλος της σεζόν, καθώς ανακηρύχθηκε MVP του Φάιναλ Φορ, κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού αλλά και μια θέση στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

diamantidis

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 30-33, 43-54, 70-78

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ντέιβιντ Μπλατ): Πάργκο 12 (9ασ.), Χέντριξ, Σαρπ, Μπλου 14 (3), Ελιάχου 12, Πνίνι 8 (2), Μπερστάιν, Λαμπανόφσκι, ‘Ειντσον 17 (2), Μάτσβαν 3, Σχορτσανίτης 4

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5 (7ρ.), Σάτο 13 (7ρ.), Νίκολας 14 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (9 ασίστ), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4 (6 ασίστ), Καϊμακόγλου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...