ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εditorial

Υπάρχει σωτηρία…

Στους ετοιμοθάνατους, όταν δεν υπάρχει σωτηρία, το ηλεκτροσόκ, είναι η τελευταία γραμμή… άμυνας. Οι «πράσινοι» βρίσκονται στην εντατική, ωστόσο το… σοκ με τον τραυματισμό του Νίκου Παππά, μπορεί να αποτελέσει την ανάσα, που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός.

Υπάρχει σωτηρία…

Τη φετινή χρονιά του Παναθηναϊκού, (άσχετα με το τι θα γίνει στους τελικούς), μπορεί μόνο να την προσεγγίσει κανείς, κοιτώντας μπροστά… Οι δύο (από τους τρεις) θεμέλιους λίθους της ομάδας, τέθηκαν εκτός, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, ωστόσο σε κάθε περίπτωση, οι κινήσεις της διοίκησης, έδειξαν ότι τα όποια λάθη, θα διορθωθούν, με στόχο, το μέλλον…

Μετά την τιμωρία του Γκιστ, ήρθε ένα ακόμα σοκ για τον «νταμπλούχο». Ο Νίκος Παππάς, ευρισκόμενος στον διάδρομο… απογείωσης, χτυπήθηκε από την τύχη, μπαίνοντας στα pits για τουλάχιστον ένα πεντάμηνο.

Στον Παναθηναϊκό, ώρα για «κλάψιμο» και «μοιρολόι» δεν υπάρχει, καθώς προέχει η συγκέντρωση στο… προβληματικό είναι η αλήθεια αγωνιστικό κομμάτι, στην προσπάθεια που γίνεται και θα γίνει για να καταφέρει να πάρει η ομάδα άλλο ένα πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» καλούνται να ανέβουν ένα βουνό, καθώς χωρίς του δύο προαναφερθέντες, η ομάδα χάνει πολλά, σε ποιότητα και χαρακτήρα, κάτι που τους διακρίνει αμφότερους. Οι λύσεις στα πρόσωπα των Κούπερ και Μόργκαν, άγνωστο αν θα προσφέρουν (δίνουν μάχη με το χρόνο) και ο «εξάστερος» βρίσκεται και… επισήμως με την πλάτη στον τοίχο.

Οι δύο περιπτώσεις είναι διαφορετικές και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Το ταμείο όμως είναι… ίδιο. Γκιστ και Παππάς, θα λείψουν από την ομάδα, με το οξύμωρο σχήμα… να προκύπτει, από το γεγονός πως είναι οι δύο παίκτες που ανανέωσε η διοίκηση μεσούσης της περιόδου, βλέποντας… μπροστά, στο μέλλον.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πορευτεί δίχως αυτούς τους δύο, σε μια σκληρή σειρά τελικών, που παρά το γεγονός πως δεν είναι το φαβορί και πως η σεζόν κρίνεται αποτυχημένη, χτυπιέται από τη μοίρα, ενώ βρίσκεται ήδη στα σκοινιά, τις πιθανότητες του, τις έχει. Οι δύο αθλητές στους οποίους βάσιζε πολλά η ομάδα για φέτος, τέθηκαν εκτός για πολύ καιρό…, η διοίκηση έκανε το καθήκον της και πήρε παίκτες για να ενδυναμώσει το ρόστερ, ωστόσο η γκαντεμιά είναι παροιμιώδης.

Το κίνητρο

Από δω και πέρα, τα κουκιά είναι μετρημένα. Σλότερ, Νέλσον, Κούπερ, Μποχωρίδης και Μπλουμς, πρέπει να δώσουν και την… ψυχή τους (ο Διαμαντίδης θα τη δώσει, όπως κάνει πάντα), για να καλύψουν το κενό του Νίκου Παππά, παίζοντας και για κείνον, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Τακτικά δεν ξέρει κανείς αν μπορεί να αλλάξει κάτι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι «πράσινοι» καλούνται να δείξουν ψυχή και καρδιά, όχι όμως παίζοντας όπως με τον Κολοσσό στη Ρόδο. Το σοκ με τον τραυματισμό του Παππά, ενδεχομένως να λειτουργήσει ευεργετικά, συσπειρώνοντας κόσμο και ομάδα στα δύσκολα που έρχονται. Έρθει δεν έρθει το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός θα δώσει το στίγμα της επόμενης χρονιάς, από… τώρα και όσοι αποδειχθεί ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το δυσθεώρητο βάρος της φανέλας με τα έξι αστέρια, απλά θα αποχωρήσουν.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει και θα κάνει ένα ακόμα restart το καλοκαίρι, με σκοπό να είναι το τελευταίο και πιο επιτυχημένο, των τελευταίων ετών. Ο στόχος πρέπει του χρόνου να είναι το Final-4 και τίποτα λιγότερο. Ο Παναθηναϊκός δεν τελείωσε όπως λένε πολλοί… τώρα αρχίζει…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE